Slik fester du Windows ved hjelp av hurtigtaster i Windows 10

Snapping i Windows 10 er veldig annerledes enn det var i Windows 8 og Windows 7. Hvis du aldri har hoppet til Windows 8, eller hvis du bestemte deg for å gå tilbake til Windows 7 etter at du innså at du ikke likte Windows 8 en gang, knipse vinduer i Windows 10 vil virke enda mer annerledes. Vi kom inn på funksjonen og hvordan den fungerer i vår Windows 10-funksjonsgjennomgang. En stor endring med Snap-funksjonen er at den ikke bare lar deg feste vinduer til halvparten eller en fjerdedel av skjermen. I stedet har du mange flere snapping-alternativer og flere størrelser å feste et vindu i. Denne guiden beskriver dem alle.

De mange tilstandene til et vindu med knepping

Galleriet nedenfor viser de mange posisjonene du kan knipse et vindu til. Dette er bare en håndfull av stillingene som Windows 10 støtter, men disse vil være mest kjent for Windows 7-brukere. Den beskriver også litt av den nye snapping-funksjonen i Windows 10.

  Hva ble Windows-kofferten brukt til?

Tastatursnarveier

For å feste et vindu til en av de mange posisjonene vist ovenfor, vil du fortsatt bruke Windows-tasten og piltastene på tastaturet. De mange kombinasjonene du nå kan bruke til å knipse vinduer er illustrert nedenfor. Husk at Windows 10 Teknisk forhåndsvisning er buggy (ganske buggy) og noen snarveier vil kanskje ikke reagere til enhver tid.

Windows + venstre pil og Windows + høyre pil vil feste vinduer til henholdsvis venstre og høyre halvdel av skjermen.

Windows + Opp og Windows + Pil ned vil feste den til henholdsvis øvre og nedre halvdel.

Med vinduet festet til den øvre halvdelen slik det er i bildet ovenfor, trykk på Windows+venstre piltast+venstre piltast for å feste det til en tredje fjerdedel av skjermen. Hvis du, etter å ha festet vinduet til øverste høyre hjørne, trykker på Windows+pil ned-tasten, vil vinduet se ut som det i neste skjermbilde.

  Slik åpner du RAW-bildefiler på Windows 10

Med vinduet festet til venstre halvdel (Windows + venstre piltast), kan du feste vinduet til en tredje fjerdedel av skjermen ved å trykke på Windows+høyre piltast+høyre piltast (trykk høyre piltast to ganger). Hvis du trykker på Vindu+Pil opp-tasten, forblir vinduet samme bredde, men vil endre størrelse til halvparten (se forrige skjermbilde).

Du har sikkert lagt merke til at hurtigtasten for begge de to siste snap-tilstandene er den samme, men den gir forskjellige resultater. Forskjellen oppstår på grunn av tilstanden vinduet tidligere var i før du skrev inn snarveien. Med vinduet knipset til venstre halvdel, vil Windows+høyre piltast x2 knipse det til høyre, og opptar en tredje del av skjermen. Med vinduet festet til øvre halvdel av skjermen, vil den samme snarveien feste det til øverste høyre hjørne av skjermen.

Windows + høyre piltast + pil ned-tast, vil feste den til nederste høyre fjerdedel av skjermen. I samme tilstand, hvis du trykker Windows+venstre piltast, vil den klikke til den nederste halvdelen. Gjenta denne snarveien for å feste den til venstre halvdel. Du kan fortsette å bruke snarveien for å bla gjennom de forskjellige kvadrantene på skjermen. Du kan gjenta det i omvendt rekkefølge ved å bruke snarveien for Windows+venstre piltast for å bla gjennom de forskjellige posisjonene.

  Steam-diskskrivefeil på DOTA 2 på Windows 10 (LØST)

Med vinduet festet til den øverste halvdelen av skjermen, trykk Windows + Pil opp + Pil opp for å feste det til den øverste fjerdedelen av skjermen. Du kan deretter bruke Windows + Pil ned og/eller Windows + Venstre piltast for å feste en mye mindre vindusstørrelse til venstre, bunn og høyre side av skjermen.

Du kan feste et vindu på syv forskjellige måter i Windows 10. Enhver tilstand eller størrelse du kan feste det til, til høyre, kan også festes til venstre. På samme måte kan en hvilken som helst størrelse vinduet festes til, til toppen kan det festes til bunnen.