Slik bruker du AuthPass passordbehandling på Linux

AuthPass er en åpen kildekode-passordbehandling for Android, iOS, Linux, Mac OS og Windows. Det er sikkert og en fin måte å lagre passord og sensitiv informasjon på. I denne veiledningen viser vi deg hvordan du setter opp AuthPass på Linux og hvordan du bruker det også.

Installere AuthPass på Linux

AuthPass støtter Linux gjennom Ubuntu Snap-butikken. Imidlertid har de også en generisk TarGZ-utgivelse for de som foretrekker å ikke installere Snap-utgivelsen av appen.

For å installere AuthPass på din Linux-PC, start med å åpne et terminalvindu. Du kan åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søk etter «Terminal» i appmenyen og start den på den måten.

Med terminalvinduet åpent kan installasjonen av AuthPass begynne. Bruk installasjonsinstruksjonene nedenfor for å få AuthPass-appen opp og kjøre på datamaskinen din.

Snap-pakke

AuthPass er tilgjengelig for alle Linux-brukere som en Snap-pakke i Ubuntu Snap Store. Snap-butikken er en fin måte å gå for denne appen, siden utviklerne kan presse ut raske oppdateringer umiddelbart.

For å installere AuthPass på systemet ditt som en Snap-pakke, må du ha Snapd-kjøretiden konfigurert på datamaskinen. Det er relativt enkelt å sette opp Snapd-kjøretiden. Følg guiden vår for hvordan du setter opp Snaps for mer informasjon.

Med Snap-pakkens kjøretid satt opp på Linux-datamaskinen, installer AuthPass ved å bruke snap install-kommandoen nedenfor.

sudo snap install authpass

Arch Linux

Hvis du bruker Arch Linux, vil du kunne installere AuthPass TarGZ-utgivelsen på datamaskinen din via AUR. Bruk pacman-kommandoen og sett opp «git» og «base-devel»-pakkene for å starte installasjonen.

sudo pacman -S git base-devel

Med de to pakkene installert, er det på tide å sette opp Trizen AUR-hjelperen. Dette programmet vil automatisere installasjonen av AuthPass fra AUR, slik at du ikke trenger å gjøre det for hånd.

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/

makepkg -sri

Nå som Trizen-applikasjonen er satt opp på datamaskinen din, bruk trizen -S-kommandoen for å få AuthPass-applikasjonen til å fungere på datamaskinen.

trizen -S authpass-bin

Generisk Linux

Den generiske Linux-utgaven av AuthPass krever ingen installasjon. I stedet kan den lanseres så snart den er lastet ned. Slik får du den generiske versjonen av AuthPass til å fungere på din Linux-datamaskin.

Først bruker du wget download-kommandoen for å hente den nyeste versjonen av AuthPass fra GitHub.

wget https://github.com/authpass/authpass/releases/download/v1.9.4/authpass-linux-1.9.4_1872.tar.gz

Trekk deretter ut AuthPass TarGZ-arkivet ved å bruke tar xvf-kommandoen.

tar xvf authpass-linux-1.9.4_1872.tar.gz

Når du pakker ut AuthPass TarGZ-arkivet, vil en mappe kalt «authpass» vises i hjemmemappen din. Bruk CD-kommandoen til å flytte inn i denne mappen. Start deretter appen med ./authpass.

cd ~/authpass/
./authpass

Slik bruker du AuthPass passordbehandling

For å sette opp AuthPass på din Linux-datamaskin, start med å åpne appen. Med appen åpen, følg trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor.

Trinn 1: Inne i AuthPass, finn «New to KeePass»-knappen og klikk på den med musen. Hvis du velger dette alternativet, kan du opprette en ny passorddatabase.

Trinn 2: Når du velger «New to KeyPass»-knappen, vises et nytt vindu. I den blir du bedt om å navngi den nye databasen og angi et sikkert hovedpassord.

Sørg for å bruke et minneverdig og sikkert passord. Ikke mist dette passordet, da du ikke vil kunne tilbakestille det! Ikke skriv det ned på et stykke papir, da noen kan få tilgang til passordhvelvet ditt.

Trinn 3: Etter å ha skrevet inn ditt nye hovedpassord, finn «Opprett database»-knappen og klikk på den med musen. Når du har valgt knappen, opprettes databasen.

Trinn 4: Med den nye databasen laget, vil AuthPass be deg legge til et nytt passord. Klikk på «Legg til passord»-knappen inne i appen for å legge til et nytt passord til AuthPass.

Trinn 5: Finn «Tittel»-boksen, og skriv inn navnet på påloggingen du legger til AuthPass.

Trinn 6: Finn «Bruker»-tekstboksen, og klikk på den med musen. Deretter skriver du inn navnet på brukernavnet for den nye påloggingen du legger til i AuthPass.

Trinn 7: Finn «Passord»-boksen, og klikk på den med musen. Inne i boksen skriver du inn passordet for påloggingen du legger til i AuthPass-hvelvet.

Trenger du å generere et nytt passord? Velg menyknappen til høyre for «Passord»-feltet, og velg «Passordgenerator»-knappen.

Trinn 8: Finn tekstboksen «Nettsted», og klikk på den med musen. Deretter limer du inn nettadressen i tekstboksen.

Når du har lagt til all informasjonen i den nye AuthPass-oppføringen, klikker du på lagre-ikonet for å lagre den. Gjenta denne prosessen for å legge til flere elementer i AuthPass-passordboksen.