Hvordan enkelt laste ned og installere apper på Linux med AppImage Pool

AppImagePool er en AppImageHub-klient for Linux. Med den kan brukere enkelt bla gjennom og laste ned AppImages fra AppImageHub-butikken. Slik får du det til å fungere på Linux-systemet ditt.

Hva er et AppImage?

En AppImage er en kjørbar filtype som etterligner hvor bærbare EXE-er er på Microsoft Windows. AppImages er flotte for de som vil ha en enkel måte å installere Linux-apper på.

AppImages er i sandkasse og kjører uten behov for å installere noe på datamaskinen din. Alt nødvendig for å kjøre programmet er komprimert inne og trygt fra systemet ditt. De fleste AppImage-filer kan finnes på AppImageHub, en populær kilde for AppImages.

Siden AppImage-filer er kjørbare, må de merkes som kjørbare for å kjøre på en Linux-maskin. Derfor gjøres oppdatering av tillatelser for et AppImage best i et terminalvindu med chmod-kommandoen.

sudo chmod +x AppImageFile.AppImage

Når tillatelsene til en AppImage er oppdatert, og filen er merket som kjørbar, kan AppImage-filen kjøres med følgende kommando. Eller ved å dobbeltklikke.

./AppImageFile.AppImage

Installerer AppImage Pool på Linux

AppImage Pool er tilgjengelig for installasjon på ethvert Linux-operativsystem som bruker Flathub-appbutikken som en Flatpak. I tillegg kan brukere laste det ned og kjøre det som et AppImage.

  Hvordan spille Trine 3 på Linux

For å få tak i AppImage Pool-verktøyet, må du installere det. Åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet. Du kan åpne et terminalvindu ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søk etter «Terminal» i appmenyen og start den på den måten.

Med terminalvinduet åpent, følg installasjonsinstruksjonene for AppImage Pool nedenfor, som tilsvarer Linux OS du bruker for øyeblikket.

AppImage

AppImage-metoden er den beste måten å sette opp AppImage Pool på Linux. Til å begynne med er det en AppImage-butikk, og AppImage Pool kan oppdateres via butikken. Den oppdateres også oftere enn Flatpak-versjonen.

For å starte, bruk wget-kommandoen og last ned den nyeste versjonen av AppImage Pool direkte fra prosjektets GitHub-side.

wget https://github.com/prateekmedia/appimagepool/releases/download/4.0.0/appimagepool-x86_64.AppImage

Etter å ha lastet ned den siste versjonen av AppImage Pool til datamaskinen din, må du oppdatere filens tillatelser. I tillegg må AppImage Pool-appen merkes som kjørbar for å kjøre på din Linux-PC.

sudo chmod +x appimagepool-x86_64.AppImage

Med tillatelsene oppdatert, er AppImage Pool klar til bruk. Start den opp med følgende kommando.

./appimagepool-x86_64.AppImage

Alternativt vil du kunne starte opp AppImage Pool-appen ved å åpne Linux-filbehandlingen og dobbeltklikke på «appimagepool-x86_64.AppImage»-filen.

  Hvordan installere Sublime Merge på Linux

Flatpak

Hvis AppImage-utgivelsen av AppImage Pool ikke fungerer for deg, vil Flatpak-en klare seg fint. For å starte må du installere Flatpak runtime på datamaskinen din. For å sette opp kjøretiden på datamaskinen din, følg veiledningen vår om emnet.

Etter å ha satt opp Flatpak-runtime på datamaskinen din, må du sette opp Flathub-appbutikken på datamaskinen. Bruk flatpak remote-add-kommandoen nedenfor, legg til Flathub.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Nå som Flathub-appbutikken er konfigurert på datamaskinen din, kan installasjonen av AppImage Pool begynne. Ved å bruke flatpak installeringskommandoen nedenfor, sett opp den nyeste versjonen av AppImage Pool på datamaskinen din.

flatpak install flathub io.github.prateekmedia.appimagepool

Når AppImage Pool-applikasjonen er aktivert på datamaskinen din, vises den i appmenyen, klar til bruk.

Bruker AppImage Pool for å installere apper på Linux

For å bruke AppImage Pool til å installere AppImage-apper på datamaskinen din, følg trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor.

  Hvordan spille We Were Here Together på Linux

Trinn 1: Start AppImage Pool-applikasjonen på Linux-skrivebordet gjennom appmenyen. Med appen åpen, se på sidefeltet. I sidefeltet ser du en liste over kategorier du kan velge mellom.

Velg en kategori for å se etter apper du ønsker å installere. Når du har funnet kategorien du ønsker å bla gjennom, se gjennom listen over tilgjengelige apper i AppImage Pool-listen.

Trinn 2: Etter å ha sett gjennom applisten, velg appen du ønsker å installere. Når du har valgt appen, vil den laste opp AppImage Pool-appsiden for programmet du installerer.

Trinn 3: På AppImage Pool-appsiden finner du den blå «Last ned»-knappen. Hvis du velger denne knappen, lastes appen din ned til «Applications»-mappen i hjemmekatalogen din.

Trinn 4: Når AppImage Pool-programmet er ferdig med å laste ned appen, lukker du appen siden den ikke lenger er nødvendig å bruke. Etter å ha lukket den, start Linux-filbehandlingen.

Med Linux-filbehandleren åpen og klar til bruk, finn «Applications»-mappen og klikk på den med musen. Når du er inne i mappen, dobbeltklikker du på AppImage-filen for å starte programmet.