Slik holder du nettstedet ditt raskt i 6 enkle trinn.

Her er noen teknikker for å øke hastigheten på nettstedet du ikke bør gå glipp av.

Hvis nettstedet ditt ikke lastes inn innen 3 sekunder, kan du miste potensielle inntekter og gå glipp av en høyere søkemotorrangering. På samme måte, hvis det ikke er sikkert nok, gir du en mulighet for hackere til å jakte på nettstedet ditt for omdømme- og forretningstap.

Følgelig kan man ikke unnslippe sikkerhets- og ytelsesjusteringer for en bedre og trygg brukeropplevelse.

Så når vi snakker om ytelsesoptimalisering, hører vi ting som å aktivere komprimering, forminske filene, cache, bruke lette temaer, beholde minimumsplugins osv.

De er fine, men det er så mye mer vi har listet opp i denne artikkelen som du kan bruke på hvilken som helst plattform, som WordPress, Joomla, Magento, Drupal, Node.js, etc.

La oss se hva du allerede har og ikke.

God vertspakke

Noen ganger er den eneste feilen du gjør å velge en dårlig webvert og en delt vertsplan.

Men personlig tror jeg det ikke handler om dårlige verter. Det handler hovedsakelig om ultra-billige hosting-abonnementer.

Noe er galt når de månedlige vertsregningene dine koster mindre enn en kopp kaffe.

Anta at delt hosting er en overfylt buss som ingen ønsker å komme inn på, men kryper inn uansett på grunn av en «attraktiv» billettpris.

De mest lukrative tingene med delt hosting er introduksjonsrabattene og den uovertrufne opasiteten om hvor mange nettsteder som deler en enkelt server.

La meg fortelle deg dette; disse tallene er vanligvis i hundrevis.

Dette fører til hyppige flaskehalser med støyende ytelse hos naboer, og en stor del av slike nettsteder lever aldri nok til å se den første siden i et Google-søk.

Bytt til VPS eller dedikerte servere for prosjektene som betyr noe.

Innholdsleveringsnettverk

CDN, forkortelse for innholdsleveringsnettverk, er nummer to etter at du har valgt en god webhotellpakke.

  Hvordan slette et GitHub-depot?

Dette er nødvendig for alle som har et globalt publikum. Grunnen er at du ikke kan være vert for et nettsted overalt; den forblir stasjonert på ett sted. Så, avstand spiller en spoiler når du har en japansk bruker som prøver å få tilgang til nettstedet ditt som er vert i NYC, USA.

Å abonnere på et CDN som Cloudflare tar seg imidlertid av dette lokaliseringsproblemet. Et CDN er vert for kopier av nettstedene dine på servernettverket og betjener forespørsler fra nærmeste server. Dette reduserer belastningen på en enkelt sentral server som kan være plassert hav fra hverandre.

I tillegg, basert på CDN, kan du nyte høyere sikkerhet enn hva en vanlig webvert kan tilby.

Aktiver IPv6

IPv6 er raskere enn IPv4. LinkedIn fant en forbedring på 40 % i Europa, og Facebook rundt 10-15 % ved tilgang til IPv6.

Ta en titt på IPv6-adopsjonsgrafen globalt av Google.

Omtrent 42 % av brukerne kobler seg til Google over IPv6, men det er bare 21,2 % av IPv6-aktiverte nettsteder.

Interessant nok fant Cloudflare at IPv6-aktiverte nettsider laster 27 % raskere enn deres IPv4-motparter.

Så, har nettstedet ditt IPv6? Ikke sikker! Du kan teste det på nett.

I tilfelle det ikke er det, her er hvordan du kan gjøre det.

De fleste av CDN-leverandørene som Cloudflare, Incapsula, CacheFly, AKAMAI tilbyr IPv6. Du kan sjekke kontrollpanelet for å aktivere dem.

Hvis du ikke bruker CDN og hosting på VPS som Linode, DigitalOcean, etc., så referer til dette for å tillate IPv6 i Nginx og Apache webservere.

Å ha IPv6 skader ikke noe og ville vært morsomt for en rask gevinst på rundt 10 % reduksjon i sidelastetid.

Gå for HTTP/3 eller HTTP/2

HTTP er den utviklende teknologien som brukes til å laste nettsider når vi besøker en hvilken som helst URL i nettlesere.

Det hele startet med HTTP/0.9 i 1991 og ble fulgt av oppdateringer som HTTP/2 og den nåværende største HTTP/3.

HTTP/2 ga mange fordeler fremfor HTTP/1.1, inkludert:

 • Server push
 • Multipleksing
 • Ressursprioritering
 • Topptekstkomprimering
 • Lav ventetid

For tiden brukes den av 39,3 % av nettstedene og er syv ganger raskere enn HTTP/1.1. Ved å bytte over til HTTP/2 kan du forvente å redusere sideinnlastingstiden med opptil 30 til 40 %.

  Fiks Blizzard Battle.NET Error Code 2

Sjekk om nettstedet ditt er HTTP/2-aktivert.

HTTP/2 har imidlertid sine egne problemer.

For eksempel lider den av head-of-the-line blokkering. Her kan ethvert TCP-tilkoblingsproblem føre til at alle strømmer blokkeres. Men med UDP-basert HTTP/3 påvirker ikke et enkelt pakketap annenhver strøm.

I tillegg tillater HTTP/3 lavere ventetid ved å unngå TLS-håndtrykk ved gjentilkoblinger. Totalt sett bringer HTTP/3 alt det gode til HTTP/2, men uten den tilhørende dra.

Sjekk om nettstedet ditt er HTTP/3-aktivert.

Du kan se etter HTTP/3- eller HTTP/2-støtte hos webverten din. Alternativt kan CDN-leverandøren din ha en enkel veksling til din foretrukne HTTP-versjon.

Bildeoptimalisering

Ingen ønsker å gå gjennom en vegg av tekst som gjør bilder til en uunngåelig del av hver nettside. På den annen side gjør det tungt å ha bilder på en nettside og øker lastetiden for siden.

Så løsningen ber om å vise bilder i et relativt lettere format som WebP eller AVIF. Ikke bare reduserer det størrelsen drastisk (mer enn 80 % i noen tilfeller), utskriftskvaliteten forblir i hovedsak den samme.

Nå kan du enten konvertere og laste opp direkte i disse neste generasjonsformatene. Eller abonner på en tredjeparts konverteringstjeneste, som Optimole, for å gjøre dette umiddelbart.

Kutt ned overflødige HTTP-forespørsler

Et nettsted laster aldri som en enkelt del. I stedet kommer hvert element, teksten, bildene, CSS, JavaScript, osv., som HTTP-forespørsler.

Og alle andre ting holdt like, en nettside med mindre nei. av HTTP-forespørsler lastes inn raskere enn én som har flere av dem.

Avslutningsvis er det i vår interesse å gjøre antallet HTTP-forespørsler så lavt som mulig.

Fra min personlige WordPress-erfaring kan jeg si at det hjelper å velge et lett tema som Generate Press. I tillegg bidrar reduksjon av antall plugins også til å ha en rask og sikker nettside.

Det er imidlertid et eget emne som trenger spesiell oppmerksomhet.

Spesifikt, sjekk dette for å få færre HTTP-forespørsler hvis du har et WordPress-nettsted.

Bytt til nettsikre skrifter

Vi ønsker alle at nettsidene våre skal se unike og brukervennlige ut. Og det første skrittet mange tar er å bytte til en annen font.

  10 måter å fikse Kan ikke se strømmer på Kodi-feil

Og heldigvis er det noen få gratis alternativer, inkludert Google-fonter. Dette vil imidlertid legge til flere HTTP-forespørsler. Og for å gjøre det verre, vil nettstedet ditt falle tilbake til systemfontene hvis tredjeparts fontserver noen gang går offline.

For å motvirke dette, har noen webmastere fonter på nettsidene sine, et trekk mot selvtillit. Imidlertid legger den fortsatt til en fil som må lastes fra serveren til brukerens enhet. Dette betyr ytterligere HTTP-forespørsler, som medfører et ytelsesdrag, uansett hvor lite.

Følgelig er det visse nettsikre skrifter som du kan bruke for en raskest mulig opplevelse uten å risikere skriftbytte under en serverfeil. Disse skriftene kalles systemfonter og er vanlige blant Windows-PCer, Mac-er, Linux-systemer, iOS, Androider, etc.

Her er noen nettsikre skrifter:

 • Arial
 • Verdana
 • Trebuchet-MS
 • Tahoma
 • Times New Roman
 • Georgia
 • Påvirkning osv.

Utnytt hurtigbufring

Caching betyr å lagre data lokalt. Dette sikrer raskest mulig lasting av nettside ved gjenbesøk. Og det er ofte anbefalt av eksperter å distribuere caching for å redusere innlastingstiden.

For eksempel har WordPress mange cache-plugins, for eksempel WP Fastest Cache. Alternativt kan man distribuere nettleserbufring ved å redigere .htaccess-filen.

Det er imidlertid basert på plattformen, og det kan være forskjellige måter å implementere dette på.

Asynkron lasting

Dette er en annen side rett fra min personlige WordPress-opplevelse. Faktisk, det som skjedde er at Google Search Console ga en advarsel om mine 40+ blogginnlegg som ikke klarte testen for kjernenettverk.

Kjernenettverk er Googles sidevurdering og er viktig for alle som prøver å rangere høyt på søkemotoren.

For å forstå dette ytterligere, sjekk denne Pagespeed-analysen i en av tipsbilk.net sine artikler:

Takket være våre WordPress-utviklere besto den disse testene med glans.

Men på mitt personlige prosjekt mislyktes jeg spesielt i Largest Contentful Paint (LCP) og First Contentful Paint (FCP). Nærmere bestemt var LCP 3,3 sekunder, og FCP var rundt 2,4 sekunder.

Som en blogger med en ikke-IT-bakgrunn, kunne jeg ikke optimalisere den mer enn et punkt. På skalaen min krysset jeg av for alle de riktige boksene: premium-tema, ingen ekstra plugins, systemfonter, WebP-bilder, skyhosting, etc.

Det som hjalp er en enkelt veksling i Jetpack boost WordPress-plugin:

I et nøtteskall laster den tredjeparts Javascript asynkront ved å legge til asynkron- eller defer-attributter på