Slik fjerner du Windows Defender Security Advarsel fra Chrome og Safari

Ikke bli lurt av sikkerhetsadvarselen for legitime Windows Defender. La oss hjelpe deg å komme deg ut av det.

Å lure noen ut av pengene deres er aldri lett. Og noen få svindlere ser ut til å vite denne sannheten i evigheter.

De finner interessante måter å lure (ikke-teknologikyndige) folk til å gjøre ting de ellers ikke ville gjort.

I denne spesielle mekanismen skaper de en følelse av at det haster, og forteller brukerne at enheten deres er låst og om å kontakte (falsk) teknisk støtte umiddelbart.

En pop-up viser et nummeroppringing som tar deg gjennom runder med sosial ingeniørkunst til du avslører viktig personlig informasjon eller setter inn et støttegebyr på forhånd.

La oss sjekke det mer i dybden for å se hvordan det fungerer og hvordan du unngår slike falske advarsler i fremtiden.

Windows Defender sikkerhetsadvarsel

Windows Defender er den opprinnelige virusbeskyttelsesløsningen for Windows-operativsystemet. Å bruke dette som påskudd betyr de beste sjansene for suksess for de dårlige skuespillerne.

Kilde: Microsoft Community

Men som de fleste andre svindel, er ikke dette konstruert perfekt. Du kan legge merke til uregelmessighetene i skrifttypene, underordnet grafikk osv., for å skille det fra en ekte systemadvarsel.

Det som er morsomt er at til og med Mac/iOS-brukere får dette:

Kilde: Apple Support

Så dette gjør det til en nettleserbasert svindel, som retter seg tilfeldig mot brukere uavhengig av deres operativsystemer.

  Slik bruker du Chromes innebygde oppgavebehandling

Hvorfor får jeg Windows Defender-advarselen?

Du samhandlet der du ikke burde ha gjort det. Klikket på en mistenkelig lenke, lastet ned skadelig programvare, besøkte en lyssky nettside osv.

Disse handlingene kan infisere enheten din. Deretter kan du få slike popup-vinduer som truer med å låse maskinen.

Dette kan imidlertid være mye verre med spionprogrammer som sporer hver eneste bevegelse eller løsepengevare som krypterer systemet ditt og ber om store summer for å få tilgangen tilbake.

Så, se på deg selv som heldig hvis det bare er sikkerhetsadvarselen for Windows Defender, og følg disse trinnene for å bli kvitt dette.

Fjerner Windows Defender Security Advarsel fra Chrome

Hvis du bruker Chrome (eller en hvilken som helst Chrome-basert nettleser), er standardtrinnet for alle Windows-brukere å gå inn i Task Manager ved å trykke alt+ctrl+delete.

Her, søk etter nettlesernavnet, høyreklikk over det og klikk Avslutt oppgave.

Dette vil lukke nettleseren.

Chrome-brukere kan også bruke oppgavebehandlingen til å lagre noe viktig før de lukker det.

Du får tilgang til den med shift+esc. I listen over interne Chrome-prosesser velger du den mistenkelige fanen og bruker Avslutt-prosessen for å lukke den.

Etterpå er den første tingen å gjøre å tilbakestille Chrome. For dette, klikk på den vertikale ellipsen (⋮) øverst til høyre, og gå deretter til Innstillinger.

Fra sidepanelet, åpne Tilbakestill og ryd opp.

Her kan du gjenopprette innstillingene direkte til de opprinnelige standardene eller bruke Rydd opp datamaskinen som en forholdsregel først.

Jeg vil ikke kalle det et fullverdig antivirus for PC-en din, men det tar for seg skadelig programvare som påvirker nettleseropplevelsen – det nøyaktige problemet vi har å gjøre med her. Ergo er det ingen skade å bruke den før du gjenoppretter til standardinnstillinger.

  29 Beste MP4-kompressor for Windows

Det siste trinnet er å bruke et premium antivirus for en systemskanning. Du kan bruke gratisversjonen av Malwarebytes malware remover hvis du ikke abonnerer på noe antivirus. Dessuten er det McAfees 30-dagers prøveversjon uten kredittkort for å rense systemet fra uønskede programmer.

Det er greit å ha et betalt antivirus, men du kan også sjekke denne listen over gratis antivirusprogrammer for PC.

Og mens vi snakker om Chrome, vil de generelle trinnene fungere for alle Windows-nettlesere. Åpne Oppgavebehandling for å drepe programmet som ikke svarer, tilbakestill nettleseren og skann med et antivirusprogram.

Fjerner Windows Defender sikkerhetsadvarsel fra Safari

Apple har gjort tilbakestilling av Safari til en flertrinnsprosess siden 2015. Nå må du tømme nettloggen, hurtigbufferen, rense bibliotekmappen og fjerne utvidelser for å gjøre den «ny» igjen.

Jeg vil imidlertid råde deg til å sikkerhetskopiere bokmerker hvis de er noe av verdi. Du kan gjøre dette fra Fil > Eksporter bokmerker.

Tøm nettloggen

Gradvis fortsetter Safari å lagre nettdata som bruker virtuelt minne som reduserer den generelle nettleseropplevelsen.

Så det første trinnet for å tilbakestille Safari på Mac er å tømme nettleserloggen.

Klikk Historikk, deretter Tøm historikk fra rullegardinmenyen, og gå med all historikk i neste popup-vindu.

Tøm cache

Cache lagrer midlertidige nettstedsdata og hjelper til med å raskere levering av nettsider. En gang i blant anbefales det imidlertid å tømme hurtigbufferen for å optimalisere nettlesingshastighetene.

Og siden vi tilbakestiller Safari, er det avgjørende å bli kvitt cachen.

Dette skjules i Utvikle-menyen, som ikke er tilgjengelig som standard. For å slå dette på, velg Safari i toppmenyen og klikk på Innstillinger.

  Fix My Headphone Jack fungerer ikke i Windows 10

Gå deretter inn i Avansert-delen og sjekk Vis utvikling-menyen i menylinjen.

Til slutt klikker du på Utvikle i menyen og Tøm cacher i rullegardinmenyen.

Fjern utvidelser

Dette er et annet viktig skritt for å tilbakestille Safari. For å slette utvidelser, naviger til Safari> Innstillinger> Utvidelser.

Velg og avinstaller nå hver.

Slett Safari-plugins

Det er ikke mulig å fjerne Safari-plugins fra nettleseren. I stedet må du slette dem i mappene ~/Library og Library.

På begge steder må du finne mappen Internet Plug-Ins og kaste innholdet.

Disse fire trinnene vil tilbakestille Safari på Mac og også fjerne sikkerhetsadvarselen for Windows-forsvaret.

Likevel er det best å kjøre en skanning med macOS sikkerhetsprogramvare. Som en rask løsning anbefaler jeg å bruke Malwarebytes gratis antivirus for Mac for å sjekke om enheten din er infisert.

Siste ord: Det er en teknisk support-svindel!

Windows Defender sikkerhetsadvarsel er en svindleres forsøk på å få deg til å avsløre sensitiv informasjon eller betale for ingenting.

Dette er en nettleserbasert infeksjon, noe som betyr at du må tilbakestille den. I tillegg bør en full systemskanning med et premium antivirus fikse det.

PS: Skadelig programvare eller ikke, nesten alle bærbare datamaskiner lider av termisk struping, og bruk av disse bærbare kjøleputene vil øke ytelsen.

x