Slik bruker du Backtrack på Apple Watch for å følge trinnene dine

Hvis du er på tur eller utforsker et område uten Wi-Fi eller mobiltilkobling, kan du fortsatt stole på at Apple Watch finner tilbake til utgangspunktet med Backtrack. Backtrack er en funksjon i Compass-appen som sporer ruten din fra et startsted og peker deg i riktig retning for å gå tilbake til det stedet.

Slik setter du opp og bruker Backtrack for å sørge for at du holder deg på sporet når du går tilbake til starten av fotturen, sykler, løper eller går.

Slik begynner du å spore en rute på Apple Watch

For å bruke Backtrack, må du aktivere den før du starter fotturen, sykler eller går. Deretter kjører den i bakgrunnen og lagrer ruten til du går inn i Retrace Steps-modus.

  21 innovative småbedriftsideer å starte

Følgende Apple Watch-modeller støtter Backtrack i Compass-appen:

For å aktivere Backtrack og begynne å spore ruten din, åpne Compass-appen og trykk på footprints-knappen. Deretter kan du nyte turen med visshet om at startposisjonen og ruten din underveis blir lagret av Apple Watch.

Hvordan spore frem trinnene dine ved å bruke Backtrack

Når det er på tide å snu og gå tilbake, går du inn i Retrace Steps-modus og følger klokkens praktiske veiledning.

Slik slutter du å spore ruten din og begynner å gå tilbake til starten:

 • I Compass-appen (med Backtrack allerede aktivert), trykk på pauseknappen.
 • Deretter velger du Spør frem trinn.
 • Se etter den hvite pilen på kompasset; den viser retningen du bør reise. (Du vil også se den forrige ruten din som en grå linje hvis du er i nærheten av den.)
 • Følg pilen til du kommer nærmere destinasjonen. Deretter vil pilen forsvinne, og du vil se startpunktet som en grå prikk langs den forrige ruten.
 •   Lag en gjøremålsliste og se dag, måned og årstid

  Begrensninger for Backtrack-funksjonen på watchOS 10

  Mens Apple Watch kan styre deg i riktig retning og hjelpe deg med å gå tilbake til et startpunkt, mangler ryggsekkfunksjonen noen viktige detaljer som du finner på en satellitt eller et topografisk kart. For eksempel viser ikke Backtrack deg høydeinformasjon, landskapstrekk (som åser eller klipper) eller andre miljøobjekter, for eksempel elver.

  Det betyr at du bare vet hvilken retning du skal gå, men ikke hva du kan støte på underveis.

  Før du stoler på denne funksjonen eller en app på iPhone eller Apple Watch for navigering, bør du sørge for at enhetens batteri er tilstrekkelig ladet.

    Hvordan lage AI Magic med Adobe Firefly

  Finn veien tilbake med Apple Watchs kompass-app

  Neste gang du er ute og utforsker villmarken, vandrer i fjellet eller sykler på landlige veier, kan du stole på at Apple Watch hjelper deg å finne veien tilbake, selv om det ikke er noe Wi-Fi å finne.