Slik bruker du Google Nearby Share for Android- og Windows-enheter

Google har utvidet sine fildelingsmuligheter til Windows PC med introduksjonen av Nearby Share Beta for Windows.

Tjenesten ble lansert i 2020 for Android-enheter, og muliggjør raske og problemfrie filoverføringer på tvers av nesten tre milliarder brukere. Nå kan brukere enkelt sende og motta innhold mellom Android-enheter og Windows-PCer.

Appen kan lastes ned og settes opp på minutter, og filoverføringer kan gjøres automatisk mellom dine egne enheter, selv om skjermen er av, så lenge begge enhetene er logget inn på samme Google-konto.

Det er enkelt å dele filer fra Android-enheter til Windows-PCer, med brukere som bare trenger å sørge for at Nearby Share Beta-applikasjonen kjører på deres PC. Ettersom utrullingen fortsetter, vil Nearby Share Beta for Windows snart være tilgjengelig i utvalgte regioner globalt.

Google Nearby Share vs. Apple Airdrop: Hvilken er bedre?

Hvis du bruker Android, er du sannsynligvis kjent med Googles pakke med tjenester og applikasjoner, inkludert Google Fast Pair. En av Googles mindre kjente, men praktiske funksjoner er Nearby Share, som lar deg raskt og sikkert dele filer med personer i nærheten.

Likevel, hvorfor velge Nearby Share fremfor sammenlignbare tjenester som Apples Airdrop? La oss undersøke fordelene med Nearby Share og hvordan de sammenlignes med Apples Airdrop.

Tilpasningsevnen til Nearby Share er en av hovedfordelene. I motsetning til Airdrop, som bare fungerer mellom Apple-enheter, kan Nearby Share brukes på alle Android-smarttelefoner som kjører Android 6.0 eller nyere.

Dette betyr at Nearby Share er kompatibel med Samsung-, Pixel- og Huawei-enheter, blant de mest solgte smarttelefonene på markedet.

Hastighet er en annen fordel med Nearby Share. Drevet av Googles intelligente teknologi, muliggjør Nearby Share overføring av filer mellom enheter over Wi-Fi eller mobildata raskt og sikkert. Dette er spesielt nyttig for folk som hele tiden er på farten og sjelden har tilgang til Wi-Fi.

  Tømmer Avast Android-batteriet?

I tillegg ble Nearby Share opprettet med personvern i tankene, slik at du kan være trygg på at dataene dine forblir sikre under deling. Du kan trygt utveksle filer med tilstøtende personer uten å bekymre deg for uautorisert tilgang.

Airdrop er eksklusivt for Apple-enheter. Dette innebærer at du ikke kan bruke Airdrop til å dele filer med en Android-telefonbruker.

I tillegg kan Airdrop være kresen når det gjelder filoverføringshastighet, med mange brukere som opplever forsinkede eller mislykkede overføringer, spesielt over Wi-Fi. Dette kan være frustrerende for de som raskt og effektivt må overføre enorme filer.

Samlet sett har begge tjenestene sine fordeler og ulemper. Likevel er det tydelig at Googles Nearby Share gir en mer fleksibel, pålitelig og effektiv fildelingsopplevelse. Nearby Share er verdt å vurdere hvis du bruker Android eller leter etter en bedre måte å utveksle filer med personer i nærheten.

Forutsetninger for Google Nearby Share

Google Nearby Share er et imponerende verktøy levert av Google som gjør det enkelt for enkeltpersoner å utveksle filer med hverandre. Denne funksjonen er tilgjengelig på Android- og Windows-enheter, med spesifikke betingelser oppfylt.

Brukere må først ha en Google-ID og være logget på Google-kontoen sin på enheten. Brukere må også aktivere Bluetooth og plasseringsinnstillinger for at deling i nærheten skal kunne oppdage andre enheter i nærheten.

Når disse forutsetningene er oppfylt, oppretter Nearby Share en node-til-node-forbindelse mellom to enheter via Bluetooth og Wi-Fi Direct.

Brukere kan overføre filer ved hjelp av denne tilkoblingen uten å kreve internett- eller mobiltelefontilkobling. Det er imidlertid viktig å huske at for at overføringen skal være effektiv, må begge enhetene være innenfor rekkevidde til hverandre, derav navnet Nearby Share!

For å sende filer med Google Nearby Share, må brukerne først åpne filen og klikke på deleikonet. De kan da velge Nearby Share som delingsalternativ, og smarttelefonen deres vil begynne å søke etter andre Nearby Share-aktiverte enheter i området.

  (LØST) Skriver bare ut en halv side på Windows 10

Brukeren vil bli bedt om å overføre når en annen enhet oppdager filen. Mottakeren vil bli varslet som filen deles med og kan velge om han vil godta eller avslå overføringen.

Nearby Share er uvanlig ved at den muliggjør en rekke filoverføringsteknikker. Brukere kan dele filer med alle i nærheten eller velge personer fra kontaktlisten deres.

Filer kan til og med deles anonymt, noe som betyr at avsenderens navn og e-postadresse vil være skjult for mottakeren. Brukere kan bruke dette verktøyet til å dele data trygt uten å bekymre seg for personvernet.

I neste del vil vi gå over hvordan du sender og mottar filer ved hjelp av Google Nearby Share som en trinn-for-trinn-guide og noen viktige tips og triks for å få mest mulig ut av dette verktøyet.

Slik bruker du Google Nearby Share

La oss nå se på hvordan du bruker Google Nearby Share til å sende og motta filer.

Før du kan begynne å dele eller motta filer, må du først aktivere Nærdeling på PC-en. Last ned og installer Google Nearby Share Beta.

Trinn 1: Slå på nærdeling

Åpne betaversjonen av nærdeling fra Google og logg på med Google-kontoen din. Du vises de forskjellige alternativene for mottak av fil til venstre. En liste over mottakere i nærheten vises når enheten din oppdager en annen enhet med deling i nærheten aktivert.

Du kan dele filen med alle i nærheten av deg, velge personer fra kontaktlisten din eller dele anonymt. Til høyre ser du alternativet for å sende filer fra PC-en til enheter i nærheten, inkludert Android-enheten din, merket «Motta fra enheten din.»

Trinn 2: Velg filen du vil dele

Du kan begynne å utveksle filer etter at Deling i nærheten er aktivert. Gå til Filer på PC-en. Finn deretter filen du ønsker å dele. Dette kan være et bilde, en film, et dokument eller noe annet. Når den er klikket, skanner appen og identifiserer alle tilgjengelige enheter i nærheten. Her ser du appen automatisk brukerens Bluetooth-aktiverte Android-enhet.

  Hvordan kjøre PowerShell-kommandoer på et eksternt Windows 10-system

Trinn 3: Klikk på enhetsikonet for å sende

Når du har valgt mottaker, trykker du på Send-knappen. Filen vil bli levert umiddelbart til mottakerens enhet via Bluetooth og Wi-Fi Direct.

Trinn 4: Motta filer

Mottakeren vil bli fortalt at en fil har blitt delt med dem og vil få lov til å godta eller avslå overføringen fra den innebygde Nearby Share på Android. Når brukeren godtar å motta filen, mottas filen og bekreftes med skjermbildet, som vist ovenfor.

Trinn 5: Motta filer

Hvis noen andre ønsker å dele en fil med deg ved å bruke Nearby Share, vil Nearby Share Beta på PC-en din varsle deg. Du kan da godta eller avslå overføringen. Bluetooth og Wi-Fi Direct vil laste ned filen til enheten din når du godtar.

Det er alt som er! Du forstår nå hvordan du sender og mottar filer med Google Nearby Share. Enten du deler bilder med venner på en fest eller sender viktige papirer på e-post til kollegaer, gjør Nearby Share fildeling enkel og praktisk uten behov for internett- eller mobiltilkobling.

Konklusjon

Google Nearby Share Beta for Windows- og Android-enheter er en fantastisk løsning for å overføre filer raskt og sikkert mellom enheter. Programmet er enkelt å bruke og har ulike fordeler fremfor andre tjenester.

Det er et godt alternativ for forbrukere som søker etter en pålitelig fildelingsopplevelse fordi den er kompatibel med de fleste Android-smarttelefoner, inkludert Samsung-, Pixel- og Huawei-telefoner.

Nearby Share er mer enn en fildelingsplattform. Det gjør det også mulig for brukere å dele og motta data raskt og sikkert. Programvaren ble laget med tanke på personvern slik at brukere kan dele data med tillit uten frykt for ulovlig tilgang.

Google Nearby Share muliggjør filoverføringer raskt og enkelt, uansett hvor du er. Nærliggende Share Beta for Windows er veien å gå hvis du trenger å overføre en stor fil til en kollega eller dele feriebilder med venner og familie.

Du kan også utforske noen av de beste sikre, administrerte filoverføringsverktøyene for bedrifter.