Slik beskytter du nettleseren din

Nettleserkapring ser ut til å øke raskt. Det er et skadelig program som endrer og modifiserer nettleserinnstillingene dine og omdirigerer til andre nettsteder eller søkemotorer uten din tillatelse.

Og en av de vanlige nettleserkaprerne er «Yahoo Search Redirect.»

Hvis du bruker Google Chrome, men hele tiden blir omdirigert til Yahoo-søkemotoren, er det mest sannsynlig at en nettleserkaprer forstyrrer nettleserinnstillingene dine.

I følge Cyble Research and Intelligence Labs (CRIL) rutineundersøkelse, ble mer enn 2 millioner brukere berørt av nettleserkaprere i 2022. Det er nesten halvparten av internettbrukerne som surfer på internett.

Dette viser hvor vanlig dette angrepet er. Yahoo er en populær søkemotor, men flere nettleserkaprere, som istartsurf, outsurfing og istart123, omdirigerer brukerens søk til Yahoo-søkemotorens falske versjon eller setter inn foreslåtte søk eller søkeresultater i søkemotoren, og omdirigerer og villeder brukere.

I denne bloggen lærer vi mer om Yahoo-viderekoblingsviruset, dets formål og hvordan du kan fikse det med forskjellige metoder.

Hva er Yahoo Redirect Virus?

Yahoo-omdirigeringsviruset eller Yahoo-omdirigeringskapringen er et potensielt uønsket program (PUP) med skadelige og truende funksjoner, som å kapre brukerens nettleser på datamaskinen.

Når nettleseren din automatisk omdirigerer til Yahoo-søkemotoren, er det mest sannsynlig fordi et skadelig program eller nettleserutvidelse er installert på datamaskinen din. Dette angrepet fører ofte til:

➡️ Hyppige nettstedkrasj

➡️ Nedgangen i datamaskinen

➡️ Ressurssluk

Yahoo-omdirigeringen infiltrerer nettlesere og datamaskiner på flere måter. Oftere enn ikke blir viruset installert automatisk eller presset ned av en potensielt uønsket fil eller et program som endrer registeroppføringene i Windows-registeret. Dette setter Yahoo-søk som nettleserens standardhjemmeside eller ny fane i hver nettleser på datamaskinen din.

Derfor er her noen tegn som kan hjelpe deg med å finne ut om din bærbare eller personlige datamaskin er påvirket av Yahoo-omdirigeringsviruset eller angrepet:

 • Nettleseromdirigerer til uønskede nettsteder: Skadelig skadelig programvare kan ta over datamaskinens nettleser og omdirigere søkene dine til uønskede nettsteder. Anta for eksempel at du legger merke til at nettleseren din automatisk omdirigerer deg til Yahoo-søket. I så fall, ondsinnede nettsteder du ikke hadde til hensikt å besøke eller se irrelevante annonser og popup-vinduer, er det et tegn på skadelig programvareinfeksjon og tilstedeværelsen av Yahoo-omdirigeringsviruset.
 • Langsom ytelse til datamaskinen: Hvis du merker et plutselig fall i datamaskinens hastighet eller ytelse og at den kjører langsommere enn vanlig, kan det være på grunn av tilstedeværelse av skadelig programvare ettersom skadelig programvare bremser ned eller gjør at enheten ikke reagerer. Dessuten indikerer hyppige krasj eller fryser Yahoo-omdirigeringsviruset eller skadelig programvareinfeksjon.
 • Uønskede popup-vinduer: Utseendet til uønskede annonser og popup-vinduer er også et tegn på Yahoo-omdirigeringskapringen. Disse popup-vinduene kan være relatert til Yahoo eller andre søkemotorer som Google eller fullstendig urelaterte tjenester og produkter. Å se mange Yahoo-relaterte irrelevante popup-vinduer og annonser er et tegn på Yahoo-omdirigeringskapringen.
 • Mistenkelige programmer: Noen ganger installerer skadelig programvare flere programmer og applikasjoner uten at du vet det, som kan være forkledd som sikker og legitim programvare. Imidlertid kan disse programmene og programvaren være skadelig skadelig programvare designet for å stjele sensitiv personlig informasjon eller utføre ondsinnede aktiviteter. Hvis du oppdager ukjente programmer du ikke installerte på enheten din, kan det være et tegn på skadelig programvare.
 • Endringer i nettleserens innstillinger: Tilstedeværelsen av skadelig programvare kan endre nettleserens innstillinger og konfigurasjon, for eksempel hjemmesideinnstillinger, installering av ikke-godkjente utvidelser eller endre standard søkemotor til ondsinnede nettsteder uten din tillatelse. Hvis du legger merke til slike endringer du ikke har gjort selv, er det mest sannsynlig fordi datamaskinen din er infisert av Yahoo-omdirigeringsviruset.
  Er Arma 3 på Xbox One?

I de fleste tilfeller kommer Yahoo-omdirigeringsviruset eller skadelig programvare på datamaskinen din på grunn av installasjon av andre tilleggskomponenter eller programvare. Installering av medfølgende programvare, freeware-applikasjoner eller tredjepartsapplikasjoner fører derfor ofte til lasting av komponenter på populære nettlesere og søkemotorer, som Google eller Yahoo, for å endre internettinnstillinger.

Men hva er egentlig hensikten bak disse Yahoo redirect hijack-angrepene? La oss finne det ut.

Årsaker bak Yahoo Redirect Hijack Attack

Her er flere årsaker og formål bak hvorfor nettkriminelle kaprer datamaskinen din med Yahoo-omdirigeringsviruset:

#1. Søkemotoroptimalisering (SEO) svindel eller øke trafikken

Et av hovedformålene bak Yahoo-omdirigeringskapringen er å endre nettleserinnstillingene som omdirigerer brukere til ondsinnede nettsteder, manipulere nettrafikken og søkemotorrangeringer.

Omdirigering av brukere til disse nettstedene øker dermed nettstedets søkemotorrangering, slik at de kan oppnå en høyere rangering på søkemotorresultatsiden (SERP).

#2. Ondsinnet annonsering

Vanligvis omdirigerer eieren av skadelig programvare brukere til nettsteder de ønsker å markedsføre, noe som genererer inntekter fra annonsene.

Dermed bruker nettkriminelle Yahoo-omdirigeringskapringen for å omdirigere brukere til ondsinnede nettsteder som viser mange annonser for å generere inntekter gjennom betal-per-klikk-annonser.

#3. Installasjon av skadelig programvare

Noen få varianter av Yahoo-omdirigeringsviruset er designet for installasjon av skadelig programvare på brukerens datamaskin.

Ved å omdirigere brukere til nettsteder som inneholder skadelig programvare, infiserer nettkriminelle brukerens datamaskin med skadevaretyper, som trojanere eller virus, for å få ondsinnet og uautorisert systemtilgang.

#4. Phishing-svindel

En annen vanlig årsak eller hensikt bak Yahoo-omdirigeringskapringsangrepet er å lure eller lure brukere til å oppgi personlige opplysninger eller informasjon.

Nettkriminelle omdirigerer brukere til lignende, men falske nettsteder, som Yahoo Finance eller Yahoo Mail, og lurer dem til å skrive inn påloggingsinformasjonen deres for å stjele passordene, brukernavnene og andre konfidensielle data.

#5. Datasporing

Samtidig utfører mange nettkriminelle og nettleserkaprere datasporingsaktiviteter i brukerens nettleserbakgrunn.

Dette gjøres for å trekke ut system- og nettleserdata, sensitive påloggingsopplysninger og informasjon som er lagret i applikasjonene for ondsinnede formål.

  Google reCAPTCHA Mailhide skjuler e-posten din bak CAPTCHA for å stoppe spam

Hvordan fikse Yahoo Redirect Hijack Attack?

Her er noen metoder for å fikse eller fjerne Yahoo-viderekoblingsviruset fra datamaskinen din.

#1. Endre standard søkemotor

Oftest, når du installerer upålitelige og skisserte applikasjoner fra ukjente kilder, setter de Yahoo-søkemotoren som standard under applikasjonsinstallasjonen. I slike tilfeller trenger du bare å endre søkemotoren igjen manuelt.

Derfor, mens omdirigeringen til Yahoo-søkemotoren ved installasjon av skisseprogramvaren ikke er et tegn på Yahoo-omdirigeringsviruset, kan endring av standard søkemotorinnstilling hjelpe deg med å bytte tilbake til standardnettleseren.

Alle de ledende nettleserne har disse lignende trinnene for å endre standard søkemotor:

 • Først åpner du rullegardinmenyen i din nåværende nettleser.
 • Gå til «Innstillinger» («Innstillinger» for Safari-nettleseren).
 • Klikk på «Søk» («Søkemotor» for Google Chrome).
 • Angi en passende søkemotor etter eget valg som standard.

#2. Bli kvitt uønskede utvidelser

Et av de foreløpige trinnene du kan ta for å unngå problemet med Yahoo-omdirigering er å fjerne unødvendige og uønskede utvidelser.

Disse utvidelsene kan bli infisert med virus som Yahoo-omdirigeringsviruset, og fjerning av dem fra nettleseren din kan hjelpe deg med å eliminere Yahoo-omdirigeringskapringen.

Følg disse trinnene for å fjerne uønskede og mistenkelige nettleserutvidelser fra Chrome-søkemotoren:

 • Klikk på de tre vertikale prikkene i Chrome-nettleserens side øverst til høyre.

 • Klikk på «Innstillinger» > «Utvidelser».

 • Se etter nettleserutvidelsene du ikke lenger bruker eller som virker ukjente.
 • Klikk «Fjern» for å fjerne utvidelsene fra nettleseren din.

Når du har fjernet unødvendige utvidelser, sjekk om du fortsatt står overfor Yahoo-omdirigeringskapringen eller om den er fjernet.

#3. Gjenopprett standard nettleserinnstillinger

Hvis de to løsningene ovenfor ikke hjelper, kan du prøve å gjenopprette eller tilbakestille standard nettleserinnstillinger.

Å tilbakestille Chrome-nettleserinnstillingene til de opprinnelige standardinnstillingene vil hjelpe deg med å tilbakestille søkemotoren, oppstartssiden, festede faner og ny faneside. Dessuten sletter den midlertidige data som informasjonskapsler og deaktiverer alle utvidelser. Men ikke bekymre deg; den sletter ikke historikken, favorittene og lagrede passordene dine.

Følg disse trinnene for å tilbakestille standard nettleserinnstillinger:

 • På Chrome-nettleserfanen klikker du på de tre vertikale prikkene øverst til høyre.
 • Klikk på «Innstillinger».

 • Klikk på «Tilbakestill innstillinger» i venstre hjørne av skjermen.
 • Klikk på «Tilbakestill innstillingene til de opprinnelige standardinnstillingene» på skjermen.

 • Skjermen vil vise en bekreftelsesdialogboks som viser de detaljerte komponentene som vil bli gjenopprettet til deres opprinnelige standardtilstand hvis du fortsetter tilbakestillingsprosessen. Klikk på «Tilbakestill innstillinger»-knappen for å fortsette og fullføre gjenopprettingen.

Dette trinnet vil hjelpe deg med å gjenopprette de opprinnelige nettleserinnstillingene, fjerne unødvendige utvidelser og hjelpe deg med å eliminere Yahoo-omdirigeringskapringen.

#4. Hvis du bruker McAfee Anti-virus

De fleste brukere støter på Yahoo-omdirigeringskapringen når de bruker McAfee antivirusprogramvare.

Selv om brukere aldri ble enige eller registrerte seg hos McAfee for å endre søkemotor, endrer programvaren fortsatt søkemotoren fra Google til Yahoo.

Hvis du bruker McAfee-antiviruset og har opplevd omdirigeringen fra Google til Yahoo, her er en mulig årsak til at dette kan skje.

Når McAfee WebAdvisor oppdaterer, verifiserer den om nettleserens standard søkemotor er satt og aktivert til Secure Search av Yahoo. Hvis nettleseren din bruker en annen søkemotor, som Google, endrer McAfee WebAdvisor den til Yahoo-søkemotoren hvis du har aktivert Secure Search.

  13 beste fantasyspill for myte- og magibesatte spillere [2023]

Du kan forhindre Yahoo-viderekoblingen ved å fjerne merket i boksen i meldingsdialogboksen som stadig vises med jevne mellomrom. Klikk på «Ferdig»-knappen etter at du har fjernet merket i avmerkingsboksen.

Kilde: mcafee.com

«Ja, slå på sikkert søk etter at jeg har startet nettleseren på nytt» er forhåndsvalgt som standard. Hvis du fjerner valget, unngår du Yahoo-omdirigeringsproblemet.

Tips for å unngå å bli berørt av Yahoo Redirect Hijack Attack

Her er noen viktige tips for å beskytte datamaskinen og nettleseren din mot Yahoo-omdirigeringskapring:

#1. Oppdater antivirusprogramvaren din regelmessig

Antivirusprogramvare beskytter datamaskinen og nettleseren din mot skadelig programvare og nettleserkapring som Yahoo-omdirigeringsviruset. De kan imidlertid bare gjøre det effektivt hvis du holder dem oppdatert med deres nyeste versjoner.

Oppdater derfor antivirusprogramvaren regelmessig for å sikre maksimal beskyttelse og sikkerhet mot angrep fra skadelig programvare og de siste sikkerhetstruslene.

Det er viktig å passe seg for å klikke på ondsinnede lenker og bli offer for phishing-svindel for å sikre sensitive data og påloggingsinformasjon fra å bli stjålet.

Sørg derfor for at du ikke klikker på lenker fra en ukjent kilde, spesielt på sosiale medieplattformer og e-poster.

#3. Bruk sterke passord

Et sterkt, komplisert og vanskelig å gjette passord beskytter nettkontoen din, inkludert Yahoo-kontoen, fra å bli angrepet og kompromittert av de siste cyberkriminelle truslene.

Kontopassordet ditt bør bestå av minst 8 tegn og bestå av en kombinasjon av tall, spesialtegn og små og store bokstaver. I tillegg er det også viktig å unngå å bruke samme passord for flere kontoer og fortsette å endre og oppdatere passordet regelmessig i stedet for å bruke det samme passordet over en lengre periode.

#4. Aktiver tofaktorautentisering

To-faktor autentisering, eller 2FA, legger til et ekstra sikkerhetslag, som krever at du oppgir en annen form for verifisering eller autentiseringsfaktor, som kan være en OTP, sikkerhetsspørsmål, biometri, osv. når du får tilgang til kontoen din.

Aktivering av 2FA gjør det vanskelig for hackere og nettkriminelle å få tilgang til systemkontoen din, selv om de knekker passordet ditt, og beskytter sensitiv informasjon.

#5. Hold nettleseren din oppdatert

Nettkriminelle retter seg ofte mot nettlesere, siden nettlesere er en vanlig måte for brukere å få tilgang til nettet.

Derfor er det viktig å holde nettleseren oppdatert med den nyeste versjonen. Så sørg for at du oppdaterer datamaskinens sikkerhetsoppdateringer for å beskytte din PC/bærbare PC mot skadelig programvareinfeksjoner som Yahoo-omdirigeringsviruset.

#6. Forhindre nedlasting av programvare fra ukjente kilder

Programvarenedlastinger er en annen vanlig måte nettkriminelle sprer skadevarevirus og infeksjoner på nettlesere og enheter.

Du må kun laste ned programvare og installere applikasjoner fra pålitelige og anerkjente kilder, som programvareutviklerens offisielle nettsted, siden nedlasting av dem fra ukjente og mindre troverdige kilder øker sjansene for at de blir infisert av skadelig programvare.

Siste ord

Yahoo redirect hijack-angrepet er en vanlig nettleserkaprer som kaprer nettlesere og systemer for ondsinnede formål, øker nettrafikken på et ondsinnet nettsted, genererer ulovlig annonseinntekter eller stjeler sensitive data og legitimasjon gjennom uautorisert kontotilgang.

Det forringer og bremser også datamaskinen, og kompromitterer nettleseropplevelsen, nettsikkerheten og personvernet.

Så sørg for at du tar forebyggende tiltak ved å bruke sterke passord, aktivere tofaktorautentisering, holde programvaren og nettleseren oppdatert, og unngå å klikke på mistenkelige koblinger eller laste ned programvare fra uklarerte kilder.

Hvis du noen gang støter på Yahoo-omdirigeringsvirusangrepet, sørg for at du bruker denne bloggen til å fjerne viruset fra datamaskinen din og nyt en trygg og sikker nettleseropplevelse.

Les deretter hvordan du kan fikse feilen for lukket ERR-tilkobling på Google med disse verdifulle tipsene.