Android

Slik bruker du Android-telefon som webkamera med eller uten USB

Mange jobber hjemmefra akkurat nå på grunn av pandemien. Selvfølgelig betyr dette at folk må bruke webkameraer for å være virtuelt tilstede i møter og arrangementer.

Webkameraprisene stiger på grunn av den høyere etterspørselen, så det er kanskje ikke mulig for deg å åpne lommeboken for et nytt webkamera. Videre, hvis du bare trenger å bruke et webkamera av og til, kan det være bortkastet penger å kjøpe et dedikert webkamera.

Uansett begrunnelse, hvis du ikke er klar til å betale penger for et webkamera, kan du alltid bruke Android-telefonen din som webkamera for PC-en. Det stemmer, ved hjelp av en app kan du gjøre telefonen om til et webkamera helt gratis.

Du kan gjøre dette trådløst og ved hjelp av en USB-kabel, og hver metode har sine egne fordeler og ulemper. Jeg viser begge disse måtene å bruke Android-telefonen din som webkamera for PC i dette innlegget.

Bruk en Android-telefon som PC-webkamera trådløst.

Hvis PC-en og telefonen din er på samme nettverk, kan du bruke en Android-app til å koble til begge enhetene og bruke telefonkameraet som webkamera. Appen vil registrere Android-telefonen din som et webkamera for PC-en, så alle apper som sjekker PC-en din for webkamera-tilgjengelighet vil bruke Android-telefonkameraet ditt i stedet.

Før jeg forteller deg hvordan du setter det opp, er det godt å vite den gode og dårlige siden av trådløs tilkobling:

Fordeler:

 • Det er en trådløs tilkobling, slik at du har full kontroll over hvordan du beveger og plasserer telefonkameraet. Du kan til og med ta den med til et annet rom.
 • Det er lettere å sette opp siden det ikke trengs spesielle tillatelser.
  11 beste Android-antivirus for bedre nettbeskyttelse

Ulemper:

 • Det vil være uunngåelig ventetid på grunn av begrensningen av hvordan trådløs tilkobling fungerer.
 • Trådløs signalstyrke (enhetens signaler, ikke internett) kan påvirke kvaliteten på videoen, noe som fører til høyere ventetid og bildehopp.

Nå som du kjenner de gode og dårlige sidene, la oss se hvordan du bruker en Android-telefon som webkamera for PC. Det er mange Android-apper for å få det til, men jeg kommer til å bruke DroidCam siden det er den mest anerkjente appen for dette formålet, og den er enkel å bruke.

Tips: Hvis du ikke er i nærheten av en WiFi-tilkobling, kan du også bruke telefonens hotspot-funksjon for å opprette en trådløs tilkobling. Bare koble PC-en til telefonens hotspot og følg instruksjonene ovenfor (mobildata er ikke nødvendig).

Bruke DroidCam til å konfigurere trådløst

Du må sette opp DroidCam på både PC-en og Android-telefonen. Last ned appen på telefonen og last ned PC-klienten fra utviklerens nettsted.

Start appene på både PC og telefon, og følg deretter instruksjonene nedenfor.

 • Sørg for at både PC og telefon er koblet til samme nettverk.
 • På telefonappen vil du se Device IP og DroidCam Port-verdier. Hold disse detaljene foran.
 • Nå på PC-klienten, velg Koble til over WiFi og skriv inn enhetens IP- og DroidCam-portverdier du ser på telefonappen.

Etterpå trykker du bare på Start-knappen, og videoen fra telefonen din vil begynne å vises i DroidCam-grensesnittet. Hvis du trenger å bruke webkameraet med en hvilken som helst app/tjeneste, velger du bare DroidCam som webkamera i grensesnittet.

  32 beste spill som Legend of Zelda for Android

PC-klienten må være åpen for å fortsette å bruke telefonen som webkamera. Du kan imidlertid lukke telefonappen, da den fortsetter å fungere i bakgrunnen. For å stoppe en økt, lukk enten PC-klienten eller trykk på menyen øverst til venstre på telefonappen og velg Stopp.

Bruk Android-telefon som PC-webkamera ved hjelp av en USB-kabel

Hvis du ikke vil ha noen latenstid i det hele tatt, er det mye bedre å bruke en kablet tilkobling. Siden USB-kabeltilkobling ikke påvirkes av eksterne faktorer, i motsetning til trådløs tilkobling, tilbyr den den beste kvaliteten uten ventetid.

Fordeler/ulemper med denne metoden er akkurat det motsatte av trådløs tilkobling. Du får en bedre tilkobling uten ventetid, men du ofrer friheten til å flytte rundt på telefonen ettersom USB-kabelens lengde i bånd begrenser den. Det er et annet forbehold; du må aktivere USB-feilsøking på telefonen for å få det til å fungere.

Den samme DroidCam-appen kan også gjøre tilkoblingen over en USB-kabel slik at vi bruker den til denne metoden. Kravene er litt forskjellige; bare følg prosedyren nedenfor.

Aktiver USB-feilsøking

USB-feilsøking gjør det mulig for en PC å få tilgang til sikrere deler/funksjoner på telefonen din, inkludert kontroll over kameraet. Du må aktivere det for å få dette oppsettet til å fungere, men dessverre varierer USB-feilsøkingen på Android-telefoner avhengig av produsenten og Android-versjonen.

Hovedpoenget er å aktivere utviklermuligheter i telefonen og aktiver deretter USB-feilsøking inne i den. Jeg skal vise deg hvordan du aktiverer USB-feilsøking i Samsung- og Xiaomi-telefoner (de to mest populære produsentene), men hvis du har en annen telefon; du må søke på nettet etter de nøyaktige instruksjonene:

Advarsel: Aktivering av USB-feilsøking kan være en sikkerhetsrisiko siden denne funksjonen kan brukes til å stjele informasjon fra en telefon koblet til PC-en. Sørg for at du ikke kobler til en offentlig PC etter at du har aktivert USB-feilsøking, og deaktiver den umiddelbart når du er ferdig med å bruke den.

  Skjul alle typer filer på Android-enheten din [No Root]

Aktiver USB-feilsøking på Samsung-telefoner

 • Gå til Innstillinger > Om telefonen > Programvareinformasjon og trykk 7 ganger på Byggnummer-alternativet etter hverandre for å aktivere utvikleralternativer.
 • En ny oppføring for utvikleralternativer vil bli tilgjengelig i Innstillinger nederst. Åpne den og aktiver USB-feilsøkingsalternativet inni.

Aktiver USB-feilsøking på Xiaomi-telefoner

 • Gå til Innstillinger > Om telefonen > Alle spesifikasjoner og trykk 7 ganger på MIUI-versjonsalternativet, og utviklerens alternativer vil bli aktivert.

 • Trykk nå på alternativet Tilleggsinnstillinger i Innstillinger og gå deretter til Utvikleralternativer og aktiver USB-feilsøking.

Når USB-feilsøking er aktivert, følg instruksjonene nedenfor for å bruke DroidCam til å bruke telefonen som et webkamera for PC over en USB-tilkobling.

Bruker DroidCam for USB-kabeloppsett

Koble en USB-kabel til PC-en og telefonen og slå på DroidCam-appen på både PC og telefon. På PC-en din, klikk på Koble til via USB-knappen og klikk på Oppdater-knappen for å oppdage USB-tilkoblingen.

Etter en kort forsinkelse skal appen oppdage USB-tilkoblingen og vise den i rullegardinmenyen. Velg den og klikk på Start-knappen for å begynne å bruke Android-telefonen som et webkamera.

I likhet med den trådløse tilkoblingen kan du velge DroidCam som et webkamera i apper som krever en.

Sluttord

Å bruke en Android-telefon som et webkamera trådløst bør være den beste løsningen for de fleste brukere, siden Wi-Fi-tilgang ikke er uvanlig, og ventetiden er ikke engang merkbar i de fleste tilfeller. Jeg personlig fant den beste ytelsen da jeg koblet til PCen og telefonen via hotspot i stedet for WiFi-ruteren min. For de som ønsker en perfekt tilkobling bør USB-tilkoblingen være tilstrekkelig.

x