tipsbilk.net

Slik holder du deg trygg

Viktige takeaways

  • Amazon-svindelsamtaler involverer svindlere som utgir seg for å være fra Amazon for å få tilgang til Amazon- eller bankkontoene dine.
  • Svindlere kan kreve en tapt pakke eller dyre kjøp for å lure deg til å gi dem din konto eller bankinformasjon.
  • Vær forsiktig med alle som ber om personlig informasjon over telefonen, legg på og kontakt Amazon direkte for å bekrefte om samtalen var legitim.

Svindlere elsker å etterligne store, kjente selskaper, og Amazon er intet unntak. Du kan motta et anrop fra noen som hevder å være fra Amazon, og de kan komme med noen skumle påstander om kontoen din. Så, hva er Amazon-svindelsamtaler, og hvordan identifiserer du dem?

Hva er Amazon-svindelsamtaler?

En Amazon-svindelsamtale er når en svindler som ikke er fra Amazon ringer deg og hevder at de jobber for selskapet. Det finnes mange forskjellige typer Amazon-svindelsamtaler, men de ønsker vanligvis å få tilgang til enten Amazon-kontoen din eller bankkontoen din.

Svindleren får tak i informasjonen din på en av to måter. Enten oppgir du detaljene selv, eller så overbeviser svindleren deg om å installere en fjerntilgangsapp, og de får tilgang til kontoene dine via din egen PC.

  Slik legger du til lyd i Google Slides (fullstendig veiledning)

Når svindleren har tilgang til en (eller noen ganger begge) av disse kontoene, kan de gjøre store kjøp ved å bruke pengene dine. Som sådan er det veldig viktig å lære hvordan en Amazon-svindelsamtale høres ut og hvordan du unngår det.

Hvordan presenterer en Amazon-svindelsamtale seg selv?

Amazon-svindelanrop kan forekomme på forskjellige måter. Her er de mer vanlige metodene svindlere bruker.

1. Krav om at en Amazon-levering har gått tapt

Svindleren kan hevde at en pakke du bestilte fra Amazon ble borte i posten. Det er allerede et system på plass for å håndtere hvis Amazon-bestillingen din aldri kommer, men svindleren vil foreslå sin egen løsning.

De kan enten be om din Amazon-kontoinformasjon for å «spore pakken», eller de kan be om bankdetaljene dine slik at de kan «behandle en refusjon» for den tapte varen.

2. Å hevde at en hacker har gjort dyre kjøp på kontoen din

En Amazon-svindelsamtale kan hevde at en hacker har brutt Amazon-kontoen din og brukt pengene dine på varer. De vil vanligvis nevne en dyr vare, som en iPhone.

Selvfølgelig er kontoene dine trygge, og ingen har bestilt noe på kontoen din. Svindelen er avhengig av at du får panikk og godtar løsningen deres. Dette kan inkludere å tillate tilgang til Amazon-kontoen din for å kansellere bestillingen, eller innhente bankkontoopplysningene dine slik at de kan «refundere» pengene.

I noen rapporterte tilfeller vil svindleren be deg om å installere et eksternt tilgangsverktøy slik at «svindelspesialisten» kan kansellere bestillingen på din side. Hvis du gjør dette, kan svindleren få tilgang til de andre kontoene dine via PC-en og foreta uønskede kjøp.

  Spotify Video Podcast fungerer ikke? Prøv disse tipsene

3. Påstand om at noe er galt med kontoen din

Noen ganger vil svindleren hevde at noe er galt med Amazon-kontoen din. De vil da be om dine opplysninger for å hjelpe deg med å løse det.

I noen tilfeller hevder svindleren at de må oppdatere din personlige informasjon. Andre ganger vil de hevde at en hacker prøvde å komme seg inn på kontoen din, så de må kjøre en sikkerhetssjekk for å sikre at du er den legitime kontoeieren.

Uavhengig av metoden som brukes, vil svindleren da be deg om din personlige informasjon, slik som påloggingsinformasjon, bankinformasjon og adresse.

4. Å kreve at Amazon Prime-abonnementet ditt vil øke i pris

I denne svindelen ringer en svindler deg og hevder at Amazon Prime-abonnementet ditt er i ferd med å gå opp i pris. De vil vanligvis oppgi en drastisk prisøkning, i håp om at du vil be om å kansellere abonnementet ditt.

Hvis du gjør det, vil svindleren deretter «veilede» deg gjennom prosessen med å kansellere ditt Amazon Prime-abonnement. Dette innebærer enten å be om kontoinformasjonen din slik at de kan kansellere den, eller be deg om å laste ned en ekstern tilgangsapp slik at de kan gjøre det for deg.

Hvordan identifisere en ekte Amazon-samtale

Disse svindelene kan høres skumle ut, men noen avslørende tegn vil tipse deg om noen er fra Amazon eller ikke.

Stol aldri blindt på en svindlers påstander

Hvis noen snakker til deg om en Amazon-bestilling de hevder at du har lagt inn, men du ikke forventer en bestilling fra Amazon, er det en død giveaway at du snakker med en svindler. Ikke anta at du bare har glemt en bestilling du allerede har lagt inn; bare legg på telefonen og ignorer den.

  Slik fjerner du sending av meldinger på iPhone, iPad og Mac

Amazon vil aldri be om sensitiv informasjon

Amazon trenger ikke å be deg om kontopassordet ditt. Passordet ditt er gitt for at du skal få tilgang til kontoen din; Amazon trenger ikke passordet ditt for å få tilgang til dataene dine eller oppdatere noe på kontoen din.

På samme måte vil Amazon aldri be deg om bankopplysningene dine. Hvis du kjøper ting på Amazon, er betalingsopplysningene dine allerede logget på kontoen din. Hvis Amazon ønsker å refundere deg noe, vil de vanligvis sende betalingen tilbake via metoden du ga dem.

Som sådan, hvis noen i en samtale ber deg om Amazon-kontopassordet eller bankopplysningene dine, er det definitivt en svindel. Ikke gi dem informasjon og legg på umiddelbart.

Hvis du er i tvil, legg på og sjekk med Amazon

Svindlere er eksperter på å få folk til å få panikk. De vil bruke frykttaktikker for å få deg til å tenke irrasjonelt og gjøre ting du vanligvis ikke ville gjort.

Hvis du har identifisert de avslørende tegnene du er på telefonen med en svindler, men du er redd for å legge på (i tilfelle de er legitime), gjør det likevel. Deretter kan du besøke Amazon Support og snakke med en profesjonell der. Forklar hva samtalen handlet om og hva som ble sagt.

Hvis anropet var legitimt, kan støtteagenten identifisere problemet og hjelpe deg gjennom trinnene. Hvis det ikke var det, bør agenten forsikre deg om at det var en svindel og sette deg med ro.

Med disse tipsene er du nå mer enn klar for alle Amazon-svindelsamtaler. Hold hodet rett, ikke gi bort personlig informasjon, og du bør gjøre det bra mot svindlere.

x