tipsbilk.net

Hvordan lage dine egne julelys: 8 måter

Du kan lage dine egne tilpassede julelys som er akkurat passe lengde for hjemmet ditt. Disse videoguidene, tipsene og prosjektene vil hjelpe deg med å lage et festlig lysshow som garantert vil imponere naboene dine.

1. Tilpasset julebelysning

Når du vil skissere deler av huset ditt med julelys, hva om strengene er for lange for hjemmets dimensjoner? I så fall, for en pen finish, vil du forkorte ferielysene for å få en nøyaktig passform.

Mesterelektriker Sparky Izzy tilbyr et vell av kunnskap i denne videoguiden til prosessen med å få julelysene til å passe. Han anbefaler å kjøpe tråder uten pærene satt inn – kjent som tomme socket lyslinjer. Plasser dem der du vil på huset og skjær deretter av det overflødige. Legg til en hannplugg på enden av tråden for å koble til en hunnplugg på en standard hoppledning til strømmen – eller til og med en annen lysstreng hvis den første var for kort.

Du kan deretter skru inn riktig størrelse lyspærer for soklene på strengene, typisk C7 eller C9, før du installerer dem på utsiden av hjemmet ditt. Sparky Izzy bruker varmt lim for å feste lyskontaktene godt til murvegger; han sier at de vil holde seg oppe hele høytiden, men likevel er de enkle å fjerne med liten eller ingen skade.

Andre nyttige tips inkluderer å legge til etiketter på lysstrengene for å vise hvor de skal passe inn på hovedpunkter i huset, for eksempel toppen av taket, noe som gjør dem lettere å installere på nytt neste feriesesong.

  Aktiver T9-inngang på iPhone 5s Dialer [Jailbreak]

2. Tilpassede lysstrenger for regnrenner

Plenpleienøtten kan mye om plener, men også julelys! I denne videoen viser han hvordan du klipper tilpassede julelysstrenger for regnrenner for å skissere taklinjen din. I likhet med Sparky Izzy foretrekker han å bruke tom socket lyslinje og deretter skru inn LED-julepærene senere.

I denne videoen viser han hvordan du fester lysstativene dine til regnrenner med Elite plastklips som går rundt pærene og fester dem godt. Først måler han rennen og kutter deretter den lette tråden til nøyaktig lengde for å få en pen finish. Et nyttig tips er å kutte ledningen i en vinkel for å hindre at regnvann kommer inn der når du fester en hannplugg på enden av tråden.

3. C7 vs. C9 lyspærer

To av de mest populære pæretypene for spesialtilpassede julelys er C9 og C7, men hva er forskjellen? Eric fra Christmas Lights Etc forklarer alt i denne sammenligningen. Han ser på nøkkelaspekter som form («C» står for stearinlysformet) og størrelse.

De mindre C7-pærene brukes ofte til utendørs busker og busker, eller mindre boliger, siden de ikke er for store. De større C9-pærene brukes ofte til belysning av taklinjer, høye trær eller gangveier.

Pærene har også forskjellig størrelse innskruingssokler: E12 for C7-pærene, E17 for C9. Så du må forsikre deg om at de passer til stringer-kontaktene på julelyslinjene dine i tilpasset lengde.

4. Styr julelys med en Raspberry Pi

For et virkelig imponerende utendørs lysshow, kan det være lurt å kontrollere julelysene med et mikrokontroller-kort eller enkeltkorts datamaskin. Et populært valg for dette formålet er Raspberry Pi, som kommer i en rekke modeller.

  6 måter å fikse Roblox-feilkode 277

Her forklarer Tom fra Tom’s Tech Show hvordan du styrer julelysene dine med en Raspberry Pi. Mens du kan bruke Pis GPIO-pinner, kobler Tom i stedet Pi via en USB-kabel til et relékort som kan slå individuelle lysstrenger av og på – han bruker separate tråder for hvit, rød, grønn og blå. Nyttige lenker under videoen inkluderer et koblingsskjema og all datakoden på Bitbucket.

5. Julelysshow med adresserbare RGB LED-strenger

Et alternativ til å bruke standardpærer til utendørs julebelysning er å bruke strenger eller striper med adresserbare RGB-lysdioder som kan tennes i alle farger. I dette prosjektet, av Geek Den, er et Arduino mikrokontrollerkort programmert ved hjelp av FastLED-bibliotek å kontrollere LED-lysstrenger som dekker omrisset av et hus.

En viktig fordel med å bruke RGB LED-pærer er at de gjør det enklere å koble opp et hus for et flerfarget lysshow: du trenger bare enkeltstrenger med RGB-lys i stedet for å legge til tre (røde, grønne, blå) eller fire (med hvite) ensfargede tråder for å dekke hvert område.

6. Fargevask hjemmet ditt

Et alternativ til vanlige julelysstrenger er å bruke adresserbare RGB LED-strips som kan kuttes til hvilken som helst lengde, ganske enkelt ved å lage en skive mellom hvilke som helst to LED-er på stripen.

I dette eksemplet er det installert RGB LED-striper langs undersiden av taklinjen. De er så lyse at de fargevasker veggene under, og skaper en animert nedlyseffekt. I dette tilfellet brukes en smarttelefon-app til å kontrollere lysene, men du kan også koble standard adresserbare RGB LED-strips til en mikrokontroller eller enkeltbrettsdatamaskin og kode dine egne tilpassede animasjoner.

  Slik legger du til, fjerner og forsinker oppstartsapper på en Mac

7. Julelysshow med projeksjonskartlegging

Hvis du tar det ett skritt videre, kan du forbedre julebelysningen ved å stråle animerte scener på hjemmeveggene dine med en projektor. En kraftig «short throw»-projektor brukes vanligvis fra rundt 20 til 30 fot unna for å dekke hele fronten av et hus.

I stedet for bare å projisere en standard film eller animert scene, kan du imidlertid få det til å se langt mer spektakulært ut med «projeksjonskartlegging». Denne teknikken innebærer å justere animasjoner eller videoer slik at de kartlegger virkelige fysiske trekk ved bygningen som dører og vinduer; dette kan resultere i noen fantastiske optiske illusjoner. Du må kanskje legge til skjermer eller ark for å få projeksjonene til å se mer levende ut.

8. Synkroniser julelys med musikk

Det ultimate trinnet er å synkronisere dine tilpassede julelys til musikk. Den gode nyheten er at det ikke er fullt så komplisert som du kanskje tror.

Sekvenseringsprogramvare som kjører på en datamaskin – for eksempel Vixen, Light-O-Rama eller xLights – kontrollerer lysstrengene. Først forteller du programvaren formen på huset ditt og hvor lysene er plassert. Du kan deretter programmere dem langs en tidslinje, og synkronisere lyseffektene med nøkkelpunkter i det valgte musikksporet.

For den fineste kontrollen og de beste effektene bør du bruke adresserbare RGB-lys hvor hver piksel kan justeres individuelt. I dette tilfellet er en eller flere enkeltkorts datamaskiner eller mikrokontrollere koblet mellom lysene og hoveddatamaskinen.

Lag dine egne tilpassede julelys

Nå du vet det grunnleggende, kan du begynne å lage ditt eget tilpassede julelysshow for hjemmet ditt. Uansett hvilken metode du velger, er det ikke så vanskelig som du kanskje forventer, og du kan lage noe spektakulært til ferien.

x