Slik aktiverer og deaktiverer du autofyll-passord på Android

Hvis du har vært en Android-bruker, må du være klar over autofyll-passordet som Android spør når du fyller inn et nytt passord i en hvilken som helst app.

Er denne funksjonen nyttig, eller tar den personlig informasjon fra deg som ellers bør holdes konfidensiell? La oss få detaljert informasjon om det samme og vite hvordan du kan aktivere og deaktivere denne Autofyll-passord-funksjonen.

Hva er et autofyll-passord?

Da Android Oreo 8.0 kom på markedet, utviklet Google rammeverket for autofyll som forenklet prosessen med å fylle ut passord i ulike apper. Når Google lagrer informasjon som passord, kortinformasjon, adresse osv., hjelper det deg med å finne denne informasjonen når det er nødvendig med ett enkelt trykk. Googles Autofyll-funksjon fungerer også bra med apper for passordbehandling.

Flere nettsteder og apper fungerer i disse dager for å gi deg fasiliteter som autofyll. Autofyll er et hendig verktøy og finner dermed bruken på forskjellige steder, som din e-postadresse, navn, kredittkortinformasjon osv. Autofyll kan hjelpe deg med å fylle ut alle disse detaljene i skjemaet.

Bruk av autofyll-passord

Med teknologiske fremskritt kommer folk opp med bedre teknologi hver dag. Du lurer kanskje på hvorfor Google bestemte seg for å komme opp med en slik funksjon som autofyll. Hva var behovet for å tenke på noe som et autofyll-passord? Er det vellykket, eller er det noen smutthull knyttet til autofyll-passord? La oss få vite hvilke bruksområder denne funksjonen tjener.

Sparer tid

Autofyll sparer deg for tiden du kan bruke på å legge inn informasjon gjentatte ganger. Når du bruker autofyll for å fylle ut informasjon som passord, kortdetaljer, e-post osv. sparer du mye tid ved å skrive inn detaljene med bare et klikk. Dette sparer ikke bare innsats, men sparer også mye tid.

Forbedrer sikkerheten

Hvis du må huske og huske alle passordene dine, vil du ha en tendens til å holde dem korte og enklere. Med autofyll trenger du ikke å bekymre deg for å huske disse passordene; derfor kan du beholde tøffe passord, og dermed gi ekstra sikkerhet til kontoene dine. Det sparer deg også fra ganger du kan havne i trøbbel fordi du har glemt et viktig passord.

Reduserer spenningen

Det krever mye innsats å huske et stort antall passord separat. Du kan ende opp med å rote dem til eller glemme dem og må kanskje tilbakestille passordet ditt hver eneste gang. Autofyll løser dette problemet for deg ved å lagre passordene dine, slik at du ikke trenger å huske hvert enkelt av disse individuelt.

Sparer deg for problemer og forvirring

Mesteparten av tiden bruker folk det samme passordet for de fleste sosiale medier-kontoene sine for å huske passordet. Men dette kan vise seg å være en feil avgjørelse fordi når noen får vite om ditt ene passord, kan han få informasjon om alle kontoene dine.

Derfor kan du bruke autofyll-passord for å huske hvert passord, og dermed beholde forskjellige passord for forskjellige sosiale medier-apper. Du vil redde alle kontoene dine fra å bli hacket og redde deg selv fra bryet med å prøve å huske forskjellige passord for forskjellige kontoer.

Beste apper som lar deg gjøre autofyll på Android

Hvis du er en Android-bruker, kan Googles innebygde passordbehandling hjelpe deg med å utføre oppgaven med autofyll enklere for deg. Imidlertid kan andre apper hjelpe deg med å utføre den samme oppgaven. Deres måte å jobbe på og datalagringskapasiteten kan variere. De kan jobbe på forskjellige områder og måter å tilby den samme tjenesten.

  RealVNCs PC-fjernkontroll-app 'VNC Viewer' for Android nå gratis

La oss samle informasjon om noen av disse passordadministrasjonsappene og se hvilke funksjoner de tilbyr.

Googles innebygde passordbehandling

Googles innebygde passordbehandling hjelper deg med å lagre og få tilgang til passordene dine når som helst. Det sparer deg for mye tid ved å lagre opplysningene dine, slik at du ikke trenger å skrive dem inn på nytt hver gang du logger på en konto eller logger på en annen app.

Funksjoner

 • Opprett og lagre unike passord: Googles Passordbehandling hjelper deg med å lage nye passord for de nyopprettede kontoene dine. Den lagrer deretter dette nylig genererte passordet og gir deg det når det er nødvendig.
 • Beskyttelse av dine lagrede passord: Googles Passordbehandling lagrer passordene dine og sørger også for sikkerheten deres med innebygd sikkerhet. Du kan være trygg på at ingen av passordene dine kan bli sett eller brukt av noen tredjepart.
 • Autofyll passord ved behov: Googles Passordbehandling hjelper deg med å automatisk fylle ut passordene på ulike kontoer og apper når og der det er nødvendig.
 • Foreslå sterke passord: Når du oppretter et passord for en ny konto, foreslår Google sterke passord som vil bidra til å holde kontoen din sikker.
 • Varsle deg om passord som ikke er trygge.
 • Blokkerer uautorisert tilgang.

Google Password Manager fungerer for å håndtere alle passordproblemer og hjelper deg med å få tilgang til den lagrede informasjonen når som helst. Du kan bruke den til å spare tid og bryet med å administrere flere passord samtidig.

1Passord

Hvis du søker etter et alternativ som vil gjøre det enklere for deg å legge inn og huske passord, kan du stole på 1Password for å utføre oppgaven for deg. 1Password gjør det enklere å logge på kontoer ved å lagre legitimasjon fra nettstedet og mobilappene dine. Hver gang du begynner å logge på en annen konto, kan du bruke 1Password til å fylle ut de nødvendige feltene fra dataene som er lagret.

Du kan raskt, enkelt og smidig få tilgang til alle lagrede data uten å bruke mye tid. Du kan logge på hvilken som helst app med den lagrede informasjonen uten å gå ut av gjeldende side. Rask tilgang fungerer som en hurtigtast. Den foreslår legitimasjon for deg hver gang du prøver å logge på en ny app eller konto. Du kan også søke etter kontodetaljene du leter etter fra rullegardinmenyen og velge fra en rekke tilgjengelige alternativer.

1Password beskytter deg også mot potensielle svindel ved å registrere URL-en til det originale nettstedet og stoppe autofyll-alternativet i tilfelle du ved et uhell åpner et skannenettsted. Du kan lagre passordene dine på flere enheter, inkludert iOS, Windows, Linux, etc.

LastPass

Når det blir en oppgave å huske passord, kan du få problemer med å prøve å få tilgang til informasjon på enheten din. LastPass er en brukervennlig passordbehandling som lagrer passord, kortdetaljer osv., slik at du ikke bruker tid på å legge inn detaljer i forskjellige former hver dag. Du må enkelt klikke på de lagrede dataene og all informasjon som kreves i skjemaet fylles ut automatisk.

Funksjoner

 • LastPass samler inn informasjon fra nettleserutvidelsen din og lar deg fylle den automatisk uten å åpne hvelvet flere ganger.
 • Lagre og autofyll informasjon på dine mobile enheter med bare et klikk.
 • Generer et nytt passord ved å bruke LastPass hver gang du oppretter en ny konto. Når det er opprettet, kan du lagre dette passordet på appen og få tilgang til det når som helst.
 • Lagre legitimasjon, kredittkort, adresser og annen viktig informasjon på LastPass.
 • Dataene dine forblir sikre fra hackere og tredjepartskilder.
 • Spar tid ved automatisk lagret informasjon, slik at du ikke fyller ut informasjonen i skjemaet gjentatte ganger.
 • Eliminer eventuelle feil du ellers kan støte på hvis du må huske hvert passord individuelt.
 • Informasjon du legger inn og lagrer i hvelvet er kryptert, så du trenger ikke å bekymre deg for å lekke din personlige informasjon.
 • Når du må fylle ut et skjema, klikk på LastPass-ikonet for å autofylle all informasjon.
 • Støtter flere enheter som Android, Mac, iPhone, etc.
  Slik reduserer du WhatsApp-lagringsplass på iPhone og Android

Du kan bruke LastPass til å lagre et passord, leveringsadresse eller andre detaljer og få tilgang til dem innen sekunder når det er nødvendig. LastPass jobber smart for å gi deg relevante data når og når det er nødvendig.

Bitwarden

Øk produktiviteten og gjør passordadministrasjonen enkel ved å bruke Bitwarden. Bitwarden sørger for å holde all din private informasjon og passord trygg samtidig som du sikrer at du ikke trenger å legge inn hele informasjonen på nytt og igjen. Du kan opprette og administrere unike passord for alle appene og kontoene dine ved å bruke Bitwarden.

Funksjoner

 • Bitwarden gir deg tilgang på tvers av plattformer for alle dine digitale enheter, inkludert mobiltelefoner, nettbrett og bærbare datamaskiner. Du kan lagre flere passord over appen, og det er ikke vanskelig å administrere dem når du bruker Bitwarden.
 • Den støtter 40 forskjellige språk, og derfor er språk aldri en barriere.
 • Bitwarden sørger for å gi deg robust sikkerhet for alle appene dine i løpet av minutter. Den er enkel å bruke, og derfor trenger du ikke store mengder kunnskap for å forstå bruken av appen. Det har blitt enkelt å administrere passord med appen, og du kan være trygg på at det ikke lenger er noe problem å skrive inn, lære og lagre passord.
 • End-to-end-kryptering med Bitwarden sikrer at ingen av dine private data eller passord når tredjeparter, og all informasjon forblir trygg. Du kan stole på appen for dens ansvarlighet og sikkerhet og være trygg på at uansett hvilken informasjon du legger inn, vil ingenting bli hentet til tredjepartsressurser.

Mange bedrifter foretrekker å bruke Bitwarden, da det er en av de beste passordadministrasjonsappene. Det hjelper deg å enkelt få tilgang til den lagrede informasjonen og fylle ut viktige skjemaer i løpet av sekunder. Dette vil også spare deg for mye tid og krefter, så bruk av Bitwarden er et utmerket valg for å lagre og automatisk fylle ut passord på alle apper.

Det er gratis når du planlegger å bruke Bitwarden til personlige formål. Du må ikke betale noe for å dra nytte av alle funksjonene som appen tilbyr. Men hvis du planlegger å bruke det til forretningsformål, kan det hende du må betale visse avgifter for å dra nytte av alle funksjonene som Bitwarden tilbyr.

Sikkerhetsproblemer knyttet til autofyll

Hovedhensikten bak introduksjonen av autofyll er å gjøre arbeidet ditt enkelt. Det er imidlertid mange risikoer forbundet med bruk av autofyll som kan være en grunn til bekymring for deg. Disse risikoene inkluderer det faktum at siden det er en nettbasert kilde, kan en falsk nettleser lure autofyllbehandleren til å gi den sensitiv informasjon.

 • Hackere kan legge til et usynlig autoutfyllingsskjema i en nettleser, og autoutfyllingen din som identifiserer det som et vanlig skjema kan autofylle informasjon på siden som resulterer i lekkasje av viktig og sensitiv informasjon.
 • Mange bruker det samme passordet for flere kontoer, noe som betyr at når det ene passordet ditt lekkes på nettet, ender du opp med å miste alle nettkontoene dine.
 • Lekkasje av informasjon til tredjepartskontoer selv etter mye sikkerhet er et alvorlig problem. Det kan være lurt å holde informasjonen din privat. Imidlertid kan appen lekke informasjonen din til andre kilder på den ene eller den andre måten.
  Android Ingen SIM-kort oppdaget (prøv disse rettelsene)

Disse sakene har vært en alvorlig årsak til bekymring ettersom passord er en viktig informasjon. De blir avslørt for noen betyr at din viktige og sensitive personlige informasjon blir frigitt til folk. De kan da bruke denne informasjonen mot deg og sette deg gjennom mye trøbbel.

Slik aktiverer eller deaktiverer du Android Autofill

Å aktivere eller deaktivere autofyll er ikke en veldig vanskelig oppgave. Du må følge et sett med enkle trinn for å aktivere autofyll og lette livet ditt. For å aktivere autofyll på Google, må du følge trinn-for-trinn-veiledningen nevnt nedenfor.

 • Åpne innstillingsappen på enheten din.
 • Rull ned til systemalternativet. Klikk på «Tastatur og inndata» der.
 • Du kan deretter klikke på «Avansert», og delen utvides.
 • Trykk på alternativet «Autofyll-tjeneste» fra menyen.
 • Igjen, klikk på alternativet «Autofyll-tjeneste».
 • Her vil du se en liste over apper du kan bruke til å administrere autofyll på enheten din. Google er lagt til denne listen som standard. Du kan også legge til andre apper basert på ditt valg.
 • Trykk på alternativet «Legg til en tjeneste».
 • Du vil nå bli bedt om å velge en passordbehandling. Du kan velge Google eller en annen app du liker. Enheten din vil da be deg om å bekrefte valget. Trykk på «OK»-knappen. Autofyll vil nå være aktivert på enheten din.
 • Du kan deaktivere Autofyll-alternativet ved å klikke på «Ingen»-knappen når du blir bedt om å velge en app for Autofyll.
 • Nå vet du om trinnene du må følge for å aktivere autofyll på enheten din. Autofyll gjør livet ditt enkelt, så du bør aktivere det på enheten din for å spare deg for å lære forskjellige passord for forskjellige kontoer og nettsteder.

  Konklusjon

  Etter hvert som teknologien utvikler seg, kommer alle med nyere ideer som letter livet deres. Autofyll er en funksjon som lar deg lagre passord for de forskjellige kontoene dine. Mange passordadministrasjonsapper lagrer informasjonen din og gir dem til å fylle ut skjemaer når det er nødvendig.

  Du kan bruke Googles innebygde passordbehandling eller installere apper fra eksterne kilder for å utføre oppgaven. Sørg for at du forstår sikkerhetsaspektet knyttet til deling og inntasting av passord på nett, og vær derfor forsiktig.

  Du kan bruke tipsbilk.net Random Password Generator til å lage sikre passord for online-kontoene dine.

  x