Slik fikser du Noen innstillinger administreres av organisasjonen din på Windows 10

Windows 10 har to utgaver; Home og Pro. Home-versjonen er ment for personlig bruk, noe som betyr at du er administrator for systemet og ekstern distribusjon av programvare eller gruppepolicyinnstillinger ikke kan implementeres på systemet ditt.

Reparer Noen innstillinger administreres av organisasjonen din

Windows 10 Home kan brukes med hvilken som helst Microsoft-konto; en personlig konto eller en jobb- eller skolekonto. Å gjøre det vil ikke automatisk oppgradere Windows 10 Home til Pro-versjonen (det er ganske enkelt ikke mulig uten en ren installasjon), men det kan introdusere noen begrensninger og innstillinger for operativsystemet.

Hvis du åpner Innstillinger-appen på Windows 10 og ser meldingen «Noen innstillinger administreres av organisasjonen din» i visse paneler, kan det være på grunn av kontoen du bruker, eller det kan være en feil. Slik kan du fikse det.

1. Sjekk Microsoft-kontoen

Det første du bør gjøre er å sjekke hvilken Microsoft-konto du bruker på systemet. Du bør bruke din personlige konto og ikke en firmautstedt konto. Å gjøre det vil begrense innstillingene du kan endre på Windows 10, og du vil se meldingen Noen innstillinger administreres av organisasjonen din.

  Slik kobler du automatisk til en VPN for spesifikke apper i Windows 10

Åpne Innstillinger-appen med Win+I-hurtigtasten.
Gå til kontoer.
Sjekk e-postkontoen.
Hvis du er logget på med en jobb- eller skolekonto, bytt til en lokal konto.
Gå til fanen Arbeids- eller skolekonto.
Fjern jobb- eller skolekontoer som er oppført.

2. Endre Windows-telemetriinnstillinger

Windows 10 gir brukerne muligheten til å dele diagnostisk informasjon med Microsoft. Du kan velge å dele minimumsinformasjonen som kreves, eller du kan velge å dele mer enn nødvendig for å bidra til å forbedre Windows 10. Disse innstillingene, når de er aktivert, kan ofte føre til at meldingen Noen innstillinger administreres av organisasjonen din vises.

Åpne Innstillinger-appen med Win+I-hurtigtasten.
Gå til Personvern.
Velg kategorien Diagnostikk og tilbakemelding.
Endre telemetriinnstillingen fra «Valgfri diagnosedata» til «Nødvendige diagnostiske data».
Start systemet på nytt.

3. Sjekk gruppepolicy

Feilen Noen innstillinger administreres av organisasjonen din kan vises på både Windows 10 Home og Windows 10 Pro. På Windows 10 Pro kan det vises fordi du har endret gruppepolicyinnstillingene.

Trykk på Win+R-snarveien for å åpne kjøreboksen.
I kjøringsboksen skriver du inn gpedit.msc og trykker på Enter-tasten.
Gå til Brukerkonfigurasjon/Administrative maler/Startmeny og Oppgavelinje/Varslinger fra kolonnen til venstre.
Dobbeltklikk Slå av toast-varsler og deaktiver det (prøv å aktivere og deaktivere det noen ganger først).
Start systemet på nytt.

  Kan ikke installere apper fra Microsoft Store på Windows 10

4. Sjekk registerredigeringer

Endringer som er gjort i registeret, spesielt for å endre hvordan en app fungerer, kan føre til at meldingen Noen innstillinger administreres av organisasjonen din vises i Innstillinger-appen. Hvis du vet om en nylig endring du har gjort i registeret, angre den og sjekk om meldingen forsvinner. Hvis du ikke har gjort endringer i registret, følg disse trinnene.

Trykk på Win+R-snarveien for å åpne kjøreboksen.
I kjøringsboksen skriver du inn regedit og trykker på Enter-tasten.
Gå til HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Policies/Microsoft/Windows/WindowsUpdate
Slett Wuserver-verdien fra ruten til høyre.

5. Fjern tredjepartsapper

Mange Windows 10-brukere installerer apper som blokkerer telemetri på operativsystemet, og som blokkerer oppdateringer eller omstartsforsøk. Disse appene fungerer etter hensikten, men de kan låse visse innstillinger, og det er grunnen til at meldingen Noen innstillinger administreres av organisasjonen din vises. Fjern alle slike apper du har installert og tilbakestill tingene til standardinnstillingene.

6. Sjekk antivirusinnstillingene

Windows 10 kommer med en innebygd antivirus-app; Windows Defender, men de er gratis å installere tredjeparts antivirusapper. Disse appene kan blokkere alle slags tjenester, inkludert telemetritjenesten. Hvis du har installert et tredjeparts antivirus, sjekk om det blokkerer en Windows 10-tjeneste.

  Slik deaktiverer du Windows 10 Startup Delay

Du kan også prøve å deaktivere antiviruset og aktivere Windows Defender for å se om meldingen forsvinner. Hvis den gjør det, må du hviteliste tjenestene som antiviruset blokkerer.

7. Sjekk harddisktillatelsene

Harddisker brukes internt til å installere og starte et OS fra, og til å lagre filer lokalt. De brukes også til å ta sikkerhetskopier. Noen harddisker som er ment for å lage og lagre sikkerhetskopier har forskjellige lese-/skrivetillatelser. Hvis du bruker en slik harddisk som oppstartsstasjonen, kan det være grunnen til at du ser meldingen Noen innstillinger administreres av organisasjonen din.

Du kan se på måter du kan endre tillatelsene til stasjonen på, eller du kan prøve å erstatte stasjonen. Det eneste andre alternativet er å ikke endre innstillingen du prøver å endre, dvs. panelet som viser meldingen Noen innstillinger administreres av organisasjonen din.

8. Sjekk planlagte oppgaver

Enkelte planlagte oppgaver kan vise meldingen Noen innstillinger administreres av organisasjonen din.

Åpne Oppgaveplanlegger.
Se etter Spybot Anti-Beacon under Safer Networking-settet.
Høyreklikk den og deaktiver den.
Start systemet på nytt.

Konklusjon

Noen innstillinger administreres av organisasjonen din er en vag melding Windows 10 viser når visse innstillinger har blitt låst. Meldingen forteller deg ikke hvorfor innstillingen er deaktivert, så du må vanligvis finne ut av ting på egen hånd. Sørg for at du ikke har installert apper som gjør endringer i hele systemet eller som overtar kontrollen for viktige OS-funksjoner, f.eks. administrasjon av nettverksaktivitet.