Hva betyr «IKR» og hvordan bruker du det?

«IKR» er populær internettslang du ofte ser på sosiale medier og i en-til-en tekster eller chatter. Hvis du vil vite hva det betyr, hvor det kom fra, og hvordan du kan bruke det i samtale, har vi den magre.

Hva betyr det?

IKR er en forkortelse for uttrykket «Jeg vet, ikke sant?» Det er retorisk og indikerer at du er enig i noens mening eller observasjon.

De fleste bruker IKR som et alternativ til å si «Ja» eller «Jeg vet.» Men det gir også en følelse av lettelse at noen andre deler dine tanker eller meninger om noe.

  Få tilpassede maler som vises på startskjermen i MS Office 2013

Hvor kom det fra?

Den dagligdagse setningen «Jeg vet, ikke sant?» har eksistert siden 1990-tallet. Den er sterkt assosiert med «Valley girl»-stereotypen, men ble mer populær i 2004 da filmen Mean Girls ble utgitt.

Det ser ut til at folk også begynte å bruke forkortelsen «IKR» kort tid etter at filmen kom ut. Dette gir mening, ettersom «Valley girl»-stereotypen ble sammenvevd med tekstkultur på midten av 2000-tallet. Det var en forkortelse for alt i 2004, så en setning så populær som «Jeg vet, ikke sant?» måtte definitivt ha en.

IKR ble først lagt til Urban ordbok i 2005, og den opprinnelige definisjonen lyder som et sitat fra Mean Girls. Imidlertid, ifølge Google TrenderIKR ble ikke seriøs popularitet før i 2009 (selv om jeg husker at det var veldig populært før dette), og det har holdt en fast plass i vokabularet vårt siden den gang.

  Kommandolinjer: Hvorfor plager folk fortsatt med dem?

I dag er IKR ikke lenger tenkt på som Valley girl-slang eller et filmsitat. Det er bare en nyttig internettinitialisme du kan bruke når du er helt enig med noen. Den har kanskje ikke den edleste opprinnelsen, men som enhver god initialisme hjelper IKR folk med å kommunisere raskere.

Hvordan bruker du det?

Det er enkelt å bruke IKR – bare bruk det når du vil si: «Jeg vet, ikke sant?» Hvis noen sier: «Jeg hater hvordan hunder lukter,» kan du si: «IKR? Jeg ville aldri sluppet en hund inn i huset mitt!» Hvis du vil være snert, kan du si «IKR?» etter at en venn forteller deg hvor syk han er av internettslang.

  Hvordan se sitat-tweets

Det er ingen rare grammatikkregler, alternative betydninger eller freaky memes å bekymre seg for med IKR. Som enhver initialisme, i tekst, dropper folk ofte store bokstaver og tegnsetting. Du kan se «ikr» i nettsamtaler og kommentarer; det betyr det samme.

En ting du kanskje vil huske på er at denne setningen er litt lastet. Igjen, det betyr ikke bare at du er enig med noen, men at du også er lettet over at han eller hun deler samme oppfatning som deg.

Hvis du ikke er helt enig i det noen har sagt, bør du unngå å bruke IKR.