Slik aktiverer du Enhance Mouse Pointer Precision på Windows 10

GUI er det som gjorde datamaskiner enkle å bruke for den gjennomsnittlige personen. Det gir et visuelt blikk på hva som skjer og lar brukere samhandle med virtuelle objekter i stedet for å skrive og utføre kommandoer for alt. Gjennom årene har GUI utviklet seg, men vi bruker fortsatt en pekeenhet, dvs. en mus eller en styreflate for å samhandle med alt på et stasjonært operativsystem.

Forbedre musepekerpresisjonen

Det er ikke vanskelig å bruke mus. Hvis du bruker et helt nytt system, eller du har koblet en ny mus til systemet, kan det hende du må justere hastigheten på pekeren, eller du må kanskje venne deg til den. Utover det er det lite å gjøre.

En musepeker velger et element, og for å velge noe, må du klikke. Det er her musepekerens presisjon kommer inn. Det kan hende at pekeren ikke klikker akkurat der du vil ha den, eller du har kanskje ikke et godt estimat på hva du klikker på.

Aktiver Forbedre musepekerpresisjon

Hvis du ofte klikker på feil ikon eller objekt på skjermen, bør du vurdere å aktivere «Forbedre musepekerpresisjon». Det er en funksjon som «gjetter» hva du faktisk prøver å klikke på. Når du klikker på noe, og du klikker er noen få for mange piksler av, vil det korrigere det.

Du vil ikke se pekeren hoppe. I stedet vil det riktige klikket bli utført. Du kan aktivere «Forbedre musepekerpresisjon» på både Windows 10 og Windows 11.

Åpne Innstillinger-appen med Win+I-hurtigtasten.
Gå til Enheter> Mus.
Klikk på Flere musealternativer.
Gå til fanen Pekeralternativer i vinduet som åpnes.
Aktiver alternativet «Forbedre pekerpresisjon» under Velg en pekerhastighetslinje.
Klikk på Bruk.

Problemer med forbedret pekerpresisjon

Generelt sett hjelper forbedret pekerpresisjon å klikke og velge elementer mer nøyaktig, men det kan forårsake problemer i de følgende to tilfellene.

I et spill, spesielt FPS-spill
Hvis du har satt størrelsen på musepekeren til større enn normalt

I begge disse tilfellene kan det være bedre å deaktivere forbedret musepekerpresisjon. Hvis du har problemer med å samhandle med elementer på systemet uten det, prøv å redusere hastigheten på musepekeren og klikkene. Det kan hjelpe deg med å klikke og velge elementer mer nøyaktig.

Konklusjon

Forbedret musepekerpresisjon fungerer godt med både en mus og en styreflate. I de fleste tilfeller holder innstillingen seg, så selv om du har koblet til en ny mus, vil museinnstillingene for den forrige maskinvaren fortsatt gjelde. Dette er i de fleste tilfeller, men ikke alle. Hvis du har koblet til en Microsoft- eller Logitech-mus, og den installerer en app for å administrere musen, kan det hende at innstillingene på OS-nivå ikke gjelder. Sjekk appens innstillinger for å se om du kan aktivere noe lignende.