Slik installerer du Elementary OS 6

Elementary OS 6 Odin har blitt utgitt. Denne nye versjonen av Elementary Os 6 er basert på Ubuntu 20.04 LTS. Hvis du har brukt Elementary OS 5 lenge, vil du gjerne vite at tiden er inne for å oppgradere.

Dessverre er det ingen offisiell oppgraderingsbane fra Elementary OS 5 til versjon 6. Som et resultat må du slette OS 5-installasjonen og erstatte den med en ny installasjon av OS 6.

Merk: Elementært OS krever minst en dual-core 64-bit CPU, 4 GB RAM og 15 GB med plass på harddisken. For mer informasjon om systemkravene, sjekk ut den offisielle nettsiden.

Laster ned Elementary OS 6

Elementary OS 6 må lastes ned før det kan installeres på et hvilket som helst system. For å laste ned Elementary OS 6, gå over til den offisielle Elementær OS-nettsted. Når du er på nettstedet, finner du delen «Betal hva du kan».

Hvis du ønsker å bidra til Elementary OS-prosjektet, kan du gjerne oppgi prisen. Betaling er imidlertid ikke nødvendig. Skriv inn «0$» i prisboksen. Når du gjør det, vises nedlastingsknappen.

  Hvordan lagre PowerPoint-objekter som bilder

Når nedlastingsknappen vises, klikker du på den. Etter at du har valgt nedlastingsknappen, vises vinduet «Velg nedlasting». Velg den blå «Last ned»-knappen for å laste ned Elementary OS 6 ISO-filen med nettleseren din. Alternativt kan du klikke på magnetlenken for å laste ned med en torrentklient.

Opprette et elementært OS 6 USB-installasjonsprogram

Elementary OS 6 distribueres via en nedlastbar ISO-fil på den offisielle nettsiden til Elementary OS. Denne ISO-filen må flashes til en USB-flash-stasjon for å installere operativsystemet på hvilken som helst datamaskin. Heldigvis er det enkelt å lage et USB-installasjonsprogram.

Det er mange måter å lage et USB-installasjonsprogram på. I denne veiledningen vil vi fokusere på Etcher-applikasjonen. Hvorfor? Etcher er på tvers av plattformer og fungerer på Windows, Mac OS og Linux.

For å få tak i Etcher, gå over til den offisielle Etcher-nettsiden. Når du er der, last ned appen til datamaskinen din, installer den og start den på skrivebordet. Følg deretter trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor.

Hvis du trenger hjelp til å installere Etcher på din Linux-datamaskin, følg med installasjonsinstruksjonene på Etcher-nettstedet. De har detaljerte instruksjoner, og det vil hjelpe deg å få appen i gang.

  Hva er Inbox Zero, og hvordan kan du oppnå det?

Trinn 1: Finn «Flash fra fil»-knappen i Etcher og klikk på den med musen. Når du klikker på «Flash fra fil»-knappen, vises et vindu. Bruk vinduet til å søke etter Elementary OS 6 ISO-filen.

Trinn 2: Koble til USB-flashstasjonen i USB-porten. Finn deretter «Velg mål»-knappen og klikk på den, og bruk menyen til å finne USB-flashstasjonen.

Trinn 3: Finn «Flash!» -knappen, og klikk på den med musen. Når du velger denne knappen, vil Etcher begynne å flashe Elementary OS 6 ISO-filen til USB-flashstasjonen. Denne prosessen vil ta litt tid, så vær tålmodig.

Etter å ha flashet ISO-filen til USB-flashstasjonen, lukk Etcher-applikasjonen. Start deretter datamaskinen på nytt. Last inn i datamaskinens BIOS og konfigurer den til å starte opp fra USB.

Slik installerer du Elementary OS 6

For å installere Elementary OS 6 på datamaskinen, last opp installasjons-USB på datamaskinen. Følg deretter trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor.

Trinn 1: Det første du må gjøre når du installerer Elementary OS 6 på datamaskinen din, er å velge et språk. I språkmenyen i Elementary OS-installasjonsprogrammet velger du språket du foretrekker.

Klikk på knappen nederst for å fortsette til neste side.

Trinn 2: Du må nå velge et tastaturoppsett. Som standard skal Elementary OS 6 oppdage det automatisk. Men hvis den ikke gjør det, se gjennom menyen og velg ønsket tastaturoppsett.

  Hover Hound sammenligner Newegg-priser med Amazon og Tiger Direct

Trinn 3: Med tastaturoppsettet og språket valgt, vil «Prøv eller installer»-menyen vises i installasjonsprogrammet. Dette installasjonsprogrammet har noen få alternativer å velge mellom. Disse alternativene er «Prøv demomodus» (prøv elementært OS før du installerer), «Slett disk og installer» og «Tilpasset installasjon (avansert)».

Velg «Slett disk og installer»-knappen. Dette alternativet lar deg slette harddisken og installere Elementary OS. Alternativt, hvis du vil ha flere alternativer under installasjonen, velg alternativet «Egendefinert installasjon (avansert)» i stedet.

Trinn 4: Etter å ha valgt installasjonen, klikk på knappen nederst på siden for å fortsette. Når du gjør det, vil Elementary OS begynne å installere operativsystemet på datamaskinen din.

Installasjonen vil ikke være rask. Det bør ta ca. 20 minutter å fullføre. Når Elementary OS 6 er ferdig installert på datamaskinen, start datamaskinen på nytt. Koble deretter USB-flashstasjonen fra datamaskinen.

Trinn 5: Når omstarten er fullført, er Elementary OS 6 klar til bruk. Velg brukernavnet ditt, skriv inn passordet ditt og logg på. Når du er logget på, vil du kunne bruke det nylig installerte operativsystemet.