Slik låser du skrivebordsikoner på Windows

Lei av folk som flytter rundt på Windows-skrivebordsikonene dine? Fest dem på plass med denne veiledningen.

Hvis du liker å holde skrivebordet rent og ryddig på din Windows-datamaskin, kan det være frustrerende når noen kommer inn og flytter rundt på ikonene. Tross alt kan det være tidkrevende å sette alt tilbake slik du liker det.

Så vi skal vise deg hvordan du låser skrivebordsikonene dine for å holde dem på plass.

Den enkleste måten å hindre deg i å flytte elementer på skrivebordet ditt, er å gjøre det slik at bare Windows kan ordne dem. For å gjøre det, høyreklikk på en tom del av skrivebordet og velg Vis > Ordne ikoner automatisk på Windows 11 eller Vis > Organiser ikoner automatisk på Windows 10.

  Slik setter du opp og tester mikrofonen din i Windows 11

Dette vil låse skrivebordselementene på plass, og ingen vil kunne flytte dem. Når du vil låse opp ikonene, fjerner du bare merket for alternativet ovenfor.

Hvordan låse skrivebordsikoner ved hjelp av DeskLock

En annen måte å låse skrivebordselementene på er å bruke en bærbar app laget for det spesifikke formålet. Et godt eksempel er DeskLock, og her er hvordan du kan bruke det:

 • nedlasting DeskLock og pakk ut ZIP-filen på din Windows-datamaskin til en mappe du ønsker.
 • Åpne den utpakkede mappen og dobbeltklikk på DeskLock.exe-filen.
 • Klikk på Vis skjulte ikoner i systemstatusfeltet.
 • Høyreklikk på DeskLock-ikonet og velg Aktivert. Menyen lukkes, men hvis du åpner den igjen, vil du se at det er en hake på høyre side av alternativet Aktivert.
 •   Notisblokk flytter tross alt ikke til Windows 10-butikken

  Hvis du prøver å flytte skrivebordsikonene nå, vil du oppdage at det ikke fungerer. Du kan lære hvordan du låser oppgavelinjen på Windows hvis du ikke vil at folk flytter elementer dit også.

  For å deaktivere DeskLock, høyreklikker du bare på appikonet i systemstatusfeltet igjen og velger Aktivert (haken forsvinner for å vise at du har deaktivert den).

  Gjør skrivebordsikonene dine uflytbare

  Når folk flytter rundt på skrivebordsikonene dine, kan det ødelegge det perfekte arrangementet ditt. Heldigvis kan du låse dem ved å bruke kontekstmenyen eller en app som DeskLock. Nå trenger du ikke bekymre deg for at de flytter seg fra der du har plassert dem.

    Fiks langsom nettverksutskrift i Windows 10