Slik låser du opp bilen din med Android 12-telefonen din

Ideen om å gjøre Android 12-telefonen om til en digital bilnøkkel for å låse opp bilen din er både spennende og spennende.

Google håper å gjøre smarttelefoner til sentrum av kundenes hverdag og aktiviteter ved å levere digitale bilnøkler.

Forutsatt at telefonen din har Android 12 eller høyere, som Samsung Galaxy S21, kan du enkelt laste ned de digitale bilnøkkelapplikasjonene på den. Google-teamet håper imidlertid å utvikle den digitale bilnøkkelapplikasjonen videre for smarttelefoner med andre versjoner av Android også.

Hvis du har en kompatibel bil og en Android 12-telefon, fortsett å lese for å lære hvordan du kobler dem sammen slik at du kan låse opp bilen uten å måtte ta ut nøkkelen.

Hva er en digital bilnøkkel, og hvordan fungerer den?

Den digitale bilnøkkelen fungerer vanligvis på to måter, som er definert basert på teknologien som brukes til å utvikle den:

En radiooverføringssensor er integrert i den digitale nøkkelapplikasjonen som finner retningen til signalet som kommer fra bilen din som en radar. Ved å bruke Ultra-Wideband-teknologi (UWB) er det nå mulig å lokalisere og kommunisere med UWB-utstyrte biler.

Ved å bruke denne teknologien kan du låse og låse opp bilen din uten å ta telefonen ut. Derfor, på grunn av den eksisterende UWB-teknologien, fungerer din digitale nøkkel perfekt, selv om du står omtrent en meter unna bilen. Følgelig kan du ha telefonen i baklommen og fortsatt klare å låse opp bildøren.

  Her er noen sikkerhetsforbedringer i Android 5.0 Lollipop

Hvis bilen din har Near Field Communication (NFC), er alt du trenger å gjøre å ta ut smarttelefonen, og den låser opp bilens dør på et blunk. NFC-teknologi krever ingen kontakt for å utveksle data mellom to enheter.

I tillegg fungerer denne teknologien innenfor et radiofrekvensfelt med en basisfrekvens på 13,56 MHz som kan utveksle data innenfor en rekkevidde på opptil 100 meter.

Produsentens teknologi i bilen bestemmer ytelsen til den digitale nøkkelen. Siden de fleste bilprodusenter, inkludert Ford, GM og Honda, har trådløst Android Auto i bilene deres lar Googles nye funksjon bileiere låse og låse opp kjøretøyene sine ved hjelp av smarttelefonene.

Nøkkelfri adgangssystem for biler

Det er en annen måte å kategorisere digitale biler basert på deres nøkkelfrie systemtype. Så langt er det utviklet to typer nøkkelfrie inngangssystemer:

PKE: Passive Keyless Entry (PKE) er en teknologi som krever at sjåfører tar med sine digitale bilnøkler innenfor én meter fra kjøretøyets dører.

Når den digitale bilnøkkelen er plassert i nærheten av bildørene, kobles den umiddelbart til bilens system og låser opp dørene etter å ha bekreftet eierens identitet. Du trenger ikke gjøre noe mer for å åpne bilens dør.

RKE: Remote Keyless Entry gjør det mulig for bileiere å låse opp bilen ved hjelp av sin digitale nøkkel mens de står innenfor en viss avstand fra kjøretøyene sine. Denne typen digital bilnøkkel fungerer basert på et radiofrekvenssignal. Så det er ikke nødvendig å plassere smarttelefonen ved siden av bilen.

Metode #1: Bruk Android 12-telefonen din som en digital nøkkel for å låse opp bilen din

Du må først pare telefonen med kjøretøyet. Du kan gjøre det på flere måter.

  3 Android-funksjoner som (sannsynligvis) aldri kommer til iOS

Bruke bilprodusentens applikasjon:

Noen få bilprodusenter, inkludert BMW, har opprettet tilpassede applikasjoner som gjør det mulig for bileiere å låse opp bilene sine ved hjelp av en digital nøkkel.

For å aktivere din digitale bilnøkkel ved hjelp av bilprodusentens applikasjon, må du følge disse trinnene:

Trinn 1: Last ned appen fra Google Play. Eksemplet som vises her er for BMW. For andre produsenter, bruk appen deres.

Trinn 2: Deretter åpner du appen og setter opp kontoen din.

Trinn 3: Se etter delen «digital bilnøkkel» i appen for å koble bilen din til kontoen din.

Trinn 4: Sett telefonen ved siden av bilnøkkelleseren og vent til sammenkoblingsprosessen er fullført.

Etter sammenkoblingen, trykk på alternativet Legg til på startskjermen på smarttelefonen for å få øyeblikkelig tilgang til den digitale bilnøkkelen.

Bruk av bilhodeenheten:

Trinn 1: Velg «Digital Key Setup» på bilens hovedenhet.

Trinn 2: Sett telefonen ved siden av bilnøkkelleseren.

Trinn 3: Trykk på «Konfigurer din digitale nøkkel»

Trinn 4: Deretter logger du på med Google-kontoen din.

Trinn 5: Se gjennom vilkårene og velg «Godta og fortsett»

Trinn 6: Skriv inn aktiveringskoden din.

Ditt originale digitale nøkkelnavn er «ditt brukernavn + din telefonmodell», men du kan endre det hvis du vil.

Trinn 7: Sett deretter telefonen ved siden av bilnøkkelleseren slik at de kan pares.

Trinn 8: Trykk på «Legg til på startskjermen» for enkel tilgang i fremtiden.

Du kan låse opp bilen din med Android 12-telefonen din når du har paret dem.

Metode #2: Lås opp bilen din med Android 12-telefon ved hjelp av Keyconnect-appen

Du kan installere KeyConnect på Android 12-smarttelefonen din hvis bilprodusenten din ennå ikke har bygget en app for sin digitale bilnøkkel.

Før du laster ned appen, sørg for at den er kompatibel med telefonen din ved å følge trinnene nedenfor:

  Still inn en timer for å sove enheten din og slå av musikk [Android]

Trinn 1: Kontakt bilprodusenten for å sjekke om bilen din er utstyrt med trådløs Android Auto.

Trinn 2: Gå deretter til KeyConnect-nettstedet.

Trinn 3: Rull til bunnen av siden og velg Sjekk kompatibilitet.

Trinn 4: Etter det, skriv inn bilens VIN-ID for å sjekke at appen er kompatibel med den.

Trinn 5: Neste, last ned KeyConnect fra Google Play hvis den støtter merket og modellen til bilen din. KeyConnect støtter mer enn 20 bilmerker i USA.

Trinn 6: Start appen og par den med bilen din.

Med denne appen på din Android 12-telefon kan du nå låse og låse opp bilen din.

Konklusjon

Til tross for utviklingen innen digital bilnøkkelteknologi, er det fortsatt uklart om digitale bilnøkler vil bli en nøkkelfunksjon eller en flyktig trend i smarttelefonens tidsalder.

Fordi dette er en ny teknologi, bør bilprodusenter og eiere teste de Google-lanserte digitale bilnøklene for pålitelighet.

Spesielt bør utviklere av digitale bilnøkler love bileiere at tilgangen til kjøretøyene deres ikke vil bli begrenset i tilfelle en teknisk feil.

Teknologien bak digitale bilnøkler er fortsatt i behov av videreutvikling. Spesielt bør bilprodusenter og Google fortsette å utvikle digital bilnøkkelteknologi som er kompatibel med andre Android-versjoner.

Du kan nå se på noen smarte hjem gadgets du kan bruke.

x