Slik installerer du Firefox-tillegg på Android

I lengste tid har en forbedret nettleseropplevelse på Firefox bare vært tilgjengelig for stasjonære brukere gjennom ekstra funksjoner som tillegg. Android-brukere har gått glipp av dette, men ikke lenger. Firefox for Android lar deg nå installere utvalgte tillegg for å hjelpe deg med å tilpasse opplevelsen på nettet og øke produktiviteten.

La oss ta en titt på hvordan du setter opp tilleggene, samt hvilke som er best å komme i gang med.

Installer tillegg på Firefox for Android

Firefox er en av de beste nettleserne for Android. Tidligere har installering av tillegg vært kun for skrivebordet, men appen lar deg nå bruke denne funksjonen på Android. For å bruke støttede utvidelser, installer den nyeste versjonen av Firefox for Android fra Google Play Store. Sørg for å oppdatere appen hvis du allerede har den på enheten din.

 • Start Firefox-appen, trykk på 3-punktsmenyknappen og velg Add-ons.
 • Bla gjennom listen over støttede tillegg, og når du finner en du liker, trykker du på +-ikonet helt til høyre på skjermen for å installere.
 • Trykk på Legg til-knappen for å bekrefte at du vil installere det valgte tillegget. På det samme overlegget vil du bli informert om tillatelseskravene for tillegget.
 • Vent til nedlastings- og bekreftelsesprosessen er fullført. Når det er gjort, får du et overlegg nederst med en bekreftelsesmelding. Mens du er her, kan du krysse av i boksen Tillat i privat nettlesing for å tillate tilleggsfunksjonen selv i inkognitomodus.
 • Til slutt, trykk på OK, OK-knappen for å fullføre prosessen.
 •   11 beste lydbok-apper for Android og iPhone

  Slik avinstallerer du Firefox-tillegg på Android

  Hvis du ønsker å fjerne et bestemt tillegg du har installert, følg trinnene nedenfor.

 • Gå over til Firefox-appens hjemmeside, trykk på 3-punktsmenyknappen og velg alternativet Add-ons for å åpne en komplett liste over alle tilleggene.
 • Hvis du åpnet menyen på en nettside i stedet for hjemmesiden, trykker du på alternativet Add-ons Manager som et ekstra trinn.
 • Trykk for å velge tillegget du vil fjerne. Hvis du gjør dette, åpnes alternativsiden på neste skjerm.
 • På denne siden kan du deaktivere tillegget midlertidig i stedet for å avinstallere det. Dessuten kan du se detaljer og tillatelser. Noen tillegg tilbyr konfigurerbare innstillinger her.
 • For å avinstallere tillegget, trykk på Fjern-knappen, og du vil få en bekreftelsesmelding når prosessen er fullført.
 • Topptillegg du kan prøve på Firefox for Android

  Firefox for Android har over 20 anbefalte utvidelser, og du kan forvente enda flere i fremtiden. Hvis favorittutvidelsen din ikke er inkludert, kan du prøve vår grundige veiledning om hvordan du bruker Chrome-utvidelser på Android-mobilnettlesere. Her er et utvalg av Firefox-utvidelser vi anbefaler.

  Mørk leser

  Dark Reader er en åpen kildekode-utvidelse ment å hjelpe deg med å redusere belastningen på øynene mens du surfer. Nærmere bestemt genererer den en mørk modus for nettsider, spesielt i en tid da mørk modus er en nødvendig funksjon. I tillegg kan du justere parametere som nettsidens lysstyrke, kontrast, sepia, gråtoner, farger, fonter og mer.

    9 beste private nettlesere for iOS og Android

  Lese høyt

  Hvis du er lei av å lese artikler på nettet, hva med å lytte til dem? Read Aloud er en Firefox-utvidelse som gjør dette, og fungerer på over 40 språk. Du kan velge en mannlig eller kvinnelig stemme, foretrukket tonehøyde, lesehastighet og tekstutheving. I tillegg til de opprinnelige tekst-til-tale stemmene i nettleseren, støtter dette tillegget andre leverandører som Microsoft, Google Wavenet, Amazon Polly og mer.

  YouTube High Definition

  YouTube High Definition spiller automatisk av YouTube-videoer i den høyeste tilgjengelige kvaliteten, selv om du fortsatt kan angi den foretrukne oppløsningen. Den hjelper deg med å konfigurere et foretrukket volumnivå for alle videoer, automatisk dempe volumet og automatisk stoppe videoavspilling. Og akkurat som videoen, hjelper dette tillegget deg å spille av den beste lydkvaliteten for å forbedre musikkopplevelsen din på YouTube.

  Søk etter bilde

  Dette Firefox-tillegget hjelper deg med å søke omvendt i bilder ved hjelp av over 30 søkemotorer som Google, Yandex, Bing, TinEye og Baidu. Search by Image er et åpen kildekodeverktøy og er et passende alternativ til vår metode for omvendt bildesøk på Android. Du får flere søkemoduser å utforske, for eksempel å bruke en direkte bilde-URL, søke etter et bilde fra enheten din, fange et område på en nettside og mer.

  Nettarkiver

  Web Archives er din gå til åpen kildekode-utvidelse når du leter etter arkiverte og bufrede nettsider. Den støtter ulike søkemotorkilder som Google Cache, Wayback Machine, Bing Cache, Yandex Cache, Yahoo Cache, Memento Time Travel og mer. Når det gjelder søkemodusene, kan du søke direkte på en nettside som er åpnet i den aktive fanen eller bruke en egendefinert URL-kobling.

    Endre atferd for endringsnøkkel når du klikker på koblinger [Firefox]

  uBlock Origin

  Hvis du vil unnslippe irritasjonen til annonser, sporere, ondsinnede URL-er, myntgruvearbeidere, popup-vinduer og mer, er uBlock Origin Firefox-tillegget du trenger. I tillegg til standardalternativene tilbyr dette verktøyet mer avanserte funksjoner som å spesifisere dine egne lokale eller globale regler for å passe dine preferanser. Du kan for eksempel godkjenne nettsteder du stoler på. Alt i alt, ha fred i sinnet når du surfer på nettet med denne utvidelsen aktivert.

  Bitwarden

  Bitwarden er en topp passordbehandlingsutvidelse som kan skryte av kryptering i verdensklasse og en innebygd passordgenerator, og er tilgjengelig på over 40 språk. Dette åpen kildekode-tillegget garanterer en problemfri måte å administrere, lagre, sikre og dele passord på Firefox for Android på. Ser vi på listen vår over den sikreste passordbehandleren du kan bruke, rangerer Bitwarden øverst.

  Video Bakgrunnsavspilling Fix

  La oss si at du spiller av en video på YouTube ved hjelp av Firefox for Android og vil nyte avspilling i bakgrunnen. Selv om denne funksjonen kanskje ikke fungerer feilfritt, vil Video Background Play Fix-tillegget redusere problemet. Foreløpig støtter denne utvidelsen bare Vimeo- og YouTube-nettstedene.

  Revitaliser nettleseropplevelsen din

  Nettlesertillegg, plugins eller utvidelser spiller en sentral rolle for å utvide funksjonaliteten til favorittnettleseren din. Og med disse tilleggene som finner veien til Android-enheter, har nettleseropplevelsen aldri vært bedre. La oss håpe Firefox for Android utvider listen over støttede tillegg og lar alle finne sin favoritt.