Slik fjerner du Wine fra Linux

Hvis du har bestemt deg for ikke å bruke Wine lenger på din Linux-PC, vil du sannsynligvis vite hvordan du avinstallerer den og fjerner alle Wine-programmer fra systemet. Dessverre, hvis du er en ny bruker, er det ingen innebygd måte å fjerne Wine fra systemet på. I stedet må du gjøre det manuelt. Dette er hvordan.

Merk: I denne guiden viser vi deg nøyaktig hvordan du kan fjerne vin. Vi dekker «vin»-pakken. Hvis du installerte Wine på din Linux-PC med en annen pakke, er du alene.

Fjern vin fra Ubuntu

For å fjerne Wine fra Ubuntu, start med å åpne et terminalvindu. Du kan gjøre dette ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søk etter «Terminal» i appmenyen.

Når terminalvinduet er åpent, start med å slette Wine-mappen i hjemmekatalogen din ved å bruke rm-kommandoen.

rm -rf ~/.wine

Etter å ha slettet denne mappen, avinstaller alle Wine-pakker. Sørg for å bruke –purge kommandolinjebryteren for å slette alle konfigurasjonsfiler som Wine har på Ubuntu.

sudo apt-get remove wine* --purge

Når installasjonen er fullført, må du også kjøre autoremove-kommandoen for å eliminere eventuelle rester av vinpakker som fortsatt kan være der på systemet.

sudo apt-get autoremove -y

Med autoremove-kommandoen fullført, fjernes Wine fra Ubuntu.

Purge Wine fra Debian

For å rense og avinstallere Wine fra Debian, start med å åpne et terminalvindu på Debian-skrivebordet. Gjør dette ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet eller søk etter «Terminal» i appmenyen. Deretter bruker du rm-kommandoen til å slette Wine-mappen fra hjemmekatalogen med terminalvinduet åpent. Denne mappen inneholder alle vinrelaterte apper.

rm -rf ~/.Wine

Deretter bruker du kommandoen apt-get remove for å avinstallere Wine-appen og eventuelle Wine-relaterte programmer på Debian. Til slutt, sørg for å bruke –purge-kommandolinjebryteren, da dette også vil slette alle konfigurasjonsfiler som tilfeldigvis er på systemet.

sudo apt-get remove wine* --purge

Når alt er avinstallert fra Debian, må du også bruke autoremove-kommandoen for å bli kvitt eventuelle gjenværende vinpakker som fortsatt kan være der.

sudo apt-get autoremove -y

Nå som autoremove-kommandoen er fullført, vil Wine bli fjernet fra Debian.

Purge Wine fra Arch Linux

For å få fjernet Wine-applikasjonen fra Arch Linux, start med å åpne et terminalvindu på skrivebordet. Når terminalvinduet er åpent og klart til bruk, sletter du Wine-mappen ved å bruke rm-kommandoen.

rm -rf ~/.Wine

Etter å ha slettet Wine-mappen, må du avinstallere Wine-pakken. Men mens du gjør dette, ikke bruk kommandoen pacman -R, da dette bare vil avinstallere «vin»-pakken, i stedet for «vin»-pakken og alle dens avhengigheter.

Avinstaller i stedet «vin»-pakken ved å bruke kommandolinjebryteren -Rsc. Denne kommandoen hjelper deg med å slette alt relatert til Wine på datamaskinen din som finnes.

sudo pacman -Rsc wine

Purge Wine fra Fedora

For å starte, åpne et terminalvindu på Fedora-skrivebordet, trykk Ctrl + Alt + T på tastaturet, eller søk etter «Terminal» i appmenyen og start den på den måten. Når terminalvinduet er åpent, bruk rm-kommandoen for å slette Wine-mappen fra datamaskinen.

rm -rf ~/.Wine

Nå som Wine-mappen er fjernet fra Fedora, må du avinstallere Wine-pakkene fra Fedora. Heldigvis, i motsetning til mange andre Linux-operativsystemer, er det ikke nødvendig å rense noe. Dnf gjør det automatisk.

sudo dnf remove wine -y

Etter å ha avinstallert Wine-pakkene fra systemet ditt, vil Wine bli fjernet fra Fedora.

Purge Wine fra OpenSUSE

For å fjerne Wine fra OpenSUSE, start med å slette Wine-mappen fra datamaskinen. For å gjøre det, må du åpne et terminalvindu. Åpne en terminal ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet. Du kan også åpne en ved å søke etter «Terminal» i appmenyen.

Deretter, bruk rm-kommandoen, slett Wine-mappen fra hjemmekatalogen din. Husk; dette vil fjerne alle dine installerte Wine-programmer og filer.

rm -rf ~/.Wine

Etter å ha slettet Wine-mappen, må du kvitte deg med Wine-pakkene på systemet ditt. For å gjøre det, bruk zypper rm-kommandoen, men sørg for å inkludere kommandolinjebryteren -u. Denne bryteren vil også tillate deg å avinstallere alle relaterte avhengigheter til «vin»-pakkene på ditt OpenSUSE-system.

sudo zypper rm -u wine

Når installasjonen av Wine-pakken og resten av avhengighetene er fullført, har du fjernet Wine fra OpenSUSE-systemet.