Slik kobler du sammen Nintendo Switch Pro-kontrolleren på Linux

Vil du spille spill på Linux-PCen din med Nintendo Switch Pro-kontrolleren, men vet ikke hvordan du får den til å koble til datamaskinen din? Vi kan hjelpe! Følg med mens vi går gjennom hvordan du kobler sammen Nintendo Switch Pro-kontrolleren på Linux!

Sette opp Joycond på Linux

Switch Pro-kontrolleren fungerer på Linux, men du må først sette opp en driver. Det er noen få Switch Pro-drivere som støtter Pro-kontrolleren. Joycond er imidlertid lett den beste sjåføren.

Hvorfor er det den beste å bruke? Vel, den støtter alle Joycon/Switch-tilbehør, i stedet for bare Pro-kontrolleren. Så med denne driveren kan du raskt bruke Pro-kontrolleren eller Switch Joycons på Linux.

Joycond-driveren er dessverre ikke tilgjengelig som en pakke i noe Linux-operativsystem. I stedet må du laste ned driverfilene, kompilere dem og installere dem for hånd.

For å starte Joycond-installasjonsprosessen, må du sette opp byggetidskravene. Først åpner du et terminalvindu på Linux-skrivebordet ved å trykke Ctrl + Alt + T på skrivebordet. Eller søk etter «Terminal» i appmenyen og start den på den måten.

Når terminalvinduet er åpent, følg installasjonsinstruksjonene nedenfor som tilsvarer Linux-operativsystemet du bruker for å sette opp Joyconds avhengigheter.

Ubuntu/Debian

På både Ubuntu og Debian må «libevdev-dev»-pakken installeres. Du må også ha Git, så vel som alle programbyggingsverktøy installert.

Merk: På Debian må du oppdatere kjernen til 5.10 eller nyere. Ellers må du installere Hid Nintendo-driveren i kjernen manuelt. Deretter, for best resultat, oppgrader til Debian 11.

sudo apt install build-essential cmake libevdev-dev git

For mer veiledning om avhengighetene du trenger for å bygge denne driveren på Ubuntu eller Debian, se den offisielle Github-siden for Joycond.

Fedora

Hvis du planlegger å bruke Joycond på Fedora, må du installere noen få pakker for å kjøre Joycond-driveren, samt utviklingsverktøyene som kreves for å bygge programvare i kompilatoren.

sudo dnf groupinstall @development-tools @development-libraries

sudo dnf install git cmake libevdev-devel libudev-devel

Arch Linux

De på Arch Linux er heldige når det kommer til Joycond. Som det viser seg, er det en AUR-pakke for Switch Pro-driveren som allerede er konfigurert og klar til å installeres. Den vil ta seg av alle avhengigheter, samt bygge koden.

For å installere den, skriv inn kommandoene under etter hverandre i terminalvinduet.

sudo pacman -S git base-devel git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/

makepkg -sri

trizen -S joycond-git

Får Joycond

Nå som avhengighetene er installert, kan Joycond installeres. Gå over til driversiden og følg byggeinstruksjonene der for å få det til å fungere.

Kablet

Det er utrolig enkelt å koble Switch Pro-kontrolleren til Linux-systemet ditt via USB. Det er ingen bøyler å hoppe gjennom via Bluetooth eller noe sånt. For å bruke kontrolleren, gjør følgende.

Først, skaff deg en USB-C-kabel og koble den til din Linux-PC. Du trenger en av disse kablene til Switch Pro-kontrolleren.

Når USB-C-kabelen er koblet til både Switch Pro-kontrolleren og PC-en, bør Linux gjenkjenne den, takket være Joycond-driveren. Herfra kan du nyte spillene dine!

Trådløst

Å koble Switch Pro til en PC via Bluetooth er litt mer komplisert. For å starte, slå av bryteren, eller plasser den i et annet rom slik at kontrolleren ikke kan koble til den. Koble deretter Bluetooth-adapteren til din Linux-PC, og sørg for at Bluetooth er aktivert.

Når den er aktivert, åpner du Bluetooth-tilkoblingsappen på Linux. Trykk deretter på den runde knappen på baksiden av bryteren for å sette den i sammenkoblingsmodus. Når enheten settes i sammenkoblingsmodus, skal den vises som en sammenkoblet enhet i Bluetooth-menyen.

Velg Switch Pro-kontrollenheten i Bluetooth-menyen med musen. Når du klikker på enheten i menyen, vil den pares. Når enheten er paret, vil du kunne spille spill med den.

Konfigurere Switch Pro for Steam

Å pare Switch Pro-kontrolleren er ikke alt du trenger å gjøre hvis du vil spille med den på Steam. Du må også konfigurere den i Steam-kontrollermenyen; ellers kan det hende at spill ikke fungerer som de skal.

Å konfigurere Switch Pro-kontrolleren i steam er ganske enkelt, takket være Steams gjennomtenkte brukergrensesnitt. Åpne «Innstillinger» og velg «Generelle kontrollerinnstillinger.» Deretter velger du alternativet «Switch Pro Configuration Support».

Når du har konfigurert Switch Pro-kontrolleren med Steam, vil enheten kunne fungere som en spillkontroller på Linux-systemet ditt med alle videospill du installerer.

Nyt spill på PC-en din med Switch Pro-kontrolleren på Linux!