Slik feilsøker du Bluetooth-problemer på Windows

Bluetooth gir deg friheten til å bevege deg uten tjor, men det er ikke alltid den mest pålitelige måten å bruke trådløse enheter på. Hvis du har problemer med Bluetooth på Windows-maskinen din, kan du følge trinnene nedenfor for å feilsøke det.

Grunnleggende Bluetooth-feilsøkingstrinn

Selv om mange av disse trinnene kan virke åpenbare, vil de fikse mange av de vanligste Bluetooth-problemene på Windows.

Sjekk at Bluetooth er slått på

Start med å sørge for at Bluetooth faktisk er aktivert på din Windows-PC. Bare fordi symbolet er på oppgavelinjen, betyr det ikke at Bluetooth-radioen din faktisk er slått på.

For å sjekke det, klikk på Windows-varslingsikonet på oppgavelinjen nederst til høyre på skjermen. Hvis du ikke ser en «Bluetooth»-brikke, klikker du på «Utvid»-knappen. Hvis «Bluetooth»-flisen er nedtonet, er Bluetooth-radioen slått av.

Klikk på den for å slå den på igjen – flisen blir blå for å vise endringen.

Klikk på

Du kan også gå til Innstillinger> Enheter> Bluetooth og andre enheter og slå på «Bluetooth»-bryteren til den blir blå.

Start Bluetooth-radioen på nytt

Hvis Bluetooth er aktivert, kan det å slå den av og på igjen løse noen underliggende problemer som du ikke er klar over.

For å gjøre dette, klikk på varslingsikonet på oppgavelinjen i Windows for å få tilgang til hurtiginnstillingene. Klikk på «Bluetooth»-flisen for å slå den av. Når den blir grå, klikker du på den igjen for å slå den på igjen.

Klikk på

Når flisen blir blå, er Bluetooth-radioen din på igjen og klar til bruk.

  Ultimate Settings Panel Ett klikk tilgang til Windows og Outlook-innstillinger

Sjekk batteriet

Hvis du ikke holder styr på batterinivået på Bluetooth-enheten din, er du kanskje ikke engang klar over når den går tom for strøm.

Før du prøver en mer seriøs løsning, vil du kanskje bytte ut batteriene i Bluetooth-enheten eller lade den, og deretter prøve på nytt.

Start PC-en på nytt

De beste løsningene er noen ganger de enkleste, og hvis du ikke har prøvd det allerede, gi PC-en en rask omstart.

De

Når du starter PC-en på nytt, tørker du av platen og fjerner eventuelle inaktive prosesser eller minnelekkasjer. Det er ikke et mirakel, men det kan rette opp noen problemer med maskinvaren, så prøv det.

Sjekk Bluetooth-interferens og enhetsavstand

Bluetooth-enheter kommuniserer trådløst via radiobølger. Akkurat som et Wi-Fi-nettverk kan forstyrrelser påvirke Bluetooth-tilkoblinger. Andre radiosignaler, fysiske hindringer (som tykke vegger) og enheter som mikrobølger kan alle blokkere eller forringe en Bluetooth-tilkobling.

Ta deg tid til å undersøke området. Hvor langt unna er Bluetooth-enheten din fra PC-en? Jo større avstand, jo svakere signal.

Flytt enheten nærmere PC-en og se om det påvirker Bluetooth-tilkoblingen. Hvis ikke, prøv (hvis mulig) å bruke Bluetooth-enheten på et annet sted. Du kan også bruke tredjepartsapper, som Bennett Bluetooth-skjermfor å sjekke Bluetooth-signalstyrken.

Hvis problemet vedvarer, er det kanskje ikke interferens som er problemet. Men det er noen andre mulige løsninger.

Installer eller oppdater Bluetooth-enhetsdrivere

Windows 10 installerer automatisk drivere for enheter som kobles til den, men bare når disse driverne er tilgjengelige på PC-en eller via Windows Update. I de fleste tilfeller bør imidlertid Bluetooth-enheter (spesielt tastaturer og mus) fungere bra rett ut av esken.

Hvis Windows ikke finner de riktige driverne for Bluetooth-enheten din, vil det imidlertid ikke fungere. Hvis dette skjer, sjekk enhetsprodusentens nettsted for å se om den tilbyr en driver for enheten din. I så fall, last ned og installer det, og det burde løse problemet.

  Opprett og administrer Windows-brukerkontoer eller tillatelser med et grunnleggende brukergrensesnitt

Dette gjelder også selve Bluetooth-radioen. Hvis driverne for Bluetooth-brikkesettet ikke installeres automatisk, vil ikke Bluetooth fungere på PC-en. Besøk PC-produsentens nettsted eller, hvis du har bygget PC-en selv, sjekk hovedkortprodusentens nettsted for støttede drivere.

Du kan også oppdage at en ny Windows-oppdatering har påvirket enheten din, og krever oppdaterte drivere. I de fleste tilfeller vil Windows se etter og installere oppdaterte drivere automatisk. Hvis den ikke gjør det, kan du imidlertid gå til enhetsprodusentens nettsted og installere de nyeste driverne.

For å se om Bluetooth-enheten din er installert, må du sjekke Windows Enhetsbehandling. For å gjøre dette, høyreklikk Windows Start-knappen og klikk «Enhetsbehandling.»

Klikk

Hvis Bluetooth-enheten din gjenkjennes, vises den under kategorien som er relevant for formålet. For eksempel vil en Bluetooth-radio være under kategorien «Bluetooth». Hvis enheten ikke gjenkjennes, vil den bli oppført under kategorien «Andre enheter».

Når du finner den, høyreklikker du enheten, og klikker deretter «Oppdater driver» for å søke etter en ny driver.

Klikk

Klikk «Søk automatisk etter oppdatert driverprogramvare» hvis du vil søke etter en driver automatisk.

Hvis du lastet ned driveren fra produsentens nettsted (og den ikke inkluderer et automatisk installasjonsprogram), klikker du på «Bla gjennom datamaskinen etter driverprogramvare» og følger instruksjonene på skjermen.

De

Hvis du klikket «Søk automatisk etter oppdatert driverprogramvare», vil Windows fortelle deg om det tror du allerede har den beste driveren for enheten din. Du kan imidlertid også søke etter alternativer i Windows Update.

For å gjøre det, klikk bare på «Søk etter oppdaterte drivere på Windows Update» for å fortsette.

Klikk

Dette åpner Windows Update i Innstillinger. Klikk «Se etter oppdateringer» for å starte et søk.

Når (eller hvis) Windows Update finner en oppdatert driver for enheten din, vil den laste ned og installere den. Når denne prosessen er fullført, start PC-en på nytt og prøv deretter Bluetooth-enheten på nytt.

  Slik tilbakestiller du Windows 10 uten å miste data

Fjern og sammenkoble Bluetooth-enheten på nytt

Noen ganger løser tilkoblingsproblemer å fjerne Bluetooth-enheten fra PC-en. Du kan deretter «pare» enheten på nytt med PC-en din.

For å starte denne prosessen, åpne Bluetooth-innstillingene i Windows. Hvis Bluetooth-ikonet er synlig på oppgavelinjen i Windows, høyreklikker du det og velger «Åpne innstillinger».

Klikk

Hvis du ikke ser Bluetooth-ikonet, høyreklikker du på Start-menyen og velger «Innstillinger». Derfra klikker du på Enheter > Bluetooth og andre enheter for å få tilgang til Bluetooth-innstillingene.

Dine kjente Bluetooth-enheter vil bli oppført her. Velg enheten din, klikk på «Fjern enhet», og klikk deretter på «Ja» for å bekrefte. Dette fjerner enheten fra PC-en.

Klikk

Når prosessen er fullført, start PC-en på nytt.

Etter at du har logget på enheten igjen, går du tilbake til Bluetooth-innstillingene. Klikk på «Legg til Bluetooth eller annen enhet» øverst. I «Legg til en enhet»-vinduet som vises, klikker du på «Bluetooth.»

Klikk

Vent til PC-en din oppdager enheten, og klikk deretter på den for å koble til. Det kan hende du må skrive inn en PIN-kode på én eller begge enhetene for å la dem pare.

Bruk feilsøkingsprogrammet for Windows 10

Hvis alt annet mislykkes, kan du også prøve Windows Feilsøking på Windows 10 og se om det kan løse Bluetooth-problemene dine. Den sjekker Bluetooth-radioen og enhetsinnstillingene trinn for trinn, og identifiserer eventuelle problemer.

Hvis den oppdager et problem, vil den informere deg, og enten spørre deg om du vil fikse det eller veilede deg om hvordan du kan fikse problemet selv.

For å kjøre Windows Feilsøking, høyreklikk på Start-menyen og velg «Innstillinger».

Derfra går du til Oppdatering og sikkerhet > Feilsøking > Bluetooth, og klikker deretter på «Kjør feilsøkingsprogrammet.» Windows vil automatisk begynne å jobbe gjennom Bluetooth-status og konfigurasjon. Hvis den finner et problem, vil den henvise deg til å fikse det.

Hvis feilsøkeren ikke kan løse problemet, kan det være lurt å kontakte enhetsprodusenten for ytterligere støtte og råd, siden problemet kan være med maskinvaren.