Slik åpner du .key-filer på Windows 10

Apple er ikke fremmed for produktivitet, og den har sin egen pakke med apper samlet kalt iWork. iWork inkluderer en dokumentbehandler, et regnearkverktøy, et presentasjonsverktøy og det berømte filmredigeringsverktøyet iMovie, blant andre apper.

Som mange av produktene har Apples iWork-verktøy sitt eget proprietære format. .KEY-filformatet brukes av Keynote, presentasjonsverktøyet i iWork.

Åpne .key-filer på Windows 10

.KEY-formatet er ikke kompatibelt med PowerPoint. Hvis du bruker Microsoft Office, vil presentasjonsappen ikke kunne lese formatet. Det kan forsøke å reparere filen, men det mislykkes til slutt. For å åpne .KEY-filer på Windows 10, bruk en av metodene nedenfor.

  Vil Windows 10 fungere på datamaskinen min?

1. Google Slides

Google Slides er et praktisk verktøy du kan bruke hvis du vil åpne en .KEY-fil. Den vil beholde det meste av formateringen og erstatte fonter som den ikke støtter.

Besøk Google Slides og klikk på plussknappen for å opprette en ny Slide-fil.
Gå til Fil>Åpne.
Velg fanen Last opp i vinduet som åpnes.
Klikk på Last opp fra datamaskinen min.
Velg .KEY-filen.
Vent til filen lastes opp og Google Slides åpner den.

2. Se i iCloud

Denne metoden vil garantere at filen åpnes med det meste, om ikke hele layouten og innholdet intakt. Den eneste ulempen er at du må opprette en iCloud eller en Apple ID for å bruke den.

  Slik sjekker du når Windows 10-bygget ditt utløper

Logg på iCloud med din Apple-ID.
Klikk på Keynote-appen.
Klikk på opplastingsikonet.
Velg .KEY-filen og last den opp.
Når den er lastet opp, vil du kunne åpne den i iCloud (i nettleseren din).

3. Konverter til PPTX-format

Hvis du ikke bare ønsker å åpne KEY-filen, men også å redigere den på Windows 10, må du konvertere den til PPTX-formatet. Det finnes apper på nett som kan gjøre jobben; noen jobber, noen ikke.

Besøk Skykonvertering.
Klikk Velg filer.
Velg og last opp KEY-filen.
Velg PPTX som formatet du vil konvertere filen til.
Last ned det konverterte filformatet.

  (RETTET) Windows Utforsker krasjer ved høyreklikk

4. Be om en PPTX-fil

Keynote-filer kan ikke åpnes i PowerPoint, men du kan lagre dem som en PowerPoint-fil fra Keynote-appen. Be personen som sendte deg filen om å lagre den som en PowerPoint. Følg disse trinnene for å lagre den som en PowerPoint-fil.

Åpne KEY-filen i Keynote.
Gå til Fil>Eksporter som.
Velg PowerPoint fra menyen.
Velg hvor du vil lagre filen.

Konklusjon

Du vil ikke finne mange presentasjoner i KEY-formatet. Det er ikke så populært i PPTX- eller PDF-formatet for å dele presentasjoner, og det er derfor det er lite redigeringsstøtte for formatet. Du vil kunne se filen i iCloud, men hvis du trenger å redigere den på Windows 10, er det best å konvertere filen fra Keynote-appen.