Slik fikser du SIDEFEIL I IKKE PASSERT OMRÅDE i Windows 10

Alle Windows-brukere får til slutt problemer med datamaskinen, avhengig av hvordan de bruker PC-en og hvor forsiktige de er når de surfer på Internett. Problemer med blå skjerm lammer maskinen og hindrer deg i å bruke den. Uansett hvor alvorlig problemet er, kan BSOD-feil fikses.

Innholdsfortegnelse

Hva er SIDEFEIL I IKKE PASSERT OMRÅDE?

SIDEFEIL I IKKE-PAGED OMRÅDE er en BSOD-feil. Den er vanligvis ledsaget av 0x00000050-koden og kan forekomme på alle Windows-iterasjoner, inkludert Windows 10, 8, 7, Vista og XP.

Stoppkoden indikerer at operativsystemet ditt ikke kan identifisere en viktig systemfil i minnet, enten vi snakker om hoved-, prosessor- eller skjermkortminnet. Som et resultat slår Windows seg av og viser en blå skjerm for å forhindre tap av data og filkorrupsjon.

Slik fikser du SIDEFEIL I IKKE PAGET OMRÅDE på Windows 10

Feilsøking av SIDE FEIL I IKKE PAGET OMRÅDE stoppkode juni ta lang tid. Det er imidlertid viktig å bevæpne seg med tålmodighet. Det er også en god idé å ha en annen enhet med Internett-tilgang i standby, for å finne mer informasjon på nettet som nye problemer juni oppstå.

Videre, med mindre SIDEFEIL I IKKE PAGED OMRÅDE forårsaker en oppstartsløkke på Windows 10, bør du opprette et systemgjenopprettingspunkt og til og med en fullstendig sikkerhetskopi av dine personlige filer og applikasjoner som et sikkerhetstiltak. Etter å ha gjort det, sjekk ut følgende løsninger.

1. Start PC-en på nytt

Kom i gang med en enkel løsning som kan bli kvitt SIDEFEIL I IKKE PAGET OMRÅDE-stoppkode hvis det er et engangsproblem: hard omstart av PC-en. Det betyr å fjerne all midlertidig hurtigbuffer som er lagret av datamaskinen din for å utføre en ren omstart.

Slik starter du datamaskinen på nytt hardt:

Slå av Windows (trykk Alt + F4 og velg Slå av)
Koble strømledningen fra skrivebordet. Hvis du har en bærbar datamaskin, ta ut batteriet
Trykk og hold inne strømknappen i 20-30 sekunder. På nettbrett, trykk og hold inne strømknappen og volum ned samtidig i denne tiden
Koble strømledningen til skrivebordet eller koble batteriet til den bærbare datamaskinen
Slå på datamaskinen og start Windows

2. Kjør Windows Update

Hvis du aldri har oppdatert Windows 10 eller det har gått for lenge siden forrige oppdatering, ikke utsett denne hendelsen lenger. Se etter tegn på at datamaskinen din er klar til å utføre en oppdatering, for eksempel en liten rød prikk på varslene eller strømknappen, som indikerer en ventende oppdatering.

Men hvis du har deaktivert automatiske oppdateringer for Windows 10, kan du utføre kontrollen manuelt og la operativsystemet ditt få de nyeste funksjonene, forbedringene, hurtigreparasjonene og sikkerhetsoppdateringene.

Slik ser du manuelt etter systemoppdateringer:

Høyreklikk på Start-knappen og velg Innstillinger
Gå til Oppdatering og sikkerhet
Gå til Windows Update på venstre side
Hvis det er noen ventende oppdateringer, klikker du på Installer nå eller Start på nytt nå. Ellers klikker du på Se etter oppdateringer og deretter på Last ned
Vent tålmodig mens operativsystemet ditt blir oppdatert. Det kan starte PC-en på nytt flere ganger

3. Rett opp harddiskfeil

Harddiskkorrupsjon og dårlige sektorer kan forårsake blåskjerm-feil som SIDEFEIL I IKKE PAGET OMRÅDE. Det kan skje når en partisjonsformateringsoperasjon plutselig blir avbrutt av strømbrudd, for eksempel.

Når dette skjer, kan du gå til et internt kommandolinjeverktøy kalt CHKDSK (Check Disk) for å skanne harddisken og fikse eventuelle feil.

Slik bruker du CHKDSK:

Klikk på Start-knappen, søk etter ledetekst og klikk Kjør som administrator. Hvis du blir bedt om det av UAC (User Account Control), klikker du Ja
Skriv chkdsk c: /f /r hvis operativsystemet ditt er installert på standard C:-stasjonen. Ellers erstatt c: med riktig partisjonsbokstav. Trykk på Enter-tasten
Du vil bli bedt om å planlegge CHKDSK for neste omstart av systemet. Skriv y og trykk Enter for å bekrefte
Avslutt kommandoprompt og start PC-en på nytt
Diskskanningen og reparasjonen vil bli utført før Windows starter opp

4. Reparer korrupte systemfiler

Ikke bare harddiskfeil kan forårsake SIDEFEIL I IKKE-PAGERT OMRÅDE, men også skadede, modifiserte eller manglende systemfiler som Windows trenger for å kjøre sine prosesser. For det scenariet kan du bruke SFC (System File Checker), et annet innebygd kommandolinjeverktøy.

Slik bruker du SFC:

Trykk Win-tasten + R, skriv cmd, og trykk Ctrl + Shift + Enter for å starte ledeteksten med høyderettigheter
Kjør sfc /scannow og la Windows finne og fikse eventuelle integritetsbrudd
Avslutt ledetekst
Start datamaskinen på nytt

Hvis SFC ikke finner noen problemer, eller hvis det ikke er nok å reparere stoppkoden PAGE FAULT IN NONPAGED AREA, kan du gå til DISM (Deployment Image Servicing and Management) for å fikse komponentlageret til OS-bildet.

Slik bruker du DISM:

Trykk på Win-tasten, skriv ledetekst, velg denne appen og klikk på Kjør som administrator
Kjør kommandoen DISM /online /cleanup-image /scanhealth
Hvis DISM ikke finner noe galt med PC-en din, kan du avslutte. Ellers, kjør DISM /online /cleanup-image /restorehealth for å fikse problemer
Etter at DISM har fullført oppgaven, avslutter du ledeteksten og starter PC-en på nytt
Start CMD med høyderettigheter igjen
Kjør SFC (sfc /scannow) for å utføre en systemsjekk
Avslutt kommandoprompt og start PC-en på nytt en siste gang

5. Sjekk enhetsdrivere

Enheter som ikke er riktig installert på datamaskinen din eller drivere som er utdaterte eller inkompatible med operativsystemet ditt kan være en annen grunn til at du stadig ser feilen PAGE FAULT IN NONPAGED AREA på en blå skjerm. For eksempel rapporterer mange brukere problemer med AMD-skjermdrivere. Her er hva du må gjøre.

Installer enhetene dine på nytt:

Klikk på Start-knappen, søk etter Enhetsbehandling og åpne denne appen
Utvid alle enhetsmenyer
Se etter hvilken som helst enhet med et gult utropstegn
Høyreklikk på den og velg Avinstaller enhet
Klikk på Avinstaller for å bekrefte
Åpne handlingsmenyen og velg Søk etter maskinvareendringer
Hvis enheten ikke blir reinstallert automatisk, start PC-en på nytt

Oppdater gamle drivere:

Høyreklikk på Start-knappen og gå til Enhetsbehandling
Velg en enhet, høyreklikk den og velg Oppdater driver. Hvis du er usikker på hvilke enheter du skal velge, foreslår vi at du starter med skjermadapteren
Når du blir spurt om hva du skal gjøre, klikker du på Søk automatisk etter drivere
Hvis du får meldingen De beste driverne for enheten din er allerede installert, klikker du på Søk etter oppdaterte drivere på Windows Update. Men hvis du allerede har sett etter systemoppdateringer, hopper du over dette trinnet
Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre driveroppdateringen
Start datamaskinen på nytt

  Hvordan fikse en frossen Windows-PC

Det kan være vanskelig å finne ut hvilke drivere som må oppdateres på PC-en. Hvis du ikke vil bruke mye tid på å prøve å løse dette problemet, bruk bare et driveroppdateringsprogram. Den oppdager automatisk alle utdaterte drivere på PC-en din og tilbyr å installere dem alle. I tillegg risikerer du ikke å få en driver som ikke støttes av operativsystemet ditt.

Hvis du ved et uhell installerte en inkompatibel driver for en enhet, ruller du den tilbake til den forrige, stabile versjonen. Etter det punktet kan du la PC-en være som den er og sjekke om du fortsatt får stoppkoden PAGE FAULT IN UNPAGED AREA, eller oppdatere driverne dine riktig ved å bruke de forrige trinnene vi beskrev.

Tilbakestill drivere som ikke støttes:

Trykk Win-tasten + R, skriv devmgmt.msc, og trykk Enter for å åpne Enhetsbehandling
Velg den defekte enheten og åpne høyreklikkmenyen
Gå til Egenskaper
Bytt til Driver-delen
Klikk på Rull tilbake driver og følg instruksjonene. Hvis du ikke kan klikke på denne knappen fordi den er nedtonet, kan du ikke utføre tilbakestillingen fordi det ikke er noen tidligere driverversjon på PC-en. Bare hopp over denne delen av løsningene

6. Kjør en skanning etter skadelig programvare

En virusinfeksjon kan være kraftig nok til å ødelegge kritiske systemfiler som Windows trenger for å fungere normalt. Det skjer vanligvis med brukere som ikke har installert en antivirusløsning, holder den slått av hele tiden, eller som ikke praktiserer sikkerhetstips når de går på nett.

For å sette denne teorien på prøve, trenger du bare å starte anti-malware-programmet og kjøre en skanning for å se hva resultatene viser. Hvis du ikke har installert en tredjeparts sikkerhetsløsning, flytt oppmerksomheten til Windows Defender.

Slik bruker du Windows Defender:

Klikk på Start-knappen, søk etter Windows Defender og åpne denne appen
Gå til Virus- og trusselbeskyttelse
Klikk Skannealternativer
I listen over skannealternativer velger du Hurtigskanning og klikker Skann nå
Defender vil begynne skanningen. Ikke slå av eller start PC-en på nytt i løpet av denne tiden
Hvis skanneresultatene dukker opp tomhendte, utfør en ny skanning ved å bruke Windows Defender Offline skannealternativ
Hvis den finner ondsinnede trusler, la Defender fjerne eller sette de infiserte filene i karantene
Start PC-en på nytt og se om dette løste krasjproblemene dine

7. Kjør en ren oppstart

En ren oppstart av Windows 10 betyr å starte operativsystemet ved å deaktivere alle programmer som kjører automatisk så snart du slår på datamaskinen. Enkelte skadevareagenter er sleipe nok til å infiltrere inn i oppstartsprogrammer, så en ren oppstart vil bidra til å fikse dette problemet.

Slik renser du oppstart av Windows 10:

Trykk Win-tasten + R, skriv inn msconfig og trykk Enter for å starte systemkonfigurasjon
Forbli i fanen Generelt
Ved oppstartsvalg
Velg Selektiv oppstart
Fjern merket for Last inn systemtjenester
Fjern merket for Last oppstartselementer

Klikk på Bruk og avslutt
Trykk Ctrl + Shift + Esc for å åpne Oppgavebehandling
Bytt til fanen Oppstart
For hver applikasjon med aktivert-status, velg den og klikk på Deaktiver
Gå ut til skrivebordet og start PC-en på nytt
Sjekk om systemet fortsatt krasjer

8. Start Windows 10 i sikkermodus

For å lage et sikkert miljø for feilsøking av BSOD-feil, anbefales det å starte opp Windows 10 i sikkermodus. Operativsystemet ditt starter kun med de nødvendige driverne, prosessene og tjenestene. Så det er en enkel måte å begrense søket ditt ved å deaktivere eventuelle programvarekomponenter som kan forårsake stoppkode SIDEFEIL I IKKE PAGET OMRÅDE.

Klikk på Start-knappen på skrivebordet og åpne strømmenyen
Hold nede Shift og klikk Start på nytt for å starte Windows i feilsøkingsmodus
Hvis du ikke får tilgang til skrivebordet ditt fordi blåskjermfeilen sender PC-en til en oppstartssløyfe, avbryt Windows-oppstartssekvensen tre ganger for å gå inn i avansert oppstartsmodus
Gå til Feilsøking > Avanserte alternativer > Oppstartsinnstillinger
Klikk Start på nytt
Trykk F4 for å starte Windows i sikkermodus
Sjekk om du fortsatt får blåskjermfeil etter at Windows starter

9. Bruk Display Driver Uninstaller

Det er en god idé å sjekke GPU-driverne dine grundig siden ethvert problem i den avdelingen kan påvirke spill- og strømmeopplevelsen din. Enda verre, det kan til og med forårsake blåskjermfeil som SIDEFEIL I IKKE PAGED OMRÅDE på Windows 10 eller eldre versjoner.

Vi foreslår at du bruker Display Driver Uninstaller (DDU) for å tilbakestille enhetsprogramvare og drivere uten for mye problemer. Den fungerer med NVIDIA, AMD og Intel. Den kan til og med starte Windows på nytt i sikkermodus for å utføre disse operasjonene sikkert.

Slik bruker du Display Driver Uninstaller:

Opprett et systemgjenopprettingspunkt eller en fullstendig sikkerhetskopi hvis du ikke allerede har gjort dette nå
Last ned Display Driver Uninstaller fra offesiell nettside
Pakk ut den nedlastede filen et sted på PC-en
Åpne den kjørbare DDU-filen
Hvis du får appen du prøver å installere er ikke en Microsoft-verifisert app, klikk på Installer likevel
Pakk ut programfilene i en hvilken som helst mappe
Hvis du har noen ventende Windows-oppdateringer, sørg for å installere dem
Start Windows 10 i sikkermodus ved å følge instruksjonene fra løsning 6 på denne listen. Når du kommer til skjermbildet Oppstartsinnstillinger, må du imidlertid velge F5 for å aktivere sikkermodus med nettverk
Start Display Driver Uninstaller.exe
La konfigurasjonen stå som standard og klikk OK for å komme til hovedvinduet for DDU
Velg enhetstype og enhet fra de to menyene på høyre side
Klikk på Rengjør og start på nytt

10. Reparer og installer .NET Framework på nytt

Microsoft .NET Framework er en nødvendig avhengighet for operativsystemet ditt og mange programmer laget av Windows. Så hvis det er noe galt med komponentpakken, kan dette føre til programvarekonflikter, systemfeil og til og med blåskjermmeldinger som SIDEFEIL I IKKE PAGET OMRÅDE.

Du kan imidlertid fikse et ødelagt .NET Framework ved å installere et enkelt og praktisk verktøy utgitt av Microsoft for nettopp dette formålet.

Slik bruker du Microsoft .NET Framework Repair Tool:

Last ned Microsoft .NET Framework Repair Tool fra offesiell nettside
Start oppsettfilen
Godta lisensvilkårene og klikk Neste for å sjekke PC-en din for problemer
Hvis den finner noen problemer, som å registrere eller starte Windows Installer-tjenesten på nytt, klikker du Neste for å bruke alle rettelser

Etter å ha fullført veivisertrinnene og avsluttet til skrivebordet, sjekk om du fortsatt får stoppkoden PAGE FAULT IN UNPAGED OMRÅDE på PC-en. Hvis du gjør det, er det en god idé å installere .NET Framework på nytt. Ikke bekymre deg siden det er ganske grunnleggende.

Slik installerer du Microsoft .NET Framework på nytt:

Høyreklikk på Start-menyen og gå til Apper og funksjoner
Finn og velg en oppføring som inkluderer .NET Framework
Klikk Avinstaller og deretter igjen for å bekrefte fjerningen
Gjør dette for alle .NET Framework-oppføringer
Åpne en nettleser
Gå til .NET Framework offisielle nedlastingsside
I kategorien Støttede versjoner klikker du på den anbefalte oppføringen
Last ned kjøretidsversjonen (for ikke-utviklere)
Åpne den nedlastede filen og installer .NET Framework

11. Kjør Windows Memory Diagnostic

SIDEFEIL I IKKE PAGED OMRÅDE blåskjerm-feilen kan være forårsaket av problemer med systemminnet. En enkel måte å teste dette på er ved å kjøre Windows Memory Diagnostic, et verktøy som kommer integrert med Windows 10.

Lagre alle pågående prosjekter og avslutt alle søknader
Trykk Win-tasten + R, skriv inn mdsched.exe, og trykk Enter
Klikk Start på nytt nå og se etter problemer

Før Windows starter opp, deltar den i minnetesting. Det er tre tilgjengelige tester: Basic, Standard og Extended. Som standard kjører den standardtesten. Det er imidlertid en god idé å bytte til den utvidede versjonen. Selv om det tar mer tid, er det mer grundig.

For å gjøre dette, trykk F1 for å få tilgang til Alternativer. Velg deretter Utvidet og trykk F10 for å bruke. Etter at minnediagnosen er utført, starter Windows som normalt og viser deg resultatene i varslingssenteret. Det kan ta noen sekunder eller minutter, bare vær tålmodig til du får beskjed.

Hvis du ser etter en mer avansert løsning, foreslår vi at du sjekker ut MemTest86.

12. Fjern og sett inn minnesporene på nytt

Hvis Windows Memory Diagnostic ikke indikerer noen feil og du fortsatt ikke kan riste av deg PAGE FAULT IN NONPAGED AREA-feilen, bør du fjerne og sette inn minnesporene på nytt. Men du må være litt hendig med datamaskinen.

  6 praktiske snarveistaster for å forbedre Windows 8.1-opplevelsen

Det betyr å fjerne alle kabler, ta fra hverandre skrivebordet, koble fra minnepinnene fra sporene og deretter feste dem tilbake. Du kan også prøve forskjellige minnespor hvis du har flere alternativer tilgjengelig.

Imidlertid må du kanskje vurdere å bytte ut RAM-kortet ditt hvis det er skadet uten å repareres.

13. Deaktiver antivirusprogrammet ditt midlertidig

Sikkerhetsvarsler kan bety at anti-malware-verktøyet blokkerer tilgang til kritiske systemfiler som Windows trenger for å fungere med optimale parametere. Du kan raskt sjekke dette ved å slå av antivirusløsningen midlertidig.

Noen programmer lar deg imidlertid ikke deaktivere dem på grunn av sikkerhetsproblemer. I så fall er det bedre å fjerne programmet fra datamaskinen.

Videre, hvis du har to eller flere anti-malware-programmer installert, hver med sin egen sanntidsmotor, er det absolutt nødvendig å avinstallere alle unntatt én. Det er fordi flere sanntidssikringer kan kollidere med hverandre, noe som kan føre til alvorlige datamaskinproblemer, til og med blåskjerm-feil som SIDEFEIL I IKKE PAGET OMRÅDE.

14. Slå av brannmuren midlertidig

Akkurat som antivirusprogrammet ditt, kan antivirusprogrammet ditt blokkere Internett-tilgang til systemfiler som virkelig trenger det. For eksempel trenger Windows Update nettilgang, eller det kan ikke bringe systemet opp i hastighet, og Microsoft Store vil heller ikke fungere.

I noen sjeldne tilfeller kan feil brannmurinnstillinger føre til BSOD-feil som SIDEFEIL I IKKE PAGED OMRÅDE. Her er det du trenger.

Slik deaktiverer du brannmuren din:

Logg på Windows med en administratorkonto
Trykk Windows-tast + R, skriv kontrollpanel og trykk Enter
I Kontrollpanel velger du Windows Defender-brannmur
Klikk Slå Windows Defender på eller av for å åpne denne delen
Angi Slå av Windows Defender-brannmur ved Private nettverksinnstillinger og Offentlige nettverksinnstillinger
Klikk OK for å bekrefte
Start PC-en på nytt og sjekk om du fortsatt får BSOD-feil

Selv om denne løsningen løste datakrasj, bør du ikke la brannmuren være slått av, siden det betyr at du lar systemet være sårbart for angrep fra skadelig programvare. I stedet bør du gjenopprette brannmurinnstillingene til fabrikkverdiene.

Slik gjenoppretter du brannmurinnstillingene til standard:

Klikk på Start-knappen, skriv inn brannmur og åpne Brannmur og nettverksbeskyttelse
Klikk på Gjenopprett brannmurer til standard for å åpne et nytt område
Klikk deretter Gjenopprett standardinnstillinger og Ja for å bekrefte
Gå ut av alle vinduer

15. Sjekk lagringsplassen

Hvis du ikke har nok lagringsplass tilgjengelig på datamaskinen, vil ikke Windows kunne starte prosessene og laste ned filene den trenger for å fungere skikkelig. I sin tur kan dette føre til blåskjerm-feil som SIDEFEIL I IKKE PAGET OMRÅDE. Men du kan fikse dette problemet ved å legge til mer lagringsplass.

Du kan for eksempel bruke en partisjonsbehandler som Diskbehandling for å øke kapasiteten til Windows-stasjonen.

Slik bruker du Diskbehandling:

Klikk på Start-knappen, søk etter Diskbehandling og åpne dette verktøyet
Ved å ta hensyn til verdiene som vises i kolonnene Kapasitet, Ledig plass og % ledig, velg en partisjon ved siden av den som inneholder Windows
Høyreklikk stasjonen og velg Krymp volum
Spesifiser den nye stasjonsstørrelsen og klikk Krymp
Deretter flytter du oppmerksomheten til partisjonen med Windows. Høyreklikk på den og velg Utvid volum
Angi den nye størrelsen ved å legge til all tilgjengelig diskplass. Klikk på Utvid
Start datamaskinen på nytt og sjekk om du fortsatt har problemer med blå skjerm

En annen måte å øke lagringsplassen på er å fjerne filer. Sørg for å avinstallere store spill og applikasjoner du ikke bruker lenger, samt å flytte store bilder, videoer, dokumenter og andre personlige filer et annet sted.

Du kan for eksempel sikkerhetskopiere dataene dine til en flyttbar lagringsenhet, brenne den til DVDer eller laste den opp til en skylagringskonto. Gjenværende søppelfiler på datamaskinen din kan elimineres ved hjelp av en spesialisert rengjøringsløsning som CCleaner. Eller, hvis du ikke vil installere noe, bruk Windows Diskopprydding-programmet.

Slik bruker du Diskopprydding:

Sørg for at du er logget på Windows 10 med en administratorkonto
Åpne File Explorer ved å trykke Win-tasten + E
Gå til nedlastinger og papirkurv. Se gjennom filene som inneholder filer og kopier eller gjenopprett de du vil beholde siden disse mappene vil bli tømt av diskopprydding
Trykk på Windows-tasten, søk etter Kontrollpanel og åpne denne appen
Velg Administrative verktøy
Dobbeltklikk Diskopprydding for å starte dette verktøyet
Velg stasjonen som inneholder Windows og klikk OK
Velg alle elementer ved Filer som skal slettes. Klikk deretter Rydd opp i systemfiler
Det vil starte et filsøk. Når det er over, gjør det samme valget og klikk OK
Oppryddingsoppgaven kan ta en stund. Ikke slå av eller start PC-en på nytt i løpet av denne tiden
Når den er ferdig, start datamaskinen på nytt
Sjekk om systemet fortsatt krasjer

16. Kjør feilsøking for maskinvare og enheter

Som vi nevnte i begynnelsen av denne artikkelen, kan stoppkoden PAGE FAULT IN UNPAGED OMRÅDE være forårsaket av en funksjonsfeil enhet. En enkel måte å finne og fikse enhetsproblemer på er å bruke den dedikerte feilsøkeren som er innebygd i Windows 10.

Normalt kan du spore opp dette verktøyet i Innstillinger > Feilsøking. Men hvis feilsøkeren for maskinvare og enheter mangler, kan du kjøre den med en enkel kommando.

Slik bruker du feilsøking for maskinvare og enheter:

Klikk på Start-menyen, skriv Kjør og åpne denne appen
Skriv inn msdt.exe -id DeviceDiagnostic og trykk Enter for å starte feilsøkingsprogrammet
Klikk på Neste for å gå videre til neste veivisertrinn
Windows vil begynne å se etter maskinvareproblemer med en gang. Hvis den finner noen løsninger, klikker du på Bruk denne løsningen
Fullfør veivisertrinnene og start maskinen på nytt
Sjekk om du fortsatt har problemer med blå skjerm

17. Deaktiver maskinvareakselerasjon

Maskinvareakselerasjon er en teknikk som brukes av visse applikasjoner for å forbedre grafikkopplevelsen ved å kreve mer kraft fra maskinvaren. Men hvis datamaskinen din ikke er kraftig nok til å håndtere maskinvareakselerasjon riktig eller hvis den er overarbeidet, bør du ikke bli overrasket når du får BSOD-feil som PAGE FAULT IN NONPAGED AREA.

For å fikse dette problemet, sørg for å deaktivere maskinvareakselerasjon i alle applikasjonene dine, spesielt når det kommer til spillstartere eller emulatorer. Slik får du det til i nettleseren din.

Slik slår du av maskinvareakselerasjon i Google Chrome:

I Chrome åpner du Mer-menyen øverst til høyre
Gå til Innstillinger. Alternativt, skriv inn chrome://settings/-adressen
Rull ned til bunnen av skjermen og klikk på Avansert for å utvide denne delen
Slå av Bruk maskinvareakselerasjon når tilgjengelig
Start Chrome på nytt

Slik deaktiverer du maskinvareakselerasjon i Mozilla Firefox:

I Firefox åpner du ≡-menyen fra øvre høyre hjørne
Velg Alternativer. Eller du kan besøke about:preferences-adressen i stedet
Finn Ytelse i området Generelt
Deaktiver Bruk anbefalte ytelsesinnstillinger og deretter Bruk maskinvareakselerasjon når tilgjengelig
Start Firefox på nytt

Slik deaktiverer du maskinvareakselerasjon i Microsoft Edge:

I Edge åpner du Mer-menyen ved siden av adressefeltet
Velg Innstillinger
Gå til System (eller besøk edge://settings/system address)
Slå av Bruk maskinvareakselerasjon når tilgjengelig
Start Edge på nytt

18. Rull Windows tilbake

På dette tidspunktet kan det være en enklere idé å rulle tilbake Windows 10 til et gjenopprettingspunkt. Denne løsningen fungerer imidlertid bare hvis Systemgjenoppretting er aktivert på datamaskinen og hvis du, systemet eller programmene dine har opprettet et gjenopprettingspunkt før PC-en begynte å oppleve stabilitetsproblemer.

Før du fortsetter med systemgjenoppretting, men husk at du vil miste alle applikasjoner som er installert etter gjenopprettingspunktet, så du må installere dem på nytt etterpå.

Slik bruker du systemgjenoppretting:

Logg på Windows 10 med forhøyede rettigheter
Klikk på Start-knappen, skriv inn Kontrollpanel og start dette verktøyet
Gå til gjenopprettingsdelen
Klikk Åpne systemgjenoppretting for å åpne dette området
Om nødvendig, velg Vis flere gjenopprettingspunkter. Du kan også klikke på Søk etter berørte programmer for å finne ut hvilke programmer du må installere på nytt
Velg et gjenopprettingspunkt og klikk på Neste
Følg veiviserens trinn og fullfør systemgjenoppretting. Windows vil starte på nytt
Sjekk om systemet ditt fortsatt krasjer og viser en blå skjerm

19. Finn ut mer om BSOD-feilen

Hvis du foretrekker å komme i kontakt med teknisk støtte og be om hjelp til å feilsøke SIDEFEIL I IKKE PASSERT OMRÅDE, er det en god idé å samle og dele så mange detaljer som mulig om feilen. Et hendig verktøy for denne jobben er Event Viewer, et internt Windows 10-verktøy.

Slik bruker du Event Viewer:

Trykk Win-tast + R, skriv eventvwr.msc, og trykk Enter for å åpne Event Viewer
Gå til Windows Logger > System på venstre side
Klikk på den første oppføringen i listen. Du kan finne ut mer om BSOD-feilen i kategorien Generelt og detaljer
Sørg for å kopiere denne teksten og lim den inn et trygt sted. Du kan også bruke den til å se mer informasjon på Internett

  Hva er Windows 10 IoT, og når vil du bruke det?

Tilfeldige brukere som leter etter en enklere måte å få tilgang til hendelsesdetaljene opprettet av denne BSOD-feilen kan bruke BlueScreenView. Det er et tredjepartsverktøy som du ikke trenger å installere: bare last ned og kjør. Den er lett, enkel å bruke og tilbyr et intuitivt grensesnitt for å analysere minidump-filer (.dmp) opprettet av blåskjerm-hendelser.

20. Fjern nyinstallert programvare

Noen programmer støtter ikke Windows 10 fullt ut eller har innstillinger som kolliderer med systemkonfigurasjonen. Så det er en god idé å avinstallere disse inkompatible programmene og gjenopprette stabiliteten til PC-en.

For eksempel har mange brukere rapportert at avinstallering av uTorrent eller Tencent Gaming Buddy fikset PAGE FAULT IN NONPAGED AREA-feilen. Vær spesielt oppmerksom på alle nye og mistenkelige apper du har installert, som gratis driveroppdateringer, VPN-tjenester, proxy-servere, torrentklienter eller spillemulatorer.

Slik avinstallerer du nylig programvare:

Høyreklikk på Start-knappen og gå over til Apper og funksjoner
Sett Sorter etter til Installasjonsdato (nyeste først)
Velg den første (nyeste) mistenkelige appen i listen og klikk på Avinstaller
Klikk på Avinstaller igjen for å bekrefte. Fortsett med instruksjonene for fjerning
Start datamaskinen på nytt og sjekk om dette løste systemkrasj
Hvis ikke, fjern de neste mistenkelige programmene i listen over nylig installert programvare

Hvis du foretrekker en bedre løsning, anbefaler vi å sjekke ut dedikerte applikasjonsfjernere. Dette er verktøy som spesialiserer seg på å grundig avinstallere programmer ved å kvitte seg med eventuelle gjenværende filer og registeroppføringer.

21. Koble fra eksterne enheter

Hvis du nylig har koblet en gammel eller ny enhet til datamaskinenheten, som en USB-flash-stasjon, en ekstern harddisk, en trådløs adapter eller et webkamera, kan det hende at det forårsaker stabilitetsproblemer med datamaskinen.

Bare koble fra enheten og se hva som skjer når du starter Windows på nytt. Hvis du er usikker, løsne alt, bortsett fra musen og tastaturet. Start deretter operativsystemet for å bekrefte at du ikke får blåskjermfeil lenger.

Det er også en god idé å bytte USB-porter siden en av dem kan ha feil. I tillegg bør du sjekke kablene og erstatte eventuelle skadede.

22. Fiks systemregisteret

Windows-registeret inneholder viktig informasjon om operativsystemet ditt og hvordan programvarekomponentene samhandler med hverandre. Hvis den har korrupte, manglende eller modifiserte data, er det ikke rart at du stadig ser stoppkode SIDEFEIL I IKKE PASSERT OMRÅDE.

Dette skjer vanligvis etter installasjon og avinstallering av programmer fra ukjente kilder, som er for invasive når det kommer til systemregisteret. Du kan prøve å bruke en registerrenser for å løse dette problemet, men hvis du ikke vil installere tredjepartsapper, er dette hva du må gjøre.

Slik reparerer du registeret:

Trykk på Win-tasten + R, skriv inn regedit og trykk på Enter for å åpne Registerredigering
Åpne Fil-menyen og klikk Eksporter
Angi et navn og mål for å lagre registersikkerhetskopieringsfilen. Klikk Lagre
Avslutt Registerredigering
Trykk på Win-tasten og åpne strømmenyen
Hold nede Shift og klikk på Start på nytt for å starte Windows på nytt i avansert oppstartsmodus
Gå til Feilsøking > Avanserte alternativer > Ledetekst
Skriv inn følgende kommandoer og sørg for å trykke Enter etter hver kommando:

cd c:WindowsSystem32config
ren c:WindowsSystem32configDEFAULT DEFAULT.old
ren c:WindowsSystem32configSAM SAM.old
ren c:WindowsSystem32configSECURITY SECURITY.old
ren c:WindowsSystem32configSOFTWARE SOFTWARE.old
ren c:WindowsSystem32configSYSTEM SYSTEM.old
copy c:WindowsSystem32configRegBackDEFAULT c:WindowsSystem32config
copy c:WindowsSystem32configRegBackDEFAULT c:WindowsSystem32config
copy c:WindowsSystem32configRegBackSAM c:WindowsSystem32config
copy c:WindowsSystem32configRegBackSECURITY c:WindowsSystem32config
copy c:WindowsSystem32configRegBackSYSTEM c:WindowsSystem32config
copy c:WindowsSystem32configRegBackSOFTWARE c:WindowsSystem32config

Avslutt kommandoprompt og start opp til Windows
Se etter BSOD-feil

23. Sjekk Windows-sidefilen

Windows-sidefilen (også kjent som swap-filen) har ansvaret for systemets virtuelle minnestørrelse. Det er nyttig når operativsystemet ditt flytter data fra RAM til den virtuelle minnestørrelsen når minnet er fullt, for å forhindre tap av data og korrupsjon.

Normalt utgjør ikke byttefilen noe problem for moderne datamaskiner med mye RAM. Men selv om du har nok minne, bør ikke sidefilen stå deaktivert eller ha en lav verdi.

Ellers kan datamaskinen din krasje når den blir for opptatt med å prøve å kjøre flere applikasjoner samtidig. Som et resultat viser den en blå skjerm og stoppkoden SIDEFEIL I IKKE PAGET OMRÅDE på grunn av feil sidefilinnstillinger.

I dette tilfellet bør du endre størrelsen på det virtuelle minnet på Windows 10:

Høyreklikk på Start-knappen og gå til System
Gå til Om-delen
Klikk på Avanserte systeminnstillinger
Klikk på Innstillinger under Ytelse
Bytt til Avansert-fanen
Ved virtuelt minne, sjekk om total personsøkingsfilstørrelse for alle stasjoner er større enn 0 MB. Hvis det er det, kan du hoppe over hele denne løsningen. Ellers klikker du på Endre
Deaktiver Administrer automatisk personsøkerfilstørrelse for alle stasjoner
Velg partisjonen som inneholder Windows
Du har to alternativer her
Velg Systemadministrert størrelse for å la Windows stille inn sidefilstørrelsen dynamisk ved å tilpasse seg systeminnstillingene (anbefalt for de fleste brukere, spesielt på Windows 10)
Eller velg Egendefinert størrelse for å fylle den ut på egen hånd (for eksperter)

Klikk OK og avslutt
Start datamaskinen på nytt og se etter feil

24. Deaktiver Rask oppstart

Windows 10 har en spesiell funksjon kalt Rask oppstart, som fremskynder oppstartsprosessen ved ikke å avslutte alle prosesser og tjenester ved avslutning. Selv om det har sine åpenbare fordeler, er Rask oppstart noen ganger skyldig i blåskjermfeil som FEIL I IKKE-PAGED OMRÅDE.

Men du kan deaktivere rask oppstart på Windows 10:

Logg på operativsystemet ditt med en administratorkonto
Klikk på Start-knappen, søk etter Kontrollpanel og start denne appen
Gå til Strømalternativer
Klikk på Velg hva strømknappene gjør
Klikk på Endre innstillinger som for øyeblikket ikke er tilgjengelige
Fjern merket for Slå på rask oppstart og klikk på Lagre endringer
Avslutt og start PC-en på nytt
Sjekk om datamaskinen fortsatt krasjer

25. Endre skjermens oppdateringsfrekvens

Det kan hende du under- eller overklokker skjermen din uten å være klar over det. Like uformelig som den juni for synet, kan feil oppdateringshastighetsinnstillinger sende datamaskinen din inn i en spiral på grunn av fatale grafikkfeil.

For å fikse det, endre bare skjermens oppdateringsfrekvens på Windows 10:

Høyreklikk et tomt sted på skrivebordet for å åpne kontekstmenyen
Gå til Skjerminnstillinger
Rull ned til slutten av siden og klikk på Avanserte skjerminnstillinger
Hvis du har to eller flere skjermer, velg den primære
Åpne oppdateringsfrekvensmenyen og velg en annen verdi. Det anbefales vanligvis å gå lavere, men du kan teste flere muligheter
Sjekk om du er komfortabel med de nye innstillingene. I så fall klikker du på Behold endringer. Ellers, velg Tilbakestill og velg en annen oppdateringsfrekvens
Når du har funnet den riktige innstillingen, start PC-en på nytt og se etter flere systemkrasj

26. Deaktiver overklokking

Spillere foretrekker programvareløsninger for overklokking for å forsterke datamaskininnstillingene og forbedre spillopplevelsen, spesielt når PC-en ikke oppfyller spillets minimumssystemkrav. Men det er vanligvis ikke en god idé for PC-ens helse.

Hvis du bruker et dedikert verktøy for å overklokke RAM-en din og øke hastigheten på PC-en din, deaktiver den innstillingen siden det kan være årsaken til at datamaskinen fryser og viser SIDEFEIL I IKKE PAGED OMRÅDE (den er direkte knyttet til RAM).

Du må kanskje ta ett skritt videre og avinstallere overklokkingsverktøyet fra PC-en. Men hvis overklokkingsinnstillingen ble konfigurert i BIOS, hopp over dette trinnet og sjekk ut neste løsning.

27. Tilbakestill BIOS

Hvis du konfigurerte BIOS-innstillinger, for eksempel overklokking eller hurtigbufring, har du kanskje gjort et feil grep som utløste systemkrasj. Det er ikke nødvendig å identifisere og reparere de nøyaktige BIOS-innstillingene siden du kan tilbakestille hele BIOS-konfigurasjonen til standard. Dette er hvordan:

Start Windows på nytt
Før systemstart, trykk på tasten som vises for å få tilgang til BIOS-oppsettmodus
Gå til den avanserte delen
Finn og aktiver innstillingen som gjenoppretter BIOS til standard
Avslutt til Windows
Sjekk systemkrasj

28. Oppdater BIOS

Hvis stoppkoden PAGE FAULT IN UNPAGED AREA ikke ble løst i den forrige løsningen, bør du oppdatere BIOS til den nyeste versjonen hvis du aldri har gjort dette. I tillegg til å forbedre BIOS, kan du også få tilgang til nye alternativer.

Slik oppdaterer du BIOS:

Finn en tom penn-stasjon og koble den til PC-en
På Windows-skrivebordet, klikk på Start-knappen, skriv inn Systeminformasjon og start denne appen
Velg delen Systemsammendrag
Sjekk informasjonen vist på BIOS-versjon/dato og baseboard-produsent
Besøk den offisielle nettsiden til BIOS-produsenten din for å finne og laste ned en nyere BIOS-versjon
Pakk ut den nedlastede filen fra USB-flashstasjonen
Start datamaskinen på nytt og gå inn i BIOS-modus
Lag en sikkerhetskopi av gjeldende BIOS-versjon og lagre den på pennstasjonen
Start BIOS-oppdateringen. Den juni ta en stund

29. Tilbakestill Windows 10

Den siste utveien er å tilbakestille Windows 10 til fabrikkmodus. Du trenger ikke å sikkerhetskopiere dine personlige filer siden de blir stående urørt. Men hele settet med spill og applikasjoner installert på Windows-stasjonen vil være borte, så du må installere alt på nytt fra bunnen av.

Slik tilbakestiller du Windows 10:

Trykk på Win-tasten, skriv Tilbakestill denne PC-en og trykk Enter
Klikk på Kom i gang
Velg Behold filene mine
Følg instruksjonene
Etter omstart av PCen, konfigurer de første Windows-innstillingene

KONKLUSJON: Stoppkode SIDEFEIL I IKKE-PASERT OMRÅDE kan fikses

For å se, SIDE FEIL I IKKE PAGED OMRÅDE er en blåskjerm-feil som forteller deg om en kritisk systemfil som ikke kan bli funnet av Windows i systemminnet. Datamaskinen din slår seg av i et forsøk på å forhindre større tap av data.

Det er flere måter å løse dette problemet på, men du bør starte med noe så enkelt som å starte PC-en på nytt og kjøre Windows Update. Deretter kan du reparere harddiskfeil og korrupte systemfiler, sjekke enhetsdriverne, kjøre en skadelig programvareskanning og rengjøre oppstart av Windows 10 eller starte den i sikkermodus.

Det er også en god idé å installere driverne på nytt ved å bruke Display Driver Uninstaller. I tillegg kan du reparere og installere .NET Framework på nytt, sjekke minnet ved hjelp av Windows Memory Diagnostic, fjerne og sette inn minnesporene på nytt, deaktivere antivirus- og brannmuren midlertidig, sjekke lagringsplassen og kjøre feilsøking for maskinvare og enheter.

Videre kan du deaktivere maskinvareakselerasjon, rulle tilbake Windows, bruke Event Viewer, avinstallere nylig programvare, koble fra eksterne enheter, fikse systemregisteret, sjekke Windows-sidefilen, deaktivere rask oppstart, endre skjermens oppdateringsfrekvens, slå av overklokking, tilbakestille og oppdater BIOS, eller tilbakestill Windows 10.

Hvordan klarte du å kvitte deg med SIDE FEIL I IKKE PAGED OMRÅDE stoppkoden på datamaskinen din? Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor.