8 Remote Desktop (RDP)-klienter for Windows, macOS og Linux

Avstand er aldri et problem hvis du har klientprogramvare for eksternt skrivebord med deg, da det hjelper deg med å få tilgang til et tilkoblet skrivebord og kontrollere det fra hvor som helst i verden.

Tenk deg at du glemte å ta med den bærbare datamaskinen til kontoret som har filer du trenger for presentasjonen. Og møtet starter snart. Vil du reise tilbake hele veien til hjemmet ditt for å ta med den bærbare datamaskinen? Hva ville du gjort hvis hjemmet ditt er langt unna?

I stedet for å plage deg selv med alt dette, kan du koble til den bærbare datamaskinen ved hjelp av en ekstern skrivebordsklientprogramvare og starte presentasjonen du har forberedt med mye innsats.

Slik kan dette verktøyet fungere for deg. Du kan få tilgang til hvilken som helst enhet hvor som helst, enten du vil hjelpe foreldrene dine med enheten deres eller hjelpe kunder med tekniske problemer uten å gå til stedet deres.

Er ikke denne teknologien fantastisk?

Ja, og veldig nyttig også. Også i denne post-covid-verdenen jobber de fleste hjemmefra, og hvis de støter på problemer, kan administratorer overta enhetene deres for å løse problemet slik at ingenting kan hindre arbeidet deres.

Så la oss forstå hva denne klientprogramvaren for eksternt skrivebord handler om og hvordan den fungerer.

Hva er Remote Desktop Client-programvare?

Eksternt skrivebordsklientprogramvare er et verktøy som lar deg koble til og samhandle med en annen datamaskin som befinner seg hvor som helst i verden via internett eller et internt nettverk. Den lar deg se og kontrollere den tilkoblede datamaskinen, og ta kontroll over musen og tastaturet som om du er fysisk til stede på det stedet.

Den brukes til en rekke formål, inkludert:

  • Overføre filer mellom datamaskiner uten å bruke en fildelingstjeneste eller e-post
  • Skjermdeling
  • Løser tekniske problemer eksternt
  • Nettverksovervåking av tilkoblede systemer
  • Administrere en enhet, nettverksressurser og lagring
  • Skrive ut filer som er lagret på en annen datamaskin ved hjelp av en skriver koblet til datamaskinen
  • Samarbeide i sanntid om prosjekter

Ikke forveksle eksterne skrivebordsklienter med eksternt skrivebordsserverprogramvare.

Hvordan virker det?

Fjerntilgang krever programvare installert på datamaskinen du vil koble til og få tilgang til. Det kalles verten som ligger hvor som helst i verden. En annen datamaskin med riktig autorisasjon og legitimasjon som kobler til og kontrollerer verten kalles klienten.

Vertsdatamaskinen driver klientprogramvaren for eksternt skrivebord og operativsystemet til å vise skjermen på klientdatamaskinen. Programvaren fanger opp tastatur- og musinndata fra klienten og sender dem til verten.

Fordeler med Remote Desktop Client-programvare

Eksternt skrivebordsklientprogramvare har blitt stadig viktigere i post-covid-verdenen hvor bedrifter driver eksternt. Og det kommer til å være rundt, siden mange bedrifter sannsynligvis vil tilpasse seg denne arbeidskulturen selv når pandemien går over. Her er noen av fordelene med denne programvaren:

Fungerer eksternt

Som navnet antyder, er den viktigste fordelen med eksternt skrivebordsklientprogramvare at den fungerer eksternt på hvilken som helst enhet hvor som helst. Du trenger ikke noe ekstra maskinvare for å opprette forbindelsen; bare en internettforbindelse er nok.

Enkelhet

Eksternt skrivebordsprogramvare tilbyr en enkel måte å kjøre oppdateringer, patcher, diagnostikk, fikse problemer osv. for IT-team. På denne måten slipper de å reise hele veien til brukernes kontorer eller hjem.

  Reparer Discord en ukjent nettverksfeil i Windows 10

Reduksjon i kapitalkostnad

Programvaren bidrar til å redusere et selskaps kapitalkostnader på maskinvare eller overheadkostnader til IT-avdelinger. Programvareoppdateringer, sikkerhet, ytelse, etc., ivaretas av selskapet som leverer programvaren for eksternt skrivebord. I tillegg kan du alltid spare penger på å reise, siden alt er online.

Ytelse og sikkerhet

Ved å velge en god klientprogramvare for eksternt skrivebord kan du forbedre sikkerheten og IT-ytelsen. Du kan feilsøke problemer raskt før de kan forårsake skade og optimalisere enhetens helse slik at den kan yte optimalt. I tillegg bidrar det til å øke de ansattes produktivitet slik at de kan jobbe sømløst uten hyppige forstyrrelser.

La oss nå finne ut noen av de beste klientprogramvarene for eksternt skrivebord på markedet for Windows-, Linux- og macOS-enheter.

mRemoteNG

mRemoteNG er en åpen kildekode, multi-fjernkontroll, multi-protokoll, neste generasjons, fanebaserte og eksterne tilkoblingsbehandler for Windows. Den lar deg visualisere alle eksterne tilkoblinger i et kraftig, men enkelt fanebasert grensesnitt.

mRemoteNG har lagt til nye funksjoner og feilrettinger til mRemote. Den støtter også mange protokoller som RDP, VNC, ICA, SSH, Telnet, HTTP/HTTPS, rlogin og Raw Socket Connections. I tillegg støtter den hurtigtaster og temaer for å gi deg en bedre opplevelse.

mRemoteNG bruker paneler og faner for å la deg holde deg organisert og skape en perfekt oversikt over oppgavene som utføres i applikasjonen. Du vil finne et tilkoblingsalternativ som hjelper deg å koble til en ekstern vert raskt ved å bruke forskjellige nettverksprotokoller.

Et annet alternativ er Port Scan som ligner på Nmap-portskanning. Den hjelper deg med å skanne utvalget av IP-adresser og avgjøre om støttede protokoller er aktive. Du kan bruke varslingspanelet til å se feil som oppstår under tilkobling, få informasjon om den tapte tilkoblingen og mer.

I tillegg kan du eksportere eller importere forbindelsene dine på forskjellige måter til mRemoteNG. Overfør filer til den eksterne verten sikkert over den krypterte tunnelen ved å bruke SCP eller SFTP ved hjelp av SSH-filoverføringsfunksjonalitet. Du kan også starte noen eksterne verktøy for å få ting gjort mer effektivt.

SupRemo

SupRemo er en kraftig løsning for fjernstyring av datamaskiner og servere som er enklere og billigere enn mange av sine konkurrenter. Den kan brukes på Windows, macOS og Linux (via Wine), men også på Android- og iOS-mobilenheter.

De programvare er gratis for ikke-profesjonell bruk, veldig lett å kjøre, og krever ingen installasjon eller konfigurasjon: bare last den ned fra nettstedet og start filen.

Bruken av denne programvaren er virkelig innen alles rekkevidde, noe som gjør den til en perfekt løsning for både fjernhjelp og hjemmearbeid. For å etablere tilkoblingen, er det nødvendig å starte SupRemo på enheten din og på enheten som skal kontrolleres og å angi identifikasjonskoden og passordet som er synlig på kontrollenheten på programvaregrensesnittet.

Spesielt interessant er muligheten til å kjøre SupRemo som en tjeneste, som lar deg koble til eksterne PC-er selv om ingen fysisk er foran dem.

Et annet viktig aspekt er sikkerhet: brukeren trenger ikke å frykte at data er i fare eller at noen andre kan få tilgang til hans/hennes arbeidsstasjon siden applikasjonen fungerer gjennom en kryptert dataflyt med TLS 1.2 tilkoblingsprotokoll.

SupRemo tilbyr også en rekke funksjoner dedikert hovedsakelig, men ikke utelukkende, til bedrifter og fagfolk, for eksempel muligheten for å tilpasse programvaregrensesnittet med din egen logo eller muligheten for å registrere kontaktene i en gratis ubegrenset adressebok og også rapporten fra forbindelsene som er gjort.

  Photoshop krasjer stadig under utskrift i Windows 10 (FULL FIX)

De abonnementsplaner er svært rimelige og skalerbare basert på det maksimale antallet samtidige tilkoblinger du tror du må etablere. I motsetning til annen programvare, kan hver lisens brukes på et ubegrenset antall PC-er og kan kjøpes på kvartals- eller årsbasis.

For å få mer informasjon eller prøve det akkurat nå, kan du besøke SupRemos nettside direkte og laste det ned gratis – ingen e-post eller kredittkort kreves.

RustDesk

Få en sikker, tilpassbar og rask programvare for eksternt skrivebord – RustDesk skrevet i Rust og bruk den uten noen konfigurasjon. Den lar deg ha full kontroll over dataene dine uten å bekymre deg for sikkerheten.

RustDesk lar deg bruke deres relé-/møteserver, skrive relé-/møteserveren din eller sette opp alt selv. Du vil få den nyeste TLS 1.3 ende-til-ende krypteringsteknologi som beskytter skrivebordet ditt mot uautorisert tilgang.

I tillegg kan du ta fullstendig datakontroll ved å sette opp bedriftsnettverket med letthet. Du kan stille inn bildekvaliteten raskt ved å justere quantizer og bitrate. Bruk en innebygd filbehandling for å overføre filene dine mellom skrivebord. Sett også opp TCP-tunnelering og bruk RDP-tilkobling med et enkelt klikk.

RustDesk tilbyr server-side relé- og ID-serverprogrammer som du enkelt kan installere uten kompleks konfigurasjon. Relé-/ID-serveradresser kan også enkelt settes på klientsiden.

FreeRDP

FreeRDP er en Remote Desktop Protocol-klient og et bibliotek tilgjengelig gratis. Den er utgitt under Apache-lisensen og gir deg friheten til å bruke programvaren hvor som helst og hvor som helst du vil.

På denne måten lar FreeRDP deg streve i en verden av interoperabilitet og føle en befriende dataopplevelse.

Quasar

Hvis du er en Windows-bruker, kan dette fjernadministrasjonsverktøyet – Quasar – er til deg. Det er et gratis verktøy med åpen kildekode som er lett og raskt. Quasar er skrevet i C# og har MIT-lisensen, og 4,5k starter på GitHub. Du kan bruke den til brukerstøtte for den daglige administrasjonen og medarbeiderovervåking.

Quasar kommer med et brukervennlig grensesnitt og høy stabilitet for å hjelpe deg når du trenger det. Den har mange nyttige funksjoner, for eksempel en TCP-nettverksstrøm med IPv4- og IPv6-støtte, TLS-kryptert og komprimert kommunikasjon, og høyhastighets nettverksserialisering.

Du får en filbehandler, oppgavebehandling, UPnP-støtte, oppstartsbehandling, eksternt skall, eksternt skrivebord og ekstern kjøring. I tillegg tilbyr Quasar et registerredigeringsprogram, keylogger, systemstrømkommandoer som avslutning, omstart og standby; omvendt proxy, passordgjenoppretting og mer.

Quasar støtter .NET-rammeverket (4.5.2 eller nyere) og operativsystemer som Windows 10, 8, 8.1, 7, Vista, Server 2008, 2012, 2016 og 2019.

Kongelig TS

Få en komplett fjernadministrasjonsløsning med Kongelig TS. Den er kompatibel med ulike typer tilkoblinger som RDP, SSH, VNC, S/FTP, etc., og du kan dele listen deres uten å bekymre deg for å dele personlig legitimasjon.

Få sikre teamdelingsfunksjoner og innebygd legitimasjonsadministrasjon. Key Sequence Task og Command Task gjør arbeidet enkelt å automatisere repeterende oppgaver. Royal TS integreres med SSH-basert tunneling, som er en sikker gateway.

Du kan importere data dynamisk til de dynamiske mappene fra eksterne kilder. Du vil få tilkoblinger som et eksternt skrivebord basert på Microsoft RDP ActiveX-kontroll, terminaler som Rebex.net og PuTTY-basert telnet og SSH, VNC basert på UltraVNC og TightVNC, og Chrome og Internet Explorer-basert web.

I tillegg kan du overføre filene dine ved hjelp av SFTP, SCP og FTP og bruke TeamViewer for å koble til og administrere økter. Royal TS lar deg overvåke sanntidsytelse, koble til og administrere VMware- og Hyper-V-forekomster og analysere Windows-hendelser.

Du vil ha tilgang til å starte, starte på nytt, stoppe Windows-tjenester, administrere og overvåke kjørende prosesser, administrere terminaltjenesteøkter og kjøre skript for å vise resultater. Du kan integrere med andre eksterne apper og verktøy for å gjøre arbeidet ditt enklere.

  Reparer 0x80070032 Forza Horizon 5-feil i Windows 10

Royal TS lar deg lagre din personlige legitimasjon i et privat dokument beskyttet av et passord og dele andre detaljer som trengs i teamet. Arbeid deg frem med det tilpassbare arbeidsområdet, inkludert båndkommandoer, tilkoblingsfaner og dokkingpaneler.

MobaXterm

MobaXterm er en forbedret terminal for Windows med en fanebasert SSH-klient, nettverksverktøy, X11-server og mer. Den gir mange funksjoner spesielt skreddersydd for webmastere, IT-administratorer, programmerere og andre som ønsker å håndtere jobbene sine eksternt på en mer enkel måte.

Den tilbyr viktige nettverksverktøy som X11, SSH, MOSH, VNC, FTP, RDP og Unix-kommandoer som cat, Is, bash, grep, rsync, sed, etc. MobaXterm har utviklet et intuitivt brukergrensesnitt for å få tilgang til eksterne servere gjennom ulike systemer eller nettverk effektivt.

Du vil få en konfigurert Xserver slik at de eksterne applikasjonene dine kan vises på Windows-skrivebordet. Du kan eksportere DISPLAY fra Unix til de lokale vinduene og utvide muligheten til MobaXterm gjennom ulike plugins og tillegg.

Det er et lett og bærbart program da det ikke krever noen administratorrettigheter og kan startes fra en USB-pinne. De høyere utgavene er designet for mer stabilitet og sikkerhet gjennom hele fjernarbeidet.

Du vil få funksjoner som grafisk SFTP-nettleser, multi-execution, innebygde servere og verktøy, SSH-gateway, SSH-tunneler, pakkebehandling, tekstredigering, makrostøtte, passordbehandling, syntaksutheving i terminalen og profesjonell tilpasning.

Remmina

Remmina hjelper deg å arbeide eksternt fra hvor som helst og få tilgang til skjerm, fildeling osv. til skrivebordet ditt. Den lar deg huske siste visningsmodus og opprettholde kvalitet og konfigurere applikasjonen med bare et dobbeltklikk.

Du vil også få tastetrykk, skjermbildemappe, filnavn, verktøylinjesynlighet, standardvisningsmodus, fanekonfigurasjon, fullskjermadferdskonfigurasjon osv. I tillegg kan du forhindre skjermbilder og sende bruksstatistikk til utviklerne.

Remmina tilbyr vertsnøkkelkonfigurasjon som et automatisk tilpasningsvindu, bytt fanesider, ta tak i tastaturet, veksle fullskjermmodus, veksle skalert modus, for å nevne noen. Du kan bruke forskjellige plugins som RDP, VNC, SSH, SFTP, SPICE, EXEC, NX, Simple Terminal, XDMCP for å legge til ekstra pakker i applikasjonen.

Disse pluginene gir flere funksjoner som gir mange fordeler, for eksempel å angi brukernavn og passord, opprettholde kvalitet, sikkerhet, lyd og domene. Du kan også angi en ekstern skrivebordsgatewayserver, brukernavn, passord og domene. I tillegg vil du få en oppstartsbane, klientnavn, oppstartsprogram, lastbalanseinformasjon og mye mer.

I tillegg kan du få tilgang til SSH-øktloggmappen, filnavnet og proxy-kommandoen. Remmina introduserer kioskmodus og andre funksjoner som lar deg jobbe enkelt. Installer applikasjonen som gir deg hele pakken med funksjoner, fra tilgang til sikkerhet og ytelse.

Konklusjon

Den eksterne arbeidskulturen blomstrer i disse dager, og teknologier knyttet til den blomstrer, for eksempel klientprogramvare for eksternt skrivebord. Velg derfor en av programvarene nevnt ovenfor basert på dine behov for å utføre raske reparasjoner og dra nytte av andre fordeler med høy ytelse og sikkerhet, uansett hvilken enhet du vil ha tilgang til fra hvilket sted.

x