Slik bruker du skyggelegging på alternative rader i Excel

Bruk av farger på alternative rader gjør regnearkdataene dine lettere å lese. I Excel er dette raskt og enkelt å bruke ved å formatere dataene dine som en tabell. Radskyggeleggingen blir deretter automatisk brukt på nye rader som legges til i tabellen.

Hvordan formatere dataene dine som en tabell

Velg området du vil formatere som en tabell. Klikk deretter på «Formater som tabell»-knappen i «Hjem»-fanen og velg deretter tabellstilen du vil bruke.

Hvis dataområdet ditt allerede inneholder noe formatering, kan det være lurt å høyreklikke på tabellstilen og velge koblingen «Bruk og fjern formatering». Dette vil fjerne all gjeldende formatering før du bruker tabellstilen.

  Slik viser du en Outlook-kalender i Google Kalender

Du vil da bli bedt om å formatere området og om det har overskrifter. Sjekk at dette området er riktig, og endre det om nødvendig. Klikk på «OK»-knappen for å fortsette.

Tabellen påføres sammen med skyggelegging på alternative rader. Denne formateringen vil automatisk bli brukt når nye rader legges til i tabellen.

Hvordan redigere radskyggefargen

Hvis du ikke er fornøyd med fargen som brukes til radskyggeleggingen, kan du endre den. Du kan ikke redigere de eksisterende Excel-tabellstilene direkte, men du kan lage din egen eller duplisere en eksisterende stil og redigere den.

La oss ta en titt på duplisering og endring av tabellstilen vi har brukt på dette dataområdet. Begynn med å klikke på en celle i tabellen.

  Hvordan livestreame vinter-OL hvor som helst i 2022

Fra «Borddesign»-fanen (siste fane på båndet), høyreklikk stilen i «Table Styles»-galleriet og klikk deretter «Dupliser.»

Skriv inn et navn for den nye tabellstilen.

For å redigere radskyggeleggingen, velg «First Row Stripe» og klikk deretter på «Format»-knappen.

Klikk på «Fyll»-fanen. Velg fargen du vil bruke. «Flere farger»-knappen vil gi mer spesifikke fargealternativer.

Klikk på «OK»-knappen nederst i vinduet for å fortsette.

Tilbake i «Endre tabellstil»-dialogvinduet kan du gjøre stilen din til standard for regnearket ved å merke av for «Angi som standardstil for dette dokumentet». Klikk på «OK»-knappen for å lagre endringene.

Den dupliserte stilen opprettes, men den brukes ikke umiddelbart. Klikk på «Mer»-knappen for å åpne tabellstilgalleriet.

  Mediastack API Review – Global News Data Insights til en overkommelig pris

Velg din egendefinerte stil fra listen som følger med.

Konverter bordet tilbake til et område

Det er mange tilleggsfordeler ved å formatere Excel-dataene dine som en tabell, så det anbefales å bruke en. Men hvis du ikke ønsker denne funksjonaliteten, kan du konvertere tabellen tilbake til et område og fortsatt beholde den alternative radskyggeleggingen.

Klikk på en celle i tabellen, velg kategorien «Tabelldesign» (siste fane på båndet), og klikk deretter «Konverter til område.»

Du vil bli spurt om du er sikker på at du vil gjøre dette. Klikk på «Ja»-knappen.

Uten å være en tabell, vil den ikke automatisk bruke skyggeleggingen på rader når de legges til. Men du kan kopiere formateringen raskt ved å bruke Format Painter-knappen, eller en lignende teknikk.