Slik konfigurerer du 4K-spill på Xbox Series X

Å få mest mulig ut av grafikken til konsollens spilloppsett kan forbedre opplevelsen din dobbelt. Med Xbox Series X kan du garantere at du kan nå innfødt 4K-spill med bare noen få trinn. Men hvordan aktiverer du native 4K Xbox-spill? La oss finne det ut.

Slik sjekker du om du kan aktivere 4K-spilling på Xbox Series X

For å kunne spille med opprinnelige 4K-bilder på Xbox Series X, må oppsettet ditt oppfylle noen spesifikasjoner. Du trenger med andre ord 4K-kompatible enheter for å aktivere funksjonen på Xbox-en din. Spesifikt må Xbox-oppsettet ditt inneholde følgende:

  • En Xbox Series X-konsoll.
  • En TV som støtter HDMI 2.1.
  • En HDMI 2.1-kabel som kobler konsollen til TV-en.
  Hvordan lage Pareto-diagrammer [5 Tools]

Heldigvis er standard HDMI-kabelen som følger med Series X din HDMI 2.1, men hvis du har måttet bytte ut kabelen, må du sørge for at du erstatter den med en annen HDMI 2.1-kabel for å garantere 4K-spilling. Hvis du vil sjekke om oppsettet ditt er riktig, kan du bruke Xbox Series X til å gjøre det ved å følge disse trinnene:

  • Trykk på Xbox-knappen for å åpne Guide-menyen på Xbox Series X.
  • Uthev Profil og system, og velg Innstillinger.

  • Under Generelt velger du alternativer for TV og visning.

Fra 4K TV-detaljer vil Xboxen din liste opp alle nødvendige krav oppsettet ditt oppfyller når det kommer til 4K-kompatibilitet. Herfra kan du se om oppsettet ditt er i stand til 4K-spilling.

Dessverre, hvis du eier en Xbox Series S, vil du ikke kunne nå innfødt 4K uavhengig av oppsettet ditt. Alternativt kan du bruke en av de beste funksjonene til Xbox Series S, oppskalert grafikk og emulere 4K-spill, men det vil ikke være innfødt.

  Slik bruker du Microsoft Teams-undersøkelsesverktøyene

Slik aktiverer du 4K-spilling på Xbox Series X

Irriterende nok er 4K noen ganger ikke automatisk aktivert på Xbox Series X, selv om oppsettet ditt oppfyller alle kravene. Dette gjelder spesielt hvis du nettopp har endret oppsettet på en eller annen måte for å møte spesifikasjonene til 4K-spill.

Og med 4K-spill som en av de første tingene Xbox Series X-spillere bør dra nytte av, er det å sikre at du har aktivert 4K et enkelt, men viktig skritt for å forbedre Xbox-spillopplevelsen. Følg disse trinnene for å aktivere 4K-spilling på Xbox Series X:

  • Trykk på Xbox-knappen på kontrolleren for å åpne Guide-menyen på Xbox Series X.
  • Marker alternativene under Profil og system, og velg Innstillinger.
  • Under Generelt velger du alternativer for TV og visning.
  • Sørg for at oppløsningen er satt til 4K UHD.
  Beste CPA-nettverk for tilknyttede selskaper i 2023 for maksimale utbetalinger

Og med Xbox Series X-oppløsningen din manuelt satt til 4K UHD, har du garantert at det visuelle til konsollen din vil kjøre på opprinnelig 4K. Hvis du ønsker å presse båten enda lenger, kan du også velge Oppdateringshastighet og sette den til 120Hz. På denne måten utnytter du Xboxens grafikk til det maksimale, bare så lenge oppsettet ditt støtter det.

Spill med Native 4K Visuals på Xbox Series X

Med spilloppsettet ditt og Xbox Series X optimalisert for native 4K-spilling, og med funksjonen manuelt aktivert, bør du se en massiv visuell forbedring i støttede spill du spiller.

Og med konsoller som Xbox Series S som fortsatt ikke er i stand til å nå innfødte 4K-bilder, er optimalisering av oppsettet på en slik måte en fremtredende funksjon i kraftsenterkonsollene til Xbox Series X-generasjonen. Så, enten du vil få mest mulig ut av Xbox eller spillene du vil spille, vil 4K bidra til å heve konsollopplevelsen din.