Slik bruker du YouTube-lydbiblioteket til å legge til lyder i videoene dine

Viktige takeaways

  • Få enkelt tilgang til YouTubes lydbibliotek ved å gå til YouTube Studio og velge kategorien Lydbibliotek. Filtrer og søk etter spesifikk musikk eller lydeffekter.
  • Bruk YouTubes videoredigeringsprogram for å legge til musikk til de allerede opplastede videoene dine. Bare gå til YouTube Studio, velg videoen, klikk på Editor og velg Musikk-fanen.
  • Sørg for å sjekke lisenstypen til lydfilene i biblioteket for å finne ut om attribusjon er nødvendig. Unngå å selge eller modifisere lyden for å unngå opphavsrettsadvarsler og demonetisering.

YouTube har gjort det enkelt for alle med en YouTube-konto å laste ned musikk og lyder fra lydbiblioteket og bruke det i hvilken som helst videoredigeringsprogramvare. Du kan også bruke musikken til din egen personlige lytting. Her er hvordan du bruker YouTubes lydbibliotek og kravene for å gjøre det.

Slik bruker du YouTubes lydbibliotek

Å bruke YouTubes lydbibliotek er ganske enkelt, og du har et par alternativer for hvordan og når du skal bruke det.

  Slik bruker du YouTubes nye skaperstudio

Slik legger du til lyder før videoen din lastes opp

For å finne lydbiblioteket, må du starte på YouTubes hovedside og klikke på profilbildet ditt i øvre høyre hjørne. Klikk på YouTube Studio i rullegardinmenyen. På neste skjermbilde vil du se mange alternativer på venstre verktøylinje—velg Lydbibliotek.

Derfra åpnes lydbiblioteket. Den første fanen inneholder all musikken og den andre fanen har lydeffekter. Den tredje kategorien er der du kan begynne å danne et favorittbibliotek ved å klikke på stjerneikonet ved siden av en lydfil du vil lagre.

Hvis du klikker på det sirklede pilikonet ved siden av en sang, kan du lytte til sporet før du laster det ned. Hvis du ønsker å laste ned lydfilen, klikker du på Last ned helt til høyre i sporet. Den vil lastes ned som en MP3-fil, som enkelt kan lastes opp og legges til en hvilken som helst videoredigeringsprogramvare.

Du kan også søke og filtrere lydbiblioteket hvis det er noe spesifikt du ser etter. Du kan for eksempel filtrere etter humør eller søke etter et band. Du kan også filtrere lyd basert på om attribusjon er nødvendig eller ikke. Bare klikk på Søk eller Filterbibliotek og velg retningen du vil gå med søket.

  7 beste YouTube-fullmakter for problemfri videostreaming

Slik legger du til musikk etter at videoen er lastet opp

Hvis du allerede har lastet opp en video til YouTube, betyr ikke det at du har gått glipp av sjansen til å legge til musikk til den. Du kan bruke YouTubes videoredigerer for å gjøre det.

Klikk på Innhold på venstre verktøylinje i YouTube Studio og velg deretter Detaljer-ikonet på videoen du vil legge til lyd til. Derfra klikker du på Editor på venstre verktøylinje. Lydalternativet vil være tredje på listen over redigeringer du kan gjøre.

Når du klikker på Lyd, vil du se Musikk-fanen og alternativet Søk og filter. Bare finn en sang du vil bruke, klikk på Legg til, og juster sangen til riktig posisjon i videoen. Trykk Lagre når du er ferdig.

Krav for bruk av YouTubes lydbibliotek

Et av de største kravene du må se etter når du bruker YouTubes lydbibliotek, er om attribusjon er nødvendig. For å vite om du trenger å kreditere artisten, se ganske enkelt til høyre for sangen under Lisenstype.

Hvis det er et CC-ikon, betyr det at sporet har en Creative Commons-lisens. Hvis du ser YouTube-ikonet, betyr det at ingen attribusjon er nødvendig. Når du holder markøren over ikonet, kan du imidlertid lese nøyaktig hva som kreves av deg.

  Slik kontrollerer du YouTube på Android TV ved å bruke iPhone eller Android-telefon

I tillegg har du ikke lov til å selge eller gjøre endringer i lyden eller gjøre krav på musikken eller lyden som din egen. Hvis du bryter YouTubes retningslinjer for lydbibliotek, kan det hende du får en opphavsrettsadvarsel eller finner at videoen er deaktivert.

Hvorfor du bør bruke YouTubes lydbibliotek

Å bruke YouTubes lydbibliotek har mange fordeler. Hvis du nettopp har begynt å lage videoer eller trenger engangstilgang til royaltyfri musikk og lyder, vil du mer enn sannsynlig ikke betale for mye for det. YouTubes lydbibliotek er helt gratis å bruke, noe som betyr at du har penger i lommen.

I tillegg er det frykt for å bruke musikk eller lyder i en video og få det til å utløse brudd på opphavsretten. Hvis det gjør det, vil videoen din bli deaktivert. Men fordi lisensen er gratis for YouTubes lydbibliotek, trenger du ikke å bekymre deg for opphavsrettsadvarsler så lenge du gir full kreditt om nødvendig.

Dra nytte av YouTubes gratis musikk og lyder

YouTubes lydbibliotek har et stort utvalg av musikk og lyder. Dette gjør det flott for alle som trenger å legge til musikk eller lyder til YouTube-videoene sine eller bare vil ha gratis musikk for egen lytting. Bare sørg for å være oppmerksom på YouTubes retningslinjer.