tipsbilk.net

Slik fjerner du deg selv fra Internett

Å fjerne deg selv fra internett høres umulig ut, og til syvende og sist er det det. Men du trenger ikke å tømme hver siste bit av personlige data for å nyte en mer privat og tryggere livsstil, med færre distraksjoner og mindre eksponering for risiko, både online og utenfor.

Hvorfor du ønsker å fjerne dine personlige data fra internett

Det er mange grunner til å ønske å redusere fotavtrykket på nettet. Sjansen er stor for at de du er klar over er bare toppen av isfjellet.

Redusere hverdagslige plager

I en fersk undersøkelse blant 2 310 amerikanere fant Incogni at svimlende 97 % mottok spam-e-poster, 94 % fikk dagene avbrutt med robotanrop, 90 % ble målrettet av svindlere, og 80 % var klar over brudd på personopplysninger.

Alle disse markedsførerne, svindlerne og hackerne trenger dine personlige data for å gjøre jobben sin. De får praktisk talt alt de trenger på nettet, ofte ferdigpakket og klare til misbruk.

Håndtering av langsiktige kostnader

Långivere og forsikringsselskaper er spesielt interessert i å lære så mye om deg som mulig. Du vil ikke se at lånesøknaden blir avslått eller at forsikringspremiene øker på grunn av noe i din fjerne fortid, produktene du kjøper eller nettaktivitetene dine.

  Hvordan duplisere en Spotify-spilleliste

Unngå noen alvorlige farer

Diskriminering er alvorlig nok, men fotavtrykket ditt på nettet kan også øke sjansene dine for å bli utsatt for svindel, trakassering, forfølgelse og til og med identitetstyveri. Les videre for å se hva slags personlig informasjon der ute og bedøm selv om dette er en risiko du er villig til å ta.

Hvor de henter informasjonen din

Hvor får disse markedsførerne, svindlerne, forfølgerne, tyvene og selskapene informasjonen din?

#1. Offentlige poster

Offentlige registre er en del av det å leve i et robust demokrati. Eiendomstitler, rettsprotokoller og velgerregistreringer er bare noen eksempler på typen informasjon som anses som en del av den offentlige posten.

#2. Din egen verste fiende?

Du er en av de største og beste kildene til din personlige informasjon på internett. Tenk på alle stedene på nettet du har skrevet inn e-postadressen og telefonnummeret, sannsynligvis assosierer både med ditt virkelige navn og gateadresse.

Så er det sosiale medier. En rask skanning gjennom sosiale medieprofiler vil sannsynligvis avsløre familie- og vennekretsene dine, ansettelseshistorie, underholdningspreferanser, seksuell legning (enten du mente å dele den eller ikke), interesser, politisk og religiøs tro og mye mer.

#3. Datameglere – det er det de gjør

Datameglere er selskaper som genererer fortjeneste ved å samle inn, analysere og selge eller på annen måte tjene penger på dine personlige data. Disse ofte skyggefulle selskapene opererer i en industri på 250+ milliarder dollar. De konkurrerer med hverandre for å gi de mest omfattende profilene til folk akkurat som deg.

  Slik selger du den bærbare datamaskinen, telefonen eller nettbrettet for topp dollar

Her er bare en smakebit på hva slags informasjon datameglere kan handle med:

 • Navn og aliaser
 • Fødselsdato
 • Kjønn
 • Rase eller etnisitet
 • Tidligere og nåværende adresser
 • Telefonnummer
 • E-post adresse
 • Politiske tilknytninger
 • Seksuell legning
 • Økonomisk informasjon
 • Helseinformasjon
 • Personnummer
 • Eiendomsjournaler
 • Rulleblad
 • Mugshots
 • Ekteskaps- og skilsmisseprotokoller
 • Ansettelseshistorie
 • Utdanningsbakgrunn
 • Informasjon om familiemedlemmer, partnere, venner og naboer

Klipp dem av ved kilden

Her er noen konkrete ting du kan gjøre akkurat nå:

Tøyle i dine sosiale medier

Du vil kanskje ikke høre det, men å slette sosiale mediekontoer er den beste måten å stoppe disse selskapene fra å utvinne og misbruke dataene dine. Hvis du ikke er klar til å gjøre dette, så gå i det minste gjennom personvern- og sikkerhetsinnstillingene for kontoene du bestemmer deg for å beholde.

Smarttelefonapper – velg med omhu.

En fersk studie av de 1000 beste betalte og ubetalte appene i Google Play-butikken fant at ubetalte apper deler 7 ganger flere datapunkter av brukerne enn betalte. Apper med 500 000 eller flere nedlastinger deler 6,15 ganger mer data enn mindre populære.

Før du installerer en app, spør deg selv om du virkelig trenger den – de gjør ofte ikke noe du ikke kan gjøre i en nettleser. Bedrifter vil at du skal bruke appene deres på grunn av all dataen de kan hente. Unngå apper som krever tillatelser de ikke kan trenge for noen legitime formål.

Velg bort datameglere

Her kan du gjøre mest mulig nytte. Alle de offentlige registrene du ikke kan slette, all informasjonen du legger ut der selv, og alle de sleipe dataselskapene samler om deg mens du driver med virksomheten din – alt dette går gjennom datameglere før det blir til det verste. dårlige skuespillere.

  Lær en ny ferdighet i 2022 med disse appene

Lover som Californias CCPA betyr at, avhengig av hvor du bor, må selv den mest skyggefulle datamegleren fjerne informasjonen din når de blir spurt om de vil fortsette å jobbe. Slike lover er grunnen til at datameglere har oppt-out-prosedyrer klare for deg å dra nytte av.

Problemet er at det er anslagsvis 4000 datameglere over hele verden. Dusinvis av dem har sannsynligvis dataene dine akkurat nå. Du kan finne ut hvilke de er og velge bort dem individuelt, men Incognis forskere anslår at det vil ta 304 timer. Teknisk gjennomførbart, men vilt upraktisk.

Arbeid smartere ved å bruke en automatisk datafjerningstjeneste

En automatisert datafjerningstjeneste gjør en bedre jobb med å spore opp datameglere enn du kunne. Incogni, for eksempel, bruker en algoritme for å gjøre dette så effektivt som mulig. Den vil deretter sende ut dusinvis av oppt-out-forespørsler om gangen, tilpasset hver datameglers opt-out-prosedyre.

Et av de mange problemene med datameglere er at de har en tendens til å legge til informasjonen din igjen etter at du har meldt deg ut. Den eneste måten å unngå dette på er å sende inn forespørsler om datafjerning på nytt med jevne mellomrom.

Incognis tjeneste for fjerning av data gjør dette automatisk, og holder dataene dine private så lenge du vil. Alt dette skjer uten at du trenger å løfte en finger. Incogni vil til og med behandle avvisningsapper på dine vegne. Du vil motta jevnlige fremdriftsrapporter via e-post, og du kan alltid logge på et interaktivt dashbord, men du kan like gjerne ikke gjøre noe i det hele tatt.

x