Sjekk AQI og pust kvalitetsluft rundt deg

Oksygen er viktig for å leve et sunt liv ved siden av vann og mat. I denne artikkelen vil vi diskutere noen verdige apper for å sjekke luftkvaliteten rundt deg slik at du puster luft av god kvalitet.

Å være bevisst på stedet du bor og bor hver dag er viktig. Vi sjekker alle om de nærmeste behovene, men sjekker aldri luftkvaliteten, som er like viktig som andre.

Å leve i et pustende miljø kan redusere muligheten for alvorlige sykdommer og helseproblemer som hjerneslag, lungekreft, astma osv. Nå tenker du på hvordan du kan sjekke luftkvaliteten, ikke sant? Ingen bekymringer; vår avanserte teknologi er her med AQI (Air Quality Index) for å hjelpe oss.

Hvorfor trengs AQI-apper?

I følge WHO bor rundt 99 % av verdens befolkning på steder der luftkvaliteten overgår anbefalte retningslinjer. Luftkvaliteten er en av de viktigste årsakene til for tidlig død.

Derfor er det like viktig å kjenne til miljøets luftkvalitet som å kjenne til helsen din.

For å forstå luftkvaliteten til et sted, har utviklerne kommet opp med Air Quality Index (AQI) apper. Disse appene kan hjelpe folk å forstå et bestemt steds luftkvalitet og bestemme seg deretter.

Miljøet vi lever i er fullt av ulike typer forurensninger. Karbonmonoksid er fargeløst og luktfritt, noe som lett kan føre menneskekroppen til forvirring, svimmelhet og til og med død; det høres farlig ut, ikke sant?

Også mange flere skadelige gasser, som svoveldioksid og nitrogendioksid, produseres av industrier og kjøretøy. Disse gassene kan skade luftveiene og sende deg raskt til legevakten.

Å holde seg oppdatert om naturen vår er også en viktig måte å forbedre naturen vår på. Jo raskere vi kjenner problemet vårt, jo bedre løsning finner vi. AQI-apper er nødvendig for å spre bevissthet, viktighet og informasjon om luftkvalitet.

Hva er bruken av Air Quality-apper?

Air Quality-appen ble offisielt lansert i 2013, og ingen av oss ville trodd vi kunne få detaljene om luften til fingerspissene. Air Quality Index-apper er gunstige for folk å vite om stedet de bor er egnet for helsen deres eller ikke.

Disse appene lar også en person vite luftkvaliteten til andre byer. Derfor kan du sjekke kvaliteten på miljøet før du besøker eller tenker på å bosette deg der.

Air Quality Index-apper viser deg luftkvalitet i sanntid, forurensningsstatistikk og detaljerte vær- og klimaprognoser. Dette er viktig informasjon som de fleste neglisjerer og setter deres og familiens helse på spill. I tillegg til dette hjelper luftkvalitetsindeksen også med å identifisere det sentrale problemet og iverksette obligatoriske og regulatoriske handlinger for å løse dem og gjøre luften pustende rundt oss.

Informasjonen fra disse appene minimerer helserisiko, gir deg relevante forslag og ideer for bedre pust, og holder deg oppdatert med aktuelle luftforhold.

Hvordan fungerer Air Quality-appene?

Luftkvalitetsapper måler luften i miljøet vårt og informerer oss om hvor ren eller forurenset den er. Luftkvaliteten måles med Air Quality Index, forkortet AQI.

  Hvordan koble fra bankkonto fra Dave-appen

AQI fungerer som et termometer som starter fra 0 til 500 grader. AQI viser mengden forurensning i luften på skalaen av grader.

Luftkvalitet under 51 regnes som sunn og ren luft. Når antallet øker, øker også helserisikoen.

Ifølge eksperter regnes luftkvalitet fra 151 til 300 som usunn, og over dette regnes som helsefarlig. Dette området er kategorisert basert på de vanligste forurensningene som PM2.5, PM10, CO, O3, karbonmonoksid, etc., da disse forurensningene hemmer menneskers helse mest.

Imidlertid har forskjellige apper forskjellige og kreative måter å presentere dataene på. Men det som forblir det samme er dataene de samler inn fra. Luftkvalitetsappen samler inn data fra offentlige etater og andre ressurser.

Så hvis du leter etter den beste og mest praktiske appen, er vi her med noen få luftkvalitetsapper med en kort introduksjon slik at du kan velge den beste for deg.

Fordeler med å bruke Air Quality Apps

Som nevnt før sporer og forteller luftkvalitetsapper oss om forurensningene i luften som SO2, CO, O3 osv. Dette hjelper til med å analysere luftkvaliteten i omgivelsene våre, nærmere bestemt med bare noen få klikk.

Det er utvilsomt mange fordeler ved å bruke disse appene, spesielt for de som er mer interessert i utendørsaktiviteter og sportsliv, som syklister, svømmere, løpere, etc.

De viktigste fordelene med å bruke apper for luftkvalitet er at de hjelper en person til å unngå det mest forurensede området og finne et alternativt sted for sunne utendørsaktiviteter.

I tillegg til dette hjelper appen deg også å vite om eksponeringen din for forurenset luft, lærer deg om luftforurensning i omgivelsene dine, og holder deg oppdatert om forurensningskrisen.

Er luftkvalitetsapper nøyaktige?

Når vi får forslag om apper for luftkvalitet, er spørsmålet om nøyaktigheten forventet og logisk. De fleste apper hevder at de er nøyaktige, og praktisk talt er det mulig da disse appene samler inn data fra offentlige nettsteder og mange andre lokale byråer.

Videre har mange apper sitt overvåkingsutstyr for luftkvalitet. Derfor analyserer de deres og andre innsamlede data for å gi nøyaktige og nyttige resultater til brukerne.

Nå, hvis du søker etter den beste luftkvalitetsappen, kan vi hjelpe deg. Her er noen av de beste luftkvalitetsappene du kan velge mellom for et enkelt og praktisk søk.

IQAir AirVisual

IQAir Airvisual-appen er en av de mest pålitelige appene for luftkvalitetssjekking. Airvisual sporer forurensning i 80 land og mer enn 10 000 byer med data fra tusenvis av pålitelige sensorer.

Airvisual bruker unike fargekoder og billedrepresentasjoner for å beskrive klimaanlegget, noe som gjør det attraktivt for folk og lett å forstå. Selskapet har annonsefrie mobilapper for både Android- og iOS-enheter.

Nøkkelfunksjonene til denne appen inkluderer detaljerte sanntidsprognoser og luftforurensningsdata. Denne appen er gunstig hvis du jobber eller går utendørs, da den gir brukere 7-dagers luftforurensning og værmeldinger.

Videre har denne appen også en tilleggsfunksjon som gir helseråd og forslag i henhold til luftkvaliteten for å minimere brukernes helserisiko på grunn av forurensning i luften.

Plume-laboratorier

Plume Labs fungerer som din luftkvalitetsenhet i telefonen. De har sin unike algoritme for å forutsi luftforurensning og er koblet til 12 000+ miljøovervåkingsstasjoner rundt 60 forskjellige land.

Dette gjør dataene mer pålitelige ettersom de er hentet fra lokale og offentlige etater. Appen ser også over data om faktorer som tid, værforhold, menneskelige aktiviteter, etc., for å sammenligne dataene og spådommene deres for å lage mer nøyaktige prognoser senere på dagen.

  Forstå IaC-verktøy: AWS CDK vs. Terraform

Plume Labs er nå offisielt kjøpt opp av det velkjente værvarslingsselskapet AccuWeather. Plume Labs har allerede Android- og iOS-apper. Nå gleder de seg snart til å lansere sitt nye luftkvalitetsapparat.

AIRNow

AIRNow, en offisiell partner for US Environmental Protection Agency, NASA, NOAA og andre luftkvalitetsbyråer, rapporterer luftkvaliteten til brukeren ved å bruke den offisielle amerikanske luftkvalitetsindeksen. Denne appen bruker et attraktivt fargekodesystem for å informere deg om miljøets luftkvalitet.

AIRNow har et stort nettverk av byråer over hele landet. Disse byråene overvåker data for AIRNow. Denne appen har godt fokusert og kvalitetskontroll over dataene sine. Disse dataene distribueres til mange sektorer som publikum, forskere, bedrifter, etc.

Denne appen inkluderer gjeldende og prognosert luftkvalitet og viktige data fra mer enn 500 byer i USA. I tillegg har appen fantastiske funksjoner som forteller om brannsteder, brannforhold, røykskyer osv. De gir også viktige forslag om helsetjenester. Du finner den for Android- og iOS-enhetene dine.

Når du har installert appen, må du skrive inn by- eller retningsnummer for å få din nåværende luftkvalitet. Appen tilbyr også detaljerte prognosediskusjoner. En annen unik funksjon appen har er områdelagring. Du kan lagre flere steder i appen slik at du kan sjekke luftkvaliteten til dine daglige eller viktige besøkssteders luftkvalitet innen noen få klikk.

Skyte! Jeg røyker

Skyte! I Smoke er en luftkvalitetsapp. Vet du hva som gjør det annerledes? Denne appen har en kreativ og humoristisk måte å vise forurensningsmåling på. De fleste nettsteder og apper bruker AQI, fargekode og grafer, men denne appen viser forurensningsmåling ved å gjøre den tilsvarer antall sigaretter du har inhalert.

Appen bruker Berkeley Earth-analyse for å sammenligne dødsfall med antall sigaretter en person røyker. Appen er snill, nøyaktig og morsom å bruke, og den har også et sanntidskart for å sjekke hvilket sted du ønsker minst. Du kan med andre ord finne ut hvilket sted som har pustende luft og hvilken som må unngås.

Denne appen har et brukervennlig grensesnitt som viser hvor mange sigaretter du har inhalert daglig. Denne appen er mest praktisk for folk som liker å holde seg oppdatert om luften kort og morsomt. Du kan laste den ned for Android-enhetene dine.

Luft er viktig

Air Matters oppsto en app tilgjengelig i mange land for å hjelpe folk med å overvåke luftkvaliteten hver time, ukentlig og daglig. Denne appen gir også forurensningsvarsler og holder brukerne oppdatert med mye annen informasjon, som temperatur, fuktighetsnivå, vindhastighet, etc.

Appen gir sanntidsoppdateringer fra mer enn 11 000 luftovervåkingsbyråer over hele verden. Denne appen er tilgjengelig i 50 land og rundt 3000 byer. Det som gjør denne appen unik er at denne appen også kan fange innendørs luftkvalitet ved å koble til luftrensere (bare hvis du har en intelligent luftrenser).

Appen gir også råd for å administrere luftkvaliteten og redde deg selv fra helserisiko. Denne appen er en av de mest pålitelige og er tilgjengelig på både Android og iOS. Appen bruker fargeindikerende metoder for å gjøre dem enkle og praktiske å forstå.

  13 beste verktøy for å gjenopprette iPhone- og iPad-data- [Data Recovery]

Breezometer

BreezoMeter er en app som ble startet med et oppdrag om å forbedre folks helse og luftkvalitet. Denne appen gir betydelige, sanntids- og stedsbaserte data om luftkvalitet og forurensning enkelt og forståelig.

BreezoMeter har en levende luftkvalitetsmonitor, som gir nøyaktige data etter kontinuerlige testprosedyrer og forståelse av eksterne vurderinger.

Nøyaktigheten til denne appen er svært validert om luften vi puster inn, da de får regelmessige oppdateringer fra 7000+ luftkvalitetsstasjoner, og den foreslår også personlige helseanbefalinger til brukerne.

Appen har en seksjon som heter «Min eksponering.» Denne delen viser det nøyaktige nivået på luftkvalitetsindeksen for din nåværende plassering eller stedet du tilbringer mesteparten av dagen. Denne appen er tilgjengelig på Android, iOS og også på nettsteder.

AirCare

AirCare er en app tilgjengelig i iOS og Android, og du kan også koble denne appen til Apple Watch. Denne appen oppdaterer brukeren om UV-indeksen, brannvarsler, forurensningsdata og ingen tvil om luftkvalitet.

Denne appen har noen ekstra funksjoner for å dele oppdateringer og data med vennen din på nettet. I denne funksjonen lar appen deg klikke på bilder med kameraet og legger til en luftkvalitetsindeks nederst. Appen inneholder også barnevennlig informasjon, diagrammer, kart osv. Du kan dele dataene på mange plattformer som Instagram, Snapchat, Twitter osv.

De har utdannings- og samfunnsseksjoner. De har varmekart, grafer og visuelt innhold, noe som gjør dem attraktive og tiltalende. Derfor kan du si at det er en alt-i-ett-app.

AirLief

Leger og astmapasienter for god pust utviklet AirLief. Den gir folk tidsnok data om luftforurensning og plassering med personlige, nyttige helsetips og forslag. AirLief-appen har også et kart som kan hjelpe brukere med å finne det beste pustende området i byen.

Du kan få personlige helsetips ved å gi appen fem datafaktorer. De har laget opptil 74 enkle hverdagstips å følge slik at du kan leve et sunt liv. De fem faktordataene inkluderer informasjon som alder, eventuelle luftveisproblemer, røyker du eller ikke, treningstid og transport du bruker.

I tillegg til dette har de en funksjon som lar deg chatte med eksperter og være en del av AirLief-teamet. Denne appen anses som mer fordelaktig enn andre apper på listen på grunn av dens produsenter og helsetips. Du kan laste den ned for både Android- og iOS-enheter.

Forfatterens notat

Alle appene nevnt ovenfor er nyttige og nøyaktige. Men AirNow skiller seg ut fra andre ettersom det lar brukere lagre flere steder, noe som hjelper dem å sjekke luftkvaliteten til forskjellige steder med bare noen få klikk. Bortsett fra det føler jeg at det er den riktige avgjørelsen å installere luftkvalitetsapper på enheten din for å holde deg oppdatert med steder som kan skade deg.

Konklusjon

Uavhengig av yrke eller alder er det viktig å forstå og kjenne luftkvaliteten i omgivelsene dine, siden det påvirker helsen din og din familie. De fleste eksperter mener at mer eksponering for luftforurensning kan påvirke hjerneceller, hukommelse og nervesystemet.

Men det er godt å vite at folk nå blir mer forsiktige med saken og prøver å forstå helsen og omgivelsene deres.

Internett har gjort livet vårt enkelt nå. Vi kan ha med oss ​​en personlig luftkvalitetskontroller på telefonen din. Fra tenåringer til voksne, AQI-apper har blitt bestevenner for dem å planlegge utendørsaktiviteter ettersom de informerer om AQI, temperatur og værmeldinger.

Du kan også utforske noen beste hygrometre for å måle innendørs fuktighet nøyaktig.