Hvordan installere Zettlr markdown-editoren på Linux

Zettlr er en fantastisk markdown-editor for Linux, Mac og Windows. Den har mange virkelig nyttige funksjoner, som støtte for YAML, referanser, støtte for LaTeX osv. I denne guiden skal vi gå gjennom hvordan du setter opp Zettlr på Linux.

Installasjonsinstruksjoner for Ubuntu

Zettlr markdown-editoren fungerer fint på Ubuntu, men den er ikke inkludert i Ubuntus offisielle programvarelagre. I stedet, hvis du ønsker å bruke applikasjonen på Ubuntu-systemet ditt, må du laste ned den offisielle DEB-pakken og installere den manuelt.

For å få den nyeste Zettlr DEB-pakken, gå over til den offisielle nedlastingssiden. Når du er på den offisielle nedlastingssiden for Zettlr, finn Debian-logoen og klikk på den med musen. Når du velger denne knappen, vil DEB-pakken lastes ned til datamaskinen din.

Etter å ha lastet ned den nyeste Zettlr DEB-pakken til datamaskinen din, bruk CD-kommandoen og gå inn i katalogen «Nedlastinger».

cd ~/Downloads

Når du er inne i «Nedlastinger»-katalogen, kan installasjonen av DEB-pakken begynne. Ved å bruke apt install-kommandoen nedenfor, installer Zettlr.

sudo apt install ./Zettlr-*.deb

Debian installasjonsinstruksjoner

Zettlr støtter Debian via en DEB-pakke, så du vil kunne få appen til å fungere på datamaskinen din ganske enkelt. For å starte installasjonen, gå over til Nettsted for å laste ned Zettlr.

  Hvordan installere KDE Plasma 5 på Linux

En gang på den offisielle nettsiden, finn «Debian»-logoen og klikk på den med musen. Når du velger denne knappen, vil Zettlr DEB-pakken lastes ned til datamaskinen din. Herfra bruker du CD-kommandoen og går inn i mappen «Nedlastinger».

cd ~/Downloads

Etter å ha gått inn i mappen «Nedlastinger», bruk kommandoen dpkg -i for å installere Zettlr DEB-pakken på Debian-PCen din.

sudo dpkg -i Zettlr-*.deb

Nå som Zettlr DEB-pakken er installert, må du rette opp eventuelle avhengighetsproblemer som oppstod under installasjonsprosessen. Du kan korrigere avhengighetene ved å bruke apt-get install -f.

sudo apt-get install -f

Installasjonsinstruksjoner for Arch Linux

Zettlr-applikasjonen er tilgjengelig for Arch Linux i AUR. For å starte installasjonsprosessen, bruk pacman-kommandoen og installer pakkene «git» og «base-devel».

sudo pacman -S git base-devel

Nå som de to pakkene er installert, må du sette opp Trizen AUR-hjelperen. Dette programmet gjør det mye enklere å installere Zettlr-applikasjonen på datamaskinen din. For å få Trizen-appen til å fungere, skriv inn kommandoene nedenfor.

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git
cd trizen/
makepkg -sri

Til slutt, etter å ha satt opp Trizen AUR-hjelperen, bruk trizen -S-kommandoen for å installere den siste versjonen av Zettlr på datamaskinen din.

trizen -S zettlr

Fedora installasjonsinstruksjoner

Zettlr støtter Fedora Linux via en nedlastbar RPM-pakkefil. Hvis du bruker Fedora og du vil installere appen på systemet ditt, start med å gå over til den offisielle nedlastingsside. Når du er der, velg Fedora-logoen for å laste ned RPM-pakkefilen.

  Hvordan bruke look-kommandoen på Linux

Etter å ha lastet ned den nyeste Zettlr RPM-pakkefilen til datamaskinen din, kan installasjonen begynne. Bruk CD-kommandoen, flytt terminalen til mappen «Nedlastinger». Installer deretter Zettlr ved å bruke dnf install-kommandoen nedenfor.

cd ~/Downloads

sudo dnf install Zettlr-*-x86_64.rpm

Installasjonsinstruksjoner for OpenSUSE

Zettlr fungerer på OpenSUSE via en nedlastbar RPM-pakkefil. Hvis du bruker Suse og trenger å få appen til å fungere, gjør følgende. Først, gå over til den offisielle Zettlr-nedlastingssiden. Når du er på siden, klikk på Fedora-logoen for å laste ned filen.

Når Fedora RPM-pakkefilen er ferdig nedlastet, kan installasjonen begynne. Bruk CD-kommandoen til å gå inn i mappen «Nedlastinger». Bruk deretter zypper install-kommandoen for å installere Zettlr RPM-pakken.

cd ~/Downloads

sudo zypper install Zettlr-*-x86_64.rpm

Installasjonsinstruksjoner for AppImage

Zettlr har en AppImage-utgivelse. Så hvis du vil bruke appen på Linux-systemet ditt, men ikke bruker Ubuntu, Debian, Arch Linux eller de andre Linux-operativsystemet som dekkes i denne veiledningen, vil du fortsatt kunne det.

  Hvordan installere Pgadmin på Linux

For å starte installasjonen, gå over til offisiell Zettlr nedlastingsside. Når du er på siden, finner du AppImage-ikonet og laster ned den siste 64-biters versjonen til datamaskinen din.

Når AppImage-filen er ferdig nedlastet, bruk makedir-kommandoen til å lage en mappe med navnet «AppImages.» Denne mappen vil inneholde Zettlr AppImage-filen.

mkdir -p ~/AppImages/

Etter å ha opprettet den nye mappen, bruk mv-kommandoen og plasser Zettlr AppImage i mappen.

mv Zettlr-*-x86_64.AppImage ~/AppImages/

Bruk cd-kommandoen til å flytte inn i «AppImages»-mappen.

cd ~/AppImages/

Oppdater tillatelsene til AppImage-filen ved å bruke chmod.

sudo chmod +x Zettlr-*-x86_64.AppImage

Til slutt, kjør programmet med kommandoen ./Zettlr-*-x86_64.AppImage.

./Zettlr-*-x86_64.AppImage