tipsbilk.net

Slik bruker du Hotjar med Google Analytics for bedre innsikt

Du har konfigurert Google Analytics-området ditt for første gang og lurer på hva du skal gjøre videre! Integrer Google Analytics-data med Hotjar for å forutsi ytelse på nettstedet, fikse problemer med kundeopplevelsen og optimalisere salgstrakter.

Google Analytics er et kraftig dataanalyseverktøy for nettstedovervåking. Den har en svimlende 89% markedsandel, ifølge en fersk rapport publisert av 6sans. Likevel er Google Analytics bare bra hvis du vil oppdage etterslepende indikatorer eller tidligere data for nettstedet eller e-handelsplattformen din.

På den annen side, Hotjar, som har en mer 3,5 % andel i nettanalysemarkedet, er i trenden av en annen grunn. Den lar deg forutsi kundeadferd, implementere funksjoner du forutsier, og øke nettstedtrafikken eller salgstraktaktiviteter.

For å overvinne manglene med Google Analytics, prøv å integrere GA med Hotjar-kontoen din akkurat nå og opplev forskjellen. Nedenfor finner du alt du trenger å vite sammen med trinnvise veiledninger og tips som fungerer.

Hva er Hotjar?

Hotjar er en plattform for kundeopplevelsesinnsikt for merkevarenettsteder, bloggsider, e-handelssider, nettapper og alt annet som følger med en vertsbasert hyperkobling eller URL. Den bringer sporingsverktøy for produktopplevelse som varmekart, opptak, tilbakemelding, undersøkelser, intervjuer og trakter i én enkel nettapp.

Derfor kan du oppdage problemer med nettsiden eller e-handelsplattformen som reduserer nettstedtrafikken eller konverteringer, lage en prediktiv løsning og implementere den på nettstedet ditt rimelig.

Det beste med Hotjar er dens omfattende læringsressurser, som interaktive læringskurs, videoopplæringer og hjelpesenterartikler. Derfor, hvis du er en bedriftseier på et nettsted med begrenset kundeopplevelsesledelse, kan du enkelt trene deg på Hotjar gratis og bli en mester i denne handelen.

Hovedfunksjoner til Hotjar

Her er de viktigste funksjonene og funksjonene til Hotjar som hjelper deg med å fikse nettstedets trafikk og konverteringstall:

 • Observer verktøysett: Det består av varmekart- og opptaksverktøyene. Heatmap viser de elementene du har klikket mest på på nettstedet ditt. Opptaksverktøyet lar deg registrere øktene dine på nettstedet som bruker og finne forbedringsmuligheter.
 • Spør-verktøysett: Det har et AI-verktøy som hjelper deg med å kjøre undersøkelser og tilbakemeldingskampanjer på nettstedet ditt for å vite hva kundene har å si.
 • Engasjer-verktøysett: Hotjar-intervjufunksjonen lar deg engasjere kundene dine i en-til-en-samtaler. Her kan du få tilgang til kvalifiserte deltakere og alle andre verktøy for å intervjue en kunde.
 • Trakter: Hvis du bruker mange trakter for innsamling av potensielle salg, konvertering og salg, kan du teste ytelsen til disse ved hjelp av Trakter-verktøyet.
  6 Google Apps Script-prosjekter for å øke Gmail-opplevelsen din

Hva er Google Analytics?

Google Analytics (GA) genererer sanntidsdata for nettstedene dine, nettappene og mobilappene dine som kjører på forskjellige enheter og er tilgjengelig fra forskjellige steder i verden. Nettstedsdata som unike besøkende, månedlige brukere, hyppige brukere, abonnerte besøkende, gjennomsnittlig engasjementstid, total inntekt osv. kommer fra GA-verktøyet.

Hvis du er ekspert på dataanalyse og nettstedadministrasjon, kan det være lurt å bruke Google Analytics. Den lar deg samle handlingskraftig innsikt fra rå nettsidedata, slik at du kan utarbeide unike nettstedtrafikk og salgsforbedringsplaner. Det hjelper deg også med å velge hvor du skal investere mest hvis du velger å gå for betalt online markedsføring for å øke trafikken til nettstedet eller mobilappene.

Nøkkelfunksjoner i Google Analytics

Finn de viktigste funksjonene til GA-verktøyet nedenfor:

 • Googles modelleringsfunksjoner gir deg automatisering rundt oppgaver som svar på dine spørsmål, proaktiv innsikt og personvernsikker modellering.
 • Lag dybderapporter for brukerengasjement med appene og nettstedene dine i segmenter som rapporter om brukeranskaffelse, rapporter om brukerengasjement, rapporter om inntektsgenerering for nettsteder/apper osv.
 • Finn ut om nøyaktig avkastning på investeringen for betalte annonseringskampanjer du kjører på Google Søk eller andre Google-annonseringsnettverk.
 • Den lar deg lage datavisualiseringer for traktutforskning, stiutforskning, kohortutforskning, brukerlevetid, brukerutforskning, etc.

Hotjar vs. Google Analytics

Du kan lære forskjellene mellom nettanalyseverktøyene Hotjar og Google Analytics i følgende tabell:

FeatureHotjarGoogle AnalyticsPurposeBrukeratferdsanalyseNettstedtrafikkanalyse og kvantitativ datainnsamlingBrukergrensesnittBrukervennlig; visuell tilbakemelding Data-tung; komplekst grensesnittDatasamling Varmekart, øktopptak, tilbakemeldinger og undersøkelser Trafikk, demografi og hendelserBesøkendeinnsikt Atferd, tilbakemeldinger og undersøkelser Trafikkkilder, fluktfrekvens osv. Sanntidsdata Sanntidsdata kun om brukerinteraksjon med et nettsted som varmekartGir sanntidsdata BrukeropplevelseFok på brukeropplevelse Fokuserer på nettrafikkanalyseKonverteringssporingBegrenset konverteringssporingOmfattende konverteringssporingPrismodellAbonnementsbasertGratis- og premiumversjoner

Hvorfor trenger du å bruke Hotjar og Google Analytics sammen?

Her er grunnen til at du må integrere GA i Hotjar for den samme nettegenskapen for å utnytte disse avanserte nettanalyseverktøyene best mulig:

 • Hotjar fokuserer på brukeratferd gjennom varmekart, øktopptak og undersøkelser, mens Google Analytics gir detaljerte kvantitative beregninger. Sammen gir de deg både kvalitativ og kvantitativ innsikt.
 • Du kan bruke filtre etter varmekart og opptak av hendelser på Hotjar, og verktøyet filtrerer automatisk GA-egenskapsdataene deretter. Så du kan enkelt korrelere rådata generert av GA med de kvalitative funnene til Hotjar.
 • Hotjar hjelper deg å forstå brukerinteraksjoner og smertepunkter gjennom varmekart og øktopptak. I motsetning gir Google Analytics data om fluktfrekvenser og sidevisninger. Du kan kombinere disse nettstedsdatapunktene for å forbedre nettstedets brukergrensesnitt og brukergrensesnitt.
 • Du kan bruke Google Analytics til å samle inn konverteringsdata på nettstedet og mobilappen din. Hvis verdiene er lavere enn forventet, kan du kjøre tilbakemeldinger og undersøkelseskampanjer gjennom Hotjar for å lære kundenes smertepunkter direkte fra dem.
 • Ved å kombinere data fra Hotjar og Google Analytics kan du kjøre mer effektive A/B-tester. Du kan bruke Hotjar til å identifisere problematiske områder og Google Analytics til å måle effekten av endringer på nøkkelberegninger.
 • Hotjars funksjoner, som varmekart og øktopptak, kan identifisere brukervennlighetsproblemer, mens Google Analytics kan bekrefte deres innvirkning på fluktfrekvenser og øktvarigheter.
 • Å verifisere nøyaktigheten til nettstedanalysedata er et avgjørende skritt når du skal implementere store endringer på et stabilt nettsted. Når du ser redusert konvertering på Google Analytics, bør Hotjar Heatmaps og Funnel-analyse også gjenspeile de samme resultatene. Men hvis du ser helt forskjellige resultater i disse to verktøyene, må datainnsamlingsmodellen være feil.
 •   Hvordan eksportere MS Teams-samtale

  Hvordan koble Hotjar med Google Analytics

  Hvis du ønsker å koble Google Analytics-eiendommen din til Hotjar-kontoen, kan du bare gjøre det fra Hotjar-appen. Google Analytics lar deg ikke integrere tredjepartsapper som Hotjar, bortsett fra Googles egne apper som Google Ads, Google Play Links, Search Console Links, etc.

  En annen måte å integrere Hotjar og Google Analytics på er å bruke «If This Then That» eller IFTTT-protokollen som de som tilbys av Zapier, IFTTT, Pabbly, etc.

  Nedenfor finner du kravene og trinnene du må kjenne til:

  Krav for å koble Hotjar med Google Analytics

  Her er forutsetningene for Hotjar- og GA-integrasjon:

 • Du må eie et Business- eller Scale-abonnement for Hotjar-verktøyet. Integrasjonen vil ikke fungere på Hotjar-abonnementer som Plus og Basic.
 • Hvis du har implementert GA for nettstedet ditt via Google Tag Manager eller andre tagadministrasjonsløsninger, vil ikke integrasjonen fungere.
 • Du bør allerede konfigurere GA-egenskapen for målnettstedet direkte på GA-verktøyet.
 • Du må også legge til Google Analytics-verktøyet direkte i nettstedkoden og ikke bruke noen tredjeparts plugin-moduler.
 • Universal Analytics-funksjoner som Google Analytics-mål fungerer ikke fordi disse ble trukket tilbake i juli 2023.
 • Hvis du opprettet nettstedhendelser direkte på GA-verktøyet, vil Hotjar kunne oppdage disse. Men når du oppretter hendelser et annet sted og sender dem videre til GA, kan ikke Hotjar oppdage hendelsene.
 • #1. Hotjars integrasjon med Google Analytics

 • Åpne Hotjar-nettappen.
 • Klikk på rullegardinmenyen for nettstedet over Oversikt-knappen.
 • Velg målnettstedet.
 • Klikk nå på Integrations-ikonet øverst til høyre i nettappen.
 • Skriv inn Google Analytics i søkefeltet.
 • Klikk på Koble til når du ser GA-integrasjonen.
 • På Google Analytics by Hotjar-skjermen aktiverer du følgende veksleelementer:
  • Send dine Google Analytics-hendelser til Hotjar: Opprett hendelser automatisk
  • Send Hotjar-bruker-ID-er til Google Analytics: Del automatisk Hotjar-bruker-ID-er
 • Når du er tilkoblet, klikker du på Hotjar-analysealternativer som opptak, varmekart, undersøkelser osv., og bruker de relevante GA-filtrene for å bruke GA-data i Hotjar.
 • #2. Bruker Zapier

 • Logg på Zapier-kontoen din.
 • Nå, besøk denne Hotjar + Google Analytics-integrasjoner vare på Zapier.
 • Klikk på rullegardinmenyen Velg en utløser og velg et valgfritt utløserelement.
 • På samme måte klikker du på rullegardinmenyen Velg en handling og velger en handling du vil at enten Hotjar eller Google Analytics skal utføre.
 • Klikk på knappen Koble til mine apper.
 • Du bør nå se Zapier-lerretet med dine valgte triggere og handlinger som involverer Hotjar og GA.
 • Klikk på hvert appikon og logg inn på kontoene dine i Hotjar og GA.
 • Til slutt klikker du på Publiser for å begynne å bruke Zap.
 • Beste tips for å bruke Hotjars Google Analytics-integrering

  Nedenfor finner du noen tips du kan følge:

 • Når du bruker GA-genererte hendelser for å se opptak på Hotjar, oppretter du en Hotjar-spesifikke egendefinerte dimensjoner fra siden Admin > Egendefinerte definisjoner.
 • Bruk tilpassede hendelser i Google Analytics for å spore spesifikke brukerinteraksjoner på nettstedet ditt.
 • Bruk Google Analytics-segmenter til å analysere brukeratferd i bestemte grupper og identifisere mønstre.
 • Kombiner Hotjar-data med Google Analytics for å få en omfattende oversikt over brukeratferd og tilbakemeldinger.
 • Legg Hotjars varmekart over Google Analytics-data for å se hvor brukerne klikker og hvordan det stemmer overens med trafikkkildene dine.
 • Kjør A/B-tester og bruk Google Analytics for å måle effekten på nøkkelberegningene dine. Kombiner også med Hotjar for å samle brukertilbakemeldinger på varianter.
 • Lag trakter i Google Analytics for å spore brukerreisen og identifisere avfallspunkter. Bruk nå Hotjar til å undersøke hvorfor brukere forlater prosessen før de fullfører traktbanen.
 •   12 Digital Rights Management (DRM) programvare i 2022

  Hvordan korrelere data fra Hotjar og Google Analytics

  Nedenfor finner du noen eksempler fra den virkelige verden hvor jeg brukte Hotjar- og GA-data sammen for å forbedre kundeopplevelsen og ytelsen til nettstedet.

  Disse eksemplene vil også hjelpe deg å forstå hvordan du genererer handlingskraftig innsikt ved å korrelere data fra begge nettanalyseplattformene:

  Sider med høy fluktfrekvens med øktopptak

  Anta at e-handelsnettstedet ditt har en høy fluktfrekvens som ikke er bra for nettstedets inntekter. Fluktfrekvensdataene kan enkelt samles inn ved hjelp av GA-verktøyet. Nå, for å finne ut hva som får brukerne til å forlate nettsiden så snart de lander på den, kan du bruke Hotjars øktopptak.

  Finn ut øktene der brukerne forlot nettstedet for tidlig, og analyser hvordan disse brukerne samhandler med nettstedet. Navigerer de raskt unna? Sliter du med å finne informasjon? Dette kan hjelpe deg med å finne årsaken og løse fluktfrekvensproblemet.

  Rulldybde og engasjement med varmekart og tid på side

  Hvis GA-verktøyet viser at tiden på siden for en bestemt bloggside er for lav, indikerer det et problem med bloggnettstedet eller en spesifikk bloggartikkel du sporer. For å bekrefte funnene på Google Analytics, bruk Hotjar-integrering for å analysere hvordan brukere ruller på bloggsiden. Her kan du velge varmekartverktøyet til Hotjar.

  En lav tid på siden indikerer at de besøkende ikke når slutten av bloggsiden. Et Hotjar Heatmap bør også bekrefte det. Når bekreftet, gjør endringer i artikkelen, gjør den mer engasjerende osv., for å sikre at brukerne ruller til slutten.

  Analyse av konverteringsfrekvens med tilbakemeldingsundersøkelser

  Når Google Analytics-dataene indikerer at konverteringsfrekvensen er for lav for en betalingsside, kan du bruke disse dataene til å kjøre Hotjars tilbakemeldingskampanje.

  Du kan identifisere spesifikke brukerøkter der konverteringene er for lave og lage et mønster. Bruk nå Hotjar AI til å kjøre proaktive tilbakemeldings- og undersøkelseskampanjer for å samle brukernes meninger fra slike betalingskanselleringer i fremtiden.

  Konklusjon

  Hver gang du ser et fall i nettstedtrafikk eller konverteringsfrekvens eller en perfekt salgstrakt som plutselig ikke fungerer, går du til nettanalyseverktøy. Google Analytics er det mest pålitelige og rimelige alternativet. Den genererer imidlertid bare numeriske verdier, ikke synlige eller nøyaktige årsaker til den lave ytelsen.

  Her må du kombinere GA-data med Hotjar for å få svar på ytelsesfallet og hvordan du fikser det. Følg Hotjar- og GA-integreringstrinnene og toppene nevnt ovenfor for å forbedre nettstedets ytelse trygt.

  Deretter kan du lære om Google Analytics-alternativene for å ta en informert kjøpsbeslutning.

  x