Slik deaktiverer du kommentarer i WordPress for et rent og profesjonelt utseende

WordPress er ledende på markedet når det kommer til et innholdsstyringssystem som tilbyr uovertruffen fleksibilitet. Millioner av nettsteder over hele verden er avhengige av denne plattformen siden den tilbyr funksjoner for å tilpasse den slik de foretrekker.

Muligheten til å administrere kommentarer er en av de essensielle funksjonene i WordPress, som oppmuntrer brukerinteraksjon. Dessuten skaper kommentarfunksjonen en stemning av et fellesskap på et nettsted og gjør det mer engasjerende.

Noen ganger må imidlertid kommentarfunksjonen deaktiveres for å holde nettstedet rent og profesjonelt. Det er en gyldig grunn bak å gjøre dette, for eksempel å minimere spam, opprettholde omdømmet til bedriften din, eller bare det faktum at innholdet ditt ikke krever brukerengasjement.

Uansett årsak er administrasjon av kommentarer en avgjørende del av vedlikeholdet av et WordPress-nettsted. I denne artikkelen vil jeg veilede deg gjennom en trinn-for-trinn-prosess for å deaktivere kommentarer på WordPress-nettstedet. Dette vil hjelpe deg med å kuratere WordPress-nettstedet ditt ved å opprettholde et rent og profesjonelt utseende. La oss ta hensyn.

Det er noen sterke grunner til å deaktivere kommentarfunksjonen på WordPress-siden din. Det er en kalkulert avgjørelse som alt bidrar til det overordnede målet om å forbedre nettstedets brukervennlighet og utsikter.

Her er noen viktige hensyn som får nettstedeiere til å deaktivere kommentarer:

Blokkering av spam

Kommentarseksjonen er et attraktivt sted for spammere å legge ut irrelevante lenker og upassende kommentarer. En effektiv strategi for å bekjempe disse uønskede aspektene og holde nettstedet ditt trygt og pålitelig for besøkende er derfor å deaktivere kommentarer.

Vedlikeholde Outlook

Et rent og feilfritt syn er avgjørende for selskaper og forretningsporteføljer. Ved å fjerne mulig rot og distraksjoner, for eksempel brukergenererte kommentarer, gjør deaktivering av kommentarer det mulig for brukere å konsentrere seg om hovedinnholdet i stedet for å bli distrahert av dem.

Minimere moderering

Det kan ta mye tid å moderere og administrere kommentarene på WordPress-siden din. Du har kanskje ikke tid eller ressurser til å filtrere kommentarer på riktig måte hvis du er en ensom blogger eller eier et stort nettsted. Så ved å slå av kommentarene kan du bruke mer tid på å lage innhold.

Forbedring av lastehastighet

Kommentarer kan noen ganger ta mer ressurser for å vise og senke sidelastingshastigheten, spesielt når det er et populært innlegg med mer trafikk. Så å slå av kommentarer kan være en god måte å forbedre hastigheten sidene lastes med og den generelle brukeropplevelsen du ønsker for de besøkende.

Fokus på flere kanaler

Du kan legge inn sosiale medier og andre lenker til innleggene dine for å lede besøkende til andre plattformer. Så deaktivering av kommentarer og koblinger til ulike kanaler kan være en alternativ idé for å oppmuntre kunder til å delta i samtaler på disse plattformene i stedet for nettstedet ditt. Dessuten kan du henvise dem til annet innhold på nettstedet ditt, nyhetsbrevabonnement eller i avstemninger og undersøkelser.

Det er noen bransjer som juridiske eller endelige tjenester der regulatoriske eller juridiske problemer kan oppstå på grunn av brukergenerert innhold. Derfor kan du ta et proaktivt skritt og deaktivere kommentarene for å unngå disse juridiske problemene.

Du kan deaktivere kommentardelen på nettstedet ditt når som helst basert på nettstedets type og mål. Så vurder faktorene som jeg har nevnt, og bestem deretter om du vil ha den deaktivert eller om det er ok for deg å opprettholde den.

Denne metoden er ideell for å deaktivere kommentarer på allerede publiserte innlegg på WordPress-siden din. Etter å ha gått gjennom de følgende trinnene og tatt i bruk endringene, kan du fjerne og deaktivere kommentarene i alle eksisterende innlegg på nettstedet ditt. La oss gå gjennom trinnene nedenfor:

 • Logg inn på WordPress-siden din og klikk på Kommentarer. Du vil bli omdirigert til en side med ac-samling av alle kommentarer som besøkende allerede har lagt inn på nettstedets innhold.
 • Massevelg alle kommentarer fra øverste venstre hjørne av tabellen og velg Flytt til papirkurven fra rullegardinmenyen.
  Den beste videokonvertereren i 2021 (gratis og betalt)

 • Klikk på Bruk for å flytte alle kommentarer til papirkurven.
 • Alle kommentarene er nå fjernet fra de eksisterende innleggene eller sidene på nettstedet ditt. Likevel vil folk kunne kommentere på nettstedet ditt fordi kommentarskjemaet fortsatt er aktivert.
 • For å deaktivere kommentaralternativet fra eksisterende innlegg, gå til Innlegg > Alle innlegg.
 • Nå kan du se alle eksisterende eller publiserte innlegg på WordPress-siden din. Massevelg i boksen øverst i venstre hjørne som før, og velg Rediger fra rullegardinmenyen.

 • Nå kan du endre noen innleggsinnstillinger fra denne siden. Finn kommentarene og velg Ikke tillat fra rullegardinmenyen.

 • Til slutt klikker du på Oppdater for å deaktivere kommentarer fra alle dine eksisterende innlegg.

Men hva med kommentarene på forskjellige sider? La oss fortsette å lese for å lære om det.

Jeg må nevne at WordPress som standard deaktiverer kommentardelen for alle nyopprettede sider. Men hvis kommentardelen fortsatt er aktivert på sidene, har du sannsynligvis justert WordPress-nettstedets kommentarinnstillinger på et tidspunkt eller ble aktivert av temaet.

Følg disse trinnene for å tilpasse disse innstillingene og deaktivere kommentarer på sider:

 • Etter å ha logget inn på WordPress-siden din, gå til Sider> Alle sider
 • Massevelg deretter alle sidene og klikk på Rediger fra rullegardinmenyen.
 • Velg nå Ikke tillat fra rullegardinmenyen ved siden av kommentaren.

 • Klikk oppdater for å utføre endringene på nettstedet ditt.

Nå vil ikke kommentardelen være tilgjengelig på de eksisterende sidene på nettstedet ditt. Men la oss fokusere på en annen tilnærming der du kan velge dagene fra da kommentarer skal deaktiveres.

Denne innstillingen er mye mer enkel sammenlignet med de tidligere nevnte tilnærmingene. Men med denne metoden kan ikke kommentarer på sider deaktiveres. La oss imidlertid sjekke denne metoden ved å følge disse trinnene:

 • Logg inn på WordPress-siden din og klikk på Innstillinger > Diskusjon.
 • Utforsk alternativene i Diskusjonsinnstillinger-området og finn alternativene i Andre kommentarinnstillinger som sier Lukk automatisk kommentarer på innlegg eldre enn [Number] dager.

 • Sett verdien som 0, som vil deaktivere kommentarer for alle innleggene.
 • Klikk på Lagre endringer for å utføre endringene.

Nå skal vi se på hvordan du kan deaktivere kommentarer i fremtidige innlegg. Den neste tilnærmingen vil også hjelpe deg med å deaktivere kommentarer i WordPress-innleggene dine globalt.

De to første metodene tillot deg å deaktivere kommentarer for innlegg og sider på WordPress-nettstedet ditt. Men det vil ikke stoppe kommentarfunksjonen på kommende eller nylig publiserte artikler. Men det er innstillinger som du kan konfigurere for å deaktivere kommentarer for hele nettstedet for fremtidige innlegg. Her er trinnene for å følge og bruke denne tilnærmingen:

 • Etter å ha logget inn på WordPress-siden din, gå til Innstillinger > Diskusjon.

 • Finn standardinnstillingene for innlegg og finn Tillat personer å sende inn kommentarer til nye innlegg. Fjern merket i boksen for å deaktivere kommentarer på fremtidige innlegg.
 • Ikke glem å lagre innstillinger for å bruke endringene på nettstedet ditt.

Disse innstillingene vil ikke la besøkende legge inn kommentarer til innlegg som du vil publisere i fremtiden. Men hvis du leter etter en metode for å deaktivere kommentarer i et bestemt innlegg, men ikke fra hele nettstedet, fortsett å lese.

Deaktiver kommentarer på spesifikke innlegg og sider på WordPress

Hvis du ikke vil deaktivere kommentarer på alle innleggene og sidene, er denne innstillingen for deg. Så denne gangen vil du deaktivere kommentarer på bestemte innlegg eller sider. Denne gangen trenger du ikke å massevelge innleggene; velg heller individuelle innlegg der du vil deaktivere kommentaren.

Her er trinnene du må følge:

 • Gå til WordPress-administrasjonspanelet ditt og gå til Innlegg > Alle innlegg.
 • Finn innleggene du ønsker å deaktivere kommentarer for, og merk av i avmerkingsboksene ved siden av dem.
  Slik setter du inn et bilde eller annet objekt i Microsoft Office

 • I rullegardinmenyen Massehandlinger velger du Rediger og klikker på Bruk-knappen.
 • Bekreft at du har valgt de spesifikke innleggene for masseredigering.
 • I rullegardinmenyen Kommentarer velger du Ikke tillat for å deaktivere kommentarer for de valgte innleggene.

 • Til slutt klikker du på Oppdater-knappen for å lagre endringene.

Du kan også deaktivere kommentarer mens du redigerer et innlegg i stedet for å masseredigere innlegg eller sider. Denne alternative tilnærmingen kan overstyre alle globale innstillinger som tidligere er konfigurert. Så la oss sjekke ut denne neste tilnærmingen.

Du kan deaktivere kommentarfunksjonen mens du legger ut innhold på WordPress-bloggen din. Dette gjør kommentarhåndteringen enklere ved å bringe innstillingene inn i det enkelte innlegget. Du kan ganske enkelt følge disse trinnene:

 • Mens du redigerer et innlegg i Gutenberg eller Classic editor, vil prosessen være lik. Så la oss si at du oppretter et nytt innlegg ved å gå til Innlegg > Legg til nytt innlegg.
 • Nå, på høyre side av skjermen, bla litt ned i innstillingsområdet. Finn diskusjonsdelen og klikk på menyen.

 • Nå vil du se alternativet Tillat kommentar, som du må fjerne merket for.
 • Klikk på Publiser eller Oppdater for å bruke endringene du har gjort.
 • Hvis du ikke kan se Diskusjon-alternativet, klikker du på de tre prikkene øverst til høyre på skjermen.

 • Klikk deretter på Innstillinger, og klikk deretter på Paneler i det nye vinduet og slå på diskusjonen.

Til dette tidspunktet har jeg vist deg alle manuelle tilnærminger for å deaktivere kommentarer, som ikke involverer noen koding eller plugin. Men nå skal jeg gå videre til prosessen med å deaktivere kommentarer ved hjelp av en plugin siden det kan være lettere å håndtere kommentarer.

Hvis du har et stort nettsted med mange innlegg og kommentarer å håndtere, kan det være en god idé å bruke en plugin. Jeg snakker om Deaktiver kommentarer plugin for denne forekomsten som kan deaktivere eller aktivere kommentarer fra WordPress-nettstedets sider, innlegg eller media. Det gir deg den enkleste måten å forhindre at spammere legger inn kommentarer på nettstedet ditt.

Du kan ta kontroll over alle kommentarrelaterte alternativer for hele nettstedet og vedlikeholde dem som du foretrekker. Det vil tillate deg å deaktivere kommentarer på dine valgte innlegg, sider og media. Videre, hvis du har flere nettsteder, kan du deaktivere kommentarer i hele nettverket.

Etter at du har installert programtillegget, får du tilgang til det fra Innstillinger > Deaktiver kommentarer. Med plugin får du to alternativer via faner. Den første lar deg deaktivere kommentarer, og den andre lar deg slette kommentarer fra nettstedet ditt.

Fra Deaktiver kommentarer-innstillinger kan du deaktivere kommentarer globalt eller overalt eller fra bestemte innlegg, sider, media eller landingssider. Dessuten kan du deaktivere kommentarer i henhold til brukerrollene.

Du kan imidlertid ikke overstyre kommentarinnstillingene på individuelle innlegg. Så for å kontrollere kommentarinnstillingene fullt ut og beholde noen på nettstedet ditt, gå med innleggstypen eller den manuelle tilnærmingen.

Når det gjelder delen Slett kommentarer, kan du slette globale kommentarer på enkelte innlegg, sider, medier og landingssider. Dessuten kan du slette visse kommentartyper og spesifikt spamkommentarer.

Den neste metoden er for de som ønsker å dykke dypt inn i å fjerne kommentarer ved hjelp av koder.

Du kan utføre følgende handlinger for å fullstendig deaktivere kommentarer på WordPress-nettstedet ditt. Det er viktig å huske at denne prosedyren kun skal brukes av de som er kjent med å endre WordPress-temaer.

I tillegg, for og som har fulgt alle sikkerhetsfasene, for eksempel sikkerhetskopiering av nettstedet eller bruk av et undertema, er disse trinnene for å bruke koder for å deaktivere kommentarer:

 • Start med å gå til hoveddashbordet og få tilgang til Utseende > Temafilredigering.
 • Utforsk høyre side av Theme Editor, finn page.php-filen og klikk på den.
 • Søk etter følgende kodelinje i «page.php»-filen:
<?php comments_template( '', true ); ?>
 • Erstatt den nå med følgende linje med koder:
<!-- Begin Comment -->
<?php comments_template( '', true ); ?>
<!-- End Comment -->

 • Etter å ha gjort denne endringen, sørg for å lagre den ved å klikke på Oppdater fil-knappen.
 • Fortsett nå med å deaktivere kommentarer på innleggene dine ved å endre single.php-filen.
 • Gå tilbake til Theme File Editor i WordPress-administrasjonspanelet.
 • Denne gangen klikker du på single.php-filen.
 • Finn følgende kodelinje i single.php-filen:
<?php comments_template(); ?>
 • Bare bytt den ut med følgende koder:
<!-- Begin Comment -->
<?php comments_template(); ?>
<!-- End Comment -->
 • Igjen, lagre endringene ved å velge alternativet Oppdater fil.
  Slik fjerner du betalingsmåten fra Amazon

På dette tidspunktet er kommentarene på sidene og innleggene på nettstedet ditt deaktivert. Før du gjør noen endringer i temaets kode, må du huske å fortsette med forsiktighet og sørge for at du har en sikkerhetskopi av nettstedet ditt på plass.

Å deaktivere kommentarer er én strategi, men det er tilfeller der det kan være fordelaktig å administrere kommentarer på en god måte.

Så her er noen metoder for å håndtere kommentarer:

Moderer kommentarer: Vurder å tillate kommentarmoderering i stedet for å blokkere kommentarer fullstendig. Denne metoden vil fortsatt tillate at kommentarer vises på nettstedet ditt, men de blir ikke lagt ut med en gang. Snarere vil de bli reservert for din eller en moderators godkjenning.

Etabler retningslinjer for kommentarer: Definer tydelig hva som er og ikke er passende på nettstedet ditt i kommentarretningslinjene dine, og sørg for at det er enkelt for brukerne å følge dem. Dette fremmer et hyggelig og optimistisk kommentarmiljø ved å hjelpe brukere med å forstå retningslinjene og forventningene.

Filtrer kommentarer: Filtrer og fjern spam og ubehagelige kommentarer ved å implementere automatiske kommentarfiltre. For dette, tredjeparts anti-spam plugins som Akismet kan brukes, selv om WordPress har et standard spamfiltreringsalternativ.

Varsle kommentatorer: For å sikre at legitime kommentarer blir godkjent umiddelbart, bør du gjennomgå og overvåke kommentarer regelmessig. Svar i tillegg på kommentarer for å skape en følelse av fellesskap og oppmuntre til videre diskusjon.

Sjekk kommentarer ofte: Gjennomgå og overvåk kommentarer oftere for å sikre at gyldige kommentarer aksepteres umiddelbart. I tillegg kan du svare på kommentarer for å fremme en følelse av fellesskap og skape mer samtale.

Kommuniser med brukere: Å reagere på kommentarer fra publikum viser at du setter pris på tilbakemeldingene deres, samtidig som det fremmer flere samtaler. Som et resultat kan forbedret brukerlojalitet og en følelse av fellesskap oppstå fra dette.

Bruk kommentartråder: WordPress inkluderer trådede kommentarer, noe som letter mer organiserte diskusjoner. Dermed kan brukere følge diskusjoner og svare på visse punkter som et resultat.

Personlig melding: Vurder å legge til funksjoner for private meldinger hvis du har en stor og dedikert brukerbase. Dette lar deg koble til og snakke direkte mens du kontrollerer offentlige kommentarer.

Opprettholde brukerengasjement mens kommentarer er deaktivert

Etter å ha deaktivert kommentaren, kan du fortsatt opprettholde brukerengasjement med riktig taktikk.

Her er noen vellykkede strategier for å opprettholde publikumsinteressen:

 • Integrer sosiale medier: Inkluder sosiale delingsknapper i dine individuelle innlegg for å oppmuntre brukerinteraksjon på forskjellige sosiale mediesider.
 • Nyhetsbrev på e-post: Samle e-postadresser fra besøkende og send ut hyppige innholdsoppdateringer for å etablere en dedikert leserskare.
 • Undersøkelser og meningsmålinger: Utnytt undersøkelser og meningsmålinger for å samhandle med folk og få innsiktsfull informasjon.
 • Interaktivt innhold: Bruk interaktive elementer som freebies, konkurranser og quizer for å holde folk interessert.
 • Innhold av høy kvalitet: For å holde brukerne interessert, sørg for at skrivingen din er verdt, engasjerende og relevant for de siste trendene.
 • SEO: Øk brukerinteraksjonen ved å bruke SEO-strategier for å gjøre nettstedet ditt mer synlig på søkemotorresultatsidene.

Ved å implementere disse strategiene kan du fortsatt fortsette brukerengasjementet og beholde besøkende på WordPress-nettstedet ditt.

Siste tanker

Jeg har dekket noen viktige og testede metoder for å deaktivere kommentarer på WordPress-nettstedet ditt. Vær tydelig på om du vil deaktivere alle kommentarene eller individuelle innlegg. Gå deretter gjennom trinnene og deaktiver kommentarene som du foretrekker.

Du kan også gå gjennom teknikkene for kommentarmoderering og hvordan du vedlikeholder nettstedet ditt etter at du har deaktivert kommentarfunksjonen. Forhåpentligvis lar guiden deg opprettholde jevn WordPress-sideadministrasjon med eller uten kommentarer. Ha en jevn WordPress-reise!

Deretter kan du lese om hvordan du endrer bildestørrelsen i WordPress.