Slik deaktiverer du Shader Pre Caching i Steam

Shader Pre-Caching er en av funksjonene i Steam som du kunne ha lagt merke til, men den har en veldig kort beskrivelse og er ikke alltid lett å forstå. Shader Pre-Caching gjør det mulig for Steam å laste ned forhåndskompilerte GPU-shadere som er kompatible med systeminnstillingene dine, i henhold til funksjonsbeskrivelsen. Dette øker hastigheten på lasteprosessen for Vulkan- og OpenGL-spill og forbedrer stabiliteten til framerate mens du spiller. Når det er nødvendig, vil Steam trekke shaders fra systemet ditt hvis dette alternativet er aktivert. I denne veiledningen vil vi lære om hvordan du deaktiverer Steam shader pre-caching. Vi vil også gi deg en kort detalj om shader pre-caching Steam og hvordan du sletter Steam shader cache.

Slik deaktiverer du Shader Pre Caching i Steam

Shader pre-caching er en funksjon med liten eller ingen beskrivelse og kan være veldig forvirrende til tider. Som gamer forstår du hvor viktig en shader er i spillingen, men hvis du er ny på spilling, bør du først forstå hva shader pre-caching er før du deaktiverer Steam shader pre-caching. Fortsett å lese for å finne ut.

Hva er Shader Pre-Caching Steam?

Shader pre-caching er en ny funksjon som lar brukeren få en forbedret og raskere spilløkt. Den er naturlig aktivert og informerer brukeren om hvor mye av harddisken vår som brukes som cache. Steam kan laste ned forhåndsbygde shaders, avhengig av maskinvare- og grafikkdriverstøtten. Dette kan redusere lastetiden og stamming i spillet under tidlige oppstarter av spill basert på Vulkan APIer og OpenGL-støttet maskinvare.

  Hvordan få Steam til å slette skylagringer

Det er også en ulempe ved dette, siden shader pre-caching kan bruke opp lagringsplass, noe som kan føre til lagringsproblemer som vi ikke ønsker. For å oppnå plasskravene, la oss lære hvordan du deaktiverer Steam Shader pre-caching.

Slik deaktiverer du Shader Pre Caching

Å deaktivere shader-pre-caching på Steam kan være veldig nyttig når du har en tett datahette eller står overfor lagringsproblemer. Som sagt tidligere, er shader pre-caching aktivert, og du må deaktivere den manuelt. Vi har listet opp trinnene som vil hjelpe deg med å deaktivere shader pre-caching. Ta en titt på den.

1. Åpne først Damp app.

2. Klikk på Steam fra venstre hjørne.

3. Velg Innstillinger i rullegardinmenyen.

4. På Innstillinger-siden velger du Shader Pre-Caching, og på høyre side fjerner du merket for Aktiver Shader Pre-Caching.

5. Klikk OK for å bekrefte deaktivering.

Er det trygt å slette Steam Shader Cache?

Ja, det er helt trygt å slette Steam shader cache. Hvis du føler at filen din er for stor eller kan være ødelagt, kan den aktuelle mappen slettes permanent når den er ferdig, men skyggebufferen vil regenereres og fylles igjen. Fortsett å lese for å finne ut hvordan du sletter Steam shader cache.

  Hvordan laste ned og slette Steam-lagrede spill

Slik sletter du Steam Shader Cache

Nå som du vet hvordan du deaktiverer Steam shader pre-caching, vil du kanskje ta de riktige trinnene for å tømme Steam shader cache. Hvis du finner måter å tømme shader pre-caching på Steam-applikasjonen, må du komme ut av appen. For å slette Steam shader cache, alt du trenger å gjøre er å følge de gitte trinnene.

Alternativ I: Fra filbehandling

1. Åpne stasjonen der Steam-appen er installert.

2. Velg og bla gjennom Steam-mappen for steam-apper.

3. Høyreklikk på shadercache og velg Slett.

Du kan bruke dette til å finne og slette Steam shader-cache på PC-en. Men dette er ikke den eneste måten å tømme skyggebufferen på.

Alternativ II: Bruke Diskopprydding

Vi ga deg en annen guide for å tømme shader-bufferen.

1. For å begynne, skriv Diskopprydding i Windows-søkeboksen og klikk åpen.

2. Velg stasjonen du vil rydde opp i.

3. Klikk OK for å fortsette.

4. Velg DirectX Shader Cache.

5. Klikk til slutt OK for å slette skyggebufferen.

Bør jeg tillate bakgrunnsbehandling av Vulkan Shaders?

I denne artikkelen diskuterte vi hvordan du deaktiverer Steam shader pre-caching, og når vi deaktiverte den, hadde vi et annet alternativ for å krysse av for Tillat bakgrunnsbehandling av Vulkan shaders. Men bør vi tillate bakgrunnsbehandling av Vulkan Shaders?

  Steam nedlasting sakte? Her er hva du skal gjøre for bedre Steam-nedlastingshastighet

Når Vulkan shaders er deaktivert, kompileres shaderne under kjøring, og bruker all datamaskinkraft for å få det gjort så raskt som mulig. Dette kan ta ganske lang tid, og PC-en din vil bli ekstremt varm under prosessen, og det ønsker vi ikke. Så, ja, vi bør tillate at Vulkan Shaders behandles i bakgrunnen.

Når du tillater det, kompilerer Steam dem alle litt saktere og mer skånsomt i det øyeblikket Steam starter. Du kan alltid slå den av hvis du ikke liker å vente på shaders. Hvis din Steam er treg, kan du lese artikkelen vår om Fix Steam is Slow på Windows 10.

Ofte stilte spørsmål (FAQs)

Q1. Kan du hoppe over Vulkan shaders?

Ans. Ja, du har alltid valget mellom å hoppe over Vulkan shaders, men å hoppe over prosessen kan føre til at rammen faller under spillingen.

Q2. Forbedrer shaders ytelsen?

Ans. Ja, shaders forbedrer ytelsen ettersom bruk av en shader lar deg dra nytte av prosessorkraften til grafikkortet og prosessorenheten i stedet for å stole utelukkende på CPU-en.

Q3. Lagrer shaders seg?

Ans. Det er mulig for en shader å henge etter hvis brukeren ikke har en to-notch datamaskin eller når mods, shaders, spillpakker og mer er alle aktivert samtidig. Dette kan være veldig frustrerende under spilling.

***

Her er trinnene for å deaktivere Steam shader pre-caching. Vi håper at denne artikkelen var nyttig nok til at du kunne lære mer om shader pre-caching Steam og var i stand til å implementere de gitte trinnene. Ikke vær sjenert for å legge til forslagene dine, siden vi elsker å høre mer fra deg. Still gjerne spørsmålene dine i kommentarfeltet nedenfor.