5 beste maleapper for Windows 10

Windows 10-enheter er vanligvis ikke den typen enhet du vil plukke opp hvis du vil tegne noe. Mange brukere kobler et digitalt tegnebrett eller tegneblokk med sitt Windows-system når de vil tegne. Tegnebrett, tegneblokker eller enheter som Surface Studio eller Surface Tablets krever alle apper for å tegne.

Beste maleapper for Windows 10

Maleapper fungerer med berøringsinndata, dvs. du kan bruke fingeren på en berøringsaktivert enhet, med en mus/styreflate og med en pekepenn. En god maleapp vil støtte alle tre typer input, men hvis du leter etter en god app for profesjonell bruk eller læring, vil du ha en som også kan oppdage endringer i trykk og som inneholder en rekke børster. Her er noen apper du bør sjekke ut.

1. Skissebok

Skissebok er et utmerket tegne- og maleverktøy. Det er et rimelig godt alternativ til den kjente Procreate iPad-appen. Den leveres med børster for maling, blekk og blyant som lar brukere lage skisser, lineart og komplekse malerier. Det pleide å være gratis, men har nå en prislapp på $ 20 som er det dobbelte av hva Procreate koster. Den har apper for Mac, iOS og Android. Den er kompatibel med PSD-filer, og du kan installere flere børster for den.

  Slik oppdaterer du nettverksadapterdrivere på Windows 10

2. Krita

Krita er en kraftig app og den er gratis. Det er et utmerket tegneverktøy med tilpassbare børster, stabilisering for hvis du har skjelvende hender når du tegner, og det kan lage 2D-animasjoner. Appen er ikke for nybegynnere, men ingenting hindrer deg i å lære å tegne på den. Du må investere litt tid i å lære hvordan appen fungerer, og hvordan du setter opp arbeidsområdet ditt. Appen har tegneveiledninger for å tegne linjer og kurver, formverktøy, lagadministrasjon, støtte for PSD-filer og dokumentasjon for å hjelpe deg i gang hvis du er vant til Photoshop.

3. Klipp Studio Paint

Clip Studio Paint er for raske skisser og små prosjekter på farten. Den fungerer med en pekepenn, oppdager endringer i trykk, er egnet for berøringsenheter og for stasjonære datamaskiner med et Wacom-nettbrett, har hundrevis av tilpassbare børster ut av esken og mange tredjeparts børster som kan installeres, og har 3D-karaktermodellering verktøy. Det er også flott hvis du i stedet for digital kunst trenger å tegne tegneserier og manga.

  Hvordan fikse Windows 11 Start-menyen som ikke reagerer

Pro-versjonen koster $50, men versjonen som inkluderer tegneverktøy for tegneserier koster $219. Det er en gratis prøveversjon tilgjengelig slik at du kan prøve den før du kjøper den.

4. Konsepter

Begreper er en app som brukes av selskaper som Disney og Apple. Det er gratis, men en pro-versjon er tilgjengelig med avanserte funksjoner. Den fungerer med berøringsenheter og med stasjonære eller bærbare datamaskiner som har et tegnebrett tilkoblet. Den reagerer på endringer i pekepenntrykket, og tilbyr ekte penn- og blyantlignende tegnebørster. Den har også formverktøy, snappingverktøy og guider, vektorskisser, og den kan eksportere til PSD i tilfelle du vil jobbe med en fil i Photoshop.

  Slik ser du hvilke apper som bruker webkameraet ditt på Windows 10

5. Inkscape

Inkspace er unik på denne listen fordi den er gratis og åpen kildekode. Det betyr ikke at den ikke er like kraftig eller at den har færre funksjoner enn kommersielle apper. Den har verktøy for frihåndtegning (pennverktøy og baneredigering), formverktøy, støtte for pekepenner (tegnebrett) og mange flotte børster. Brukergrensesnittet ligner Photoshop, så det er enkelt å sette inn arbeidsområdet ditt. Dessverre kan det hende det ikke fungerer like bra med berøringsaktiverte enheter. Det kan hende du trenger et tegnebrett hvis du vil bruke en pekepenn til å tegne. Du bør også vite hvordan du setter opp et nettbrett før du bruker det med denne appen.

Konklusjon

Hvis du lærer digital tegning, er det lurt å starte med en grunnleggende app. Du bør også sørge for at du bruker en tegneapp og ikke en fotoredigeringsapp. En fotoredigeringsapp kan fungere, men den er egentlig ikke et verktøy for å tegne. Prøv ut så mange verktøy du kan og gi hvert et par dager for å se hvor godt det fungerer for deg.