Slik bruker du Windows 10-verktøyet for bulk endre navn for filer og mapper

Filer du oppretter kan lagres med et tilpasset navn. Hvis du ikke gir filer et egendefinert navn, eller du bruker et verktøy som lagrer filer automatisk uten å spørre en bruker om å angi et navn, lagres disse filene med generiske navn. Microsoft Word-filer, for eksempel, lagres alle med navnet Dokument 1, Dokument 2, Dokument 3 osv., mens skjermbildeverktøy vil lagres med et generisk navn som Skjermbilde med dato og klokkeslett for fangst vedlagt dem. Hvis du ønsker å gi nytt navn til et stort antall filer, mye på samme mønster, kan du bruke Windows 10-verktøyet for bulk nytt navn.

Windows 10 bulk endre navn verktøyet

Windows 10 kommer med et verktøy for å endre navn for flere filer og mapper. Det er ikke så funksjonsrikt som tredjeparts verktøy for å endre navn på filer, men for grunnleggende filskifte vil det gjøre jobben.

  Nei, du trenger ikke å deaktivere spørsmål om passordgjenoppretting på Windows 10

Gi nytt navn til flere filer og mapper – Filutforsker

For å gi nytt navn til flere filer og mapper, må de være i samme mappe. Hvis du ikke allerede har gjort det, flytt alt til samme mappe.

Velg alle filene og mappene.
Trykk på F2-tasten eller klikk på Gi nytt navn på Hjem-fanen på båndet.
Ett av filnavnene eller mappenavnene vil bli redigerbare.
Skriv inn et nytt navn.
Trykk på Enter.
Filene og mappene vil alle bli omdøpt med et nummer lagt til for å forhindre dupliserte filnavn.

Gi nytt navn til flere filer og mapper – ledetekst

Kommandoprompten kan også brukes til å gi nytt navn til filer og mapper samtidig. Igjen, du bør ha alt i én mappe. Det vil gjøre det mye enklere å endre navn på filene.

  Slik kjører du sfc /scannow (systemfilkontroll) på Windows 10

Åpne kommandoprompt (normale brukerrettigheter vil fungere med mindre mappen du gir nytt navn kun kan nås av administratorbrukeren).
Bruk denne kommandoen til å gå til mappen med filene du vil gi nytt navn: cd Bane til mappe
I ledeteksten bruker du følgende syntaks for å gi nytt navn til filer;

ren *.FileExtension FileName.*

Erstatt FileExtension med filtypen til filene du vil gi nytt navn.
Erstatt Filnavn med navnet du vil gi alle filene.

Kommandoprompt er et kraftig verktøy for å gi nytt navn, og du kan bruke jokertegn for å endre navnene du gir filer. Følgende kommando lar deg beholde de tre første tegnene i det opprinnelige filnavnet (ett spørsmålstegn representerer ett tegn fra begynnelsen av navnet.

ren *.FileExtension ???-FileName.*

Du kan også bruke et jokertegn for å endre bare deler av filnavnet, men i bulk. For eksempel kan du fjerne all omtale av IMG fra en haug med skjermbilder og beholde alt annet. Stjernene vil dynamisk vite hvilken del som skal beholdes og hvilken som skal erstattes (det er jobben deres). Pass på at du skriver inn riktig navn for å fjerne og at du har noe å legge til i stedet

  Slik deaktiverer du den første påloggingsanimasjonen på Windows 10

ren RemoveFileNamePart*.* NewFileNamePart*.*

Konklusjon

Kommandoprompt er et kraftig verktøy for å gi nytt navn til filer og mapper, men det er ikke brukervennlig. Det er tilgjengelig dokumentasjon for hvordan de ulike jokertegnene fungerer. Hvis du lærer å bruke kommandoprompt som et verktøy for å gi nytt navn, er det lurt å starte med et lite antall filer (3-4), slik at du kan se forskjellen en kommando gjør før du går videre til å gi nytt navn til flere filer. Hvis du ikke liker å bruke et kommandolinjeverktøy, finnes det tredjepartsverktøy med en GUI for å gi nytt navn til filer i bulk.