Slik bruker du Outlooks online inline-oversettelsesfunksjon

Microsoft Outlooks nettapp gir gratis og umiddelbar oversettelse av e-poster på tvers av et stort antall språk for Office 365-abonnenter. Slik slår du på funksjonen og bruker den.

Du kan få tilgang til Outlooks oversettelsesfunksjonalitet på to måter. Hvis du har en bedriftslisens for Office 365 (O365) – som er for bedrifter og andre organisasjoner – er det en enkel innstillingsbryter. Hvis du har en personlig O365-lisens – det er der du betaler et abonnement på Microsoft hver måned – er ikke denne bryteren tilgjengelig, men det er et gratis Microsoft-tillegg som du enkelt kan installere i stedet. Vi viser deg hvordan du får tilgang til Outlooks oversettelsesfunksjonalitet ved å bruke begge veier.

Oversettelse for Enterprise Office 365-brukere

For bedriftsbrukere av O365 kan du slå på en innstilling for å gi oversettelsesfunksjonalitet. Klikk på Innstillinger > Vis alle Outlook-innstillinger.

  Hvordan finne en bruker-ID i Telegram

Åpne E-post > Meldingshåndtering.

Rull ned til «Oversettelse»-delen, og slå deretter på «Oversett alltid».

Oversettelsesdelen med

Microsoft hevder at dette alternativet bare fungerer når en e-post vises i samtalevisningen, men vi brukte oversettelsesfunksjonen både i samtalevisningen og ikke-samtalevisningen. Det fungerte riktig begge gangene.

Lukk Innstillinger-panelet, og åpne deretter en e-post skrevet på et språk du vil oversette. Vi kommer til å bruke en e-post skrevet på spansk. Full avsløring: vi brukte et online oversettelsesprogram for å oversette en engelsk melding til spansk.

Klikk på menyikonet med tre prikker på høyre side av e-posten, og velg deretter «Oversett» fra hurtigmenyen.

Hurtigmenyen med

E-posten vil automatisk bli oversatt for deg. Du kan veksle mellom den opprinnelige meldingen og den oversatte teksten øverst ved å bruke alternativet «Vis originalmelding».

  NOTEify Ta notater under telefonsamtaler og administrer kontakter

Den oversatte posten med

Oversettelse for personlige Office 365-brukere

Hvis du har et personlig O365-abonnement, er delen E-post > Meldingshåndtering > Oversettelse tilgjengelig akkurat som den er i Enterprise-versjonen. Dessverre er oversettelsesdelen tom, til tross Microsofts veikart hevder at denne funksjonaliteten vil være tilgjengelig i Q2 2019. Heldigvis er et gratis – og vi tror bedre – Microsoft-tillegg tilgjengelig for deg å bruke i stedet, som bare tar et minutt å installere.

Vi har en fullstendig guide for å installere Outlook-tillegg, men installasjonen er ganske enkel.

Klikk på menyikonet med tre prikker øverst til høyre i en e-post.

Fra hurtigmenyen som vises, blar du til bunnen og klikker deretter på «Hent tillegg».

Hurtigmenyen med

Tilleggs- og koblingspanelet åpnes. I søkeboksen øverst til høyre i panelet, skriv «Oversetter», og klikk deretter på autofullføringsalternativet «Oversetter for Outlook».

De

Klikk på «Legg til»-knappen for å installere tillegget.

  Hvordan administrere og slette kontakter på iPhone eller iPad

De

Lukk tilleggs- og koblingspanelet. Finn en e-post du vil oversette, klikk på menyikonet med tre prikker på høyre side av e-posten, og velg deretter «Oversetter» fra hurtigmenyen.

Hurtigmenyen med

En oversettelse av meldingen vil vises i et panel til høyre for e-posten.

Mens Enterprise O365-oversettelsen er en bryter, gir Translator-tillegget en side-ved-side-oversettelse, slik at du kan se både originalspråket og språket du har oversatt det til. Vi foretrekker det og liker Translators mulighet til å velge et annet språk å oversette e-posten til, ved å bruke rullegardinmenyen.

Når du installerer Translator vil den også – som alle Outlook-tillegg – automatisk legges til i Outlook-klienten slik at du også kan oversette e-poster der.

Du kan installere Translator enten du har en Enterprise-lisens eller et personlig abonnement. Gitt fordelene, er det vår anbefaling for Outlook-oversettelse.