Slik åpner du mappealternativer på Windows 11

Filutforsker i Windows 11 ser annerledes ut enn den gjorde i Windows 10. Utover de avrundede hjørnene og nye ikonene har båndet også endret seg. Det er mye mer omfattende og du vil oppdage at mange knapper rett og slett er borte.

Båndet i File Explorer var nyttig. Det var ikke rotete med ubrukelige alternativer, og det nye båndet har fjernet ganske mange av dem.

Mappealternativer på Windows 11

En av de viktigere knappene som har blitt fjernet fra båndet på Filutforsker i Windows 11 er «Mappealternativer»-knappen. Det ga brukere tilgang til en omfattende liste over tilpasningsalternativer for å administrere hvordan mapper og filer dukket opp i File Explorer, og også endre visse atferder til appen som helhet.

  Windows Hidden Steps-opptaker gjør skjermhandling til trinnvise instruksjoner

Mappealternativer er ikke fjernet på Windows 11, og de er fortsatt tilgjengelige.

1. Mappealternativer på Windows 11 – Filutforsker

Mappealternativer kan fortsatt nås direkte fra Filutforsker på Windows 11. Alt du trenger å vite er hvilken knapp du skal klikke.

Åpne Filutforsker.
Klikk på de flere alternativene (knappen med tre prikker) på båndet.
Velg Alternativer fra menyen.
Mappealternativer åpnes.

2. Mappealternativer på Windows 11 – Kontrollpanel

Mappealternativer kan nås fra kontrollpanelet. Kontrollpanelet forblir en del av Windows 11 for nå, og det gir direkte tilgang til mappealternativer.

Åpne Kontrollpanel. Metoder som brukes til å åpne kontrollpanelet i Windows 10 vil fortsatt fungere i Windows 11.
Gå til Utseende og personalisering.
Klikk på Alternativer for Filutforsker.
Mappealternativer åpnes.

  (FIKSET) Affinity Designer svarer ikke på Windows 10

Nye/endrede mappealternativer

Mappealternativer er fortsatt til stede i Windows 11, men det er gjort små endringer i dem. Du ser kanskje ikke alle alternativene som var til stede i Windows 10. Listen over alternativer i fanen Vis ser ut til å ha blitt trimmet litt, eller flyttet til andre områder av operativsystemet. Dette kan bety at enkelte elementer som brukere kan tilpasse, ikke lenger kan endres.

Konklusjon

Windows 11 er mer visuelt sammenlignet med Windows 10. Du vil oppdage at mange menyer ikke lenger har enkle tekstetiketter for handlinger som kopier, lim inn eller del. I stedet har de alle blitt erstattet med ikoner. Ikonene er ikke dårlige, men Windows-brukere har brukt menyer med tekstetiketter/alternativer. Det vil ta tid å lære disse nye ikonene og for dem å bli kjent nok til at en bruker kan finne og gjenkjenne dem i en meny med en gang. Hvis du utforsker den tidlige versjonen av Windows 11 og ikke finner et alternativ der du forventer at det skal være, se etter et ikon som kan ha erstattet det.

  Legg til en fullt tilpassbar OS X-dokk til Windows med Aqua Dock