Slik lytter du til artikler i Safari på iPhone eller iPad

Fokuser på viktigere oppgaver mens Siri leser artikler for deg.

Viktige takeaways

 • Safaris «Lytt til side»-funksjon lar deg lytte til artikler mens du er på farten, noe som gjør det lettere å finne tid til å lese nettinnhold.
 • For å bruke denne funksjonen, sørg for at nettstedet er kompatibelt med Safaris Reader View, indikert med et dokumentikon i adressefeltet.
 • Trykk på Aa-ikonet og velg «Lytt til side» for å få tilgang til avspillingskontroller som å sette på pause eller endre talehastigheten. Alternativt kan du si: «Hei Siri, les dette!» når du er på en støttet nettside.

Hvis du ofte sliter med å finne tid til å lese artikler på nettet, kan Safaris «Lytt til side»-funksjon i iOS 17 være svaret. Du kan nå lytte til artikler mens du er på farten, og her er hvordan du bruker det.

Slik bruker du Safaris Lytt til side-funksjon på en iPhone eller iPad

For at funksjonen Lytt til side skal fungere, trenger du at nettstedet – hvis innhold du ønsker skal leses – er kompatibelt med Leservisningen i Safari. En enkel måte å finne ut om en nettside støtter Reader View, er ved å se etter et dokumentikon på venstre side av adressefeltet som vises et øyeblikk når du laster inn en side.

Hvis tilgjengelig, kan du fortsette med trinnene nedenfor for å bruke Safaris Lytt til side-funksjon:

 • Start Safari og åpne artikkelen du vil at Siri skal lese for deg.
 • Trykk på Aa-ikonet i adressefeltet og velg alternativet Lytt til side fra hurtigmenyen.
 • Siri vil nå begynne å lese artikkelen, og et høyttalerikon som indikerer det samme vil vises i adressefeltet.
 • Trykk på høyttalerikonet og velg Lyttekontroller fra hurtigmenyen for å vise kontrollalternativer.
 • Fra denne popup-vinduet kan du pause/gjenoppta avspillingen, hoppe til neste setning, gå tilbake til forrige setning, endre Siris talehastighet og avslutte lytteøkten.
 • iOS legger også avspillingskontroller på låseskjermen for rask og enkel tilgang. Og hvis du ikke liker stemmen til det talte innholdet, kan du endre det ved ganske enkelt å endre Siris stemme på iPhone.

  Alternativt kan du be Siri om å lese en artikkel for deg når du har en støttet nettside åpen ved å si «Hei Siri, les dette!» eller «Hei Siri, jeg vil høre på denne siden.» Når Siri begynner å lese, kan du få tilgang til og bruke lyttekontrollene som vi nevnte ovenfor.

  Siri kan lese artikler når du er på farten

  Muligheten til å lytte til en nettside er et smart tillegg til Safari. Funksjonen fungerer ganske bra, og Siri klarer å lese opp innhold på en måte som er lett å forstå. Den er ideell når du vil følge med på noe nettinnhold håndfritt; du kan bruke den godt mens du kjører.