Slik oppdaterer du Philips Hue-fastvaren

Philips Hue-pærene, -broene og -bryterne kjører alle fastvare du kan oppdatere. Det er spesielt kritisk nå, som en sårbarhet kan tillate at skadevare installeres på en Philips Hue-bro. Slik ser du etter og installerer Hue-oppdateringer.

Oppdateringer installeres gjennom Hue-appen for iPhone, iPad eller Android. De kan installeres automatisk slik at du aldri trenger å tenke på det, og vi anbefaler å aktivere automatiske oppdateringer hvis du ikke allerede har gjort det. Oppdateringen som retter opp sikkerhetshullet ble utgitt i midten av januar 2020, så det er en god sjanse for at den allerede er installert på maskinvaren din.

  Hvordan gjøre en Raspbery Pi om til en Plex-server

Hvordan se etter og installere Hue-oppdateringer

For å se etter oppdateringer, åpne Hue-appen på Android, iPhone eller iPad.

Trykk på «Innstillinger-ikonet nederst på skjermen. Rull ned og trykk på «Programvareoppdatering» nær bunnen av listen.

Du vil se en «Søker etter oppdatering»-melding når appen ser etter oppdateringer til enhetene dine. Dette kan ta noen få øyeblikk.

Når det er gjort, vil du se en liste over tilkoblede enheter – inkludert broer, pærer og brytere. Hvis appen sier «Ingen oppdateringer tilgjengelig», har du allerede alle de siste oppdateringene.

Hvis appen sier at oppdateringer er tilgjengelige, finn enheten som trenger en oppdatering i listen. Den vil ikke ha et grønt merke ved siden av. Trykk på navnet på enheten og trykk deretter på «Oppdater»-knappen. Hue-appen vil laste ned oppdateringen og installere den på enheten din. Lyset ditt kan blinke under prosessen.

  Hvordan endre størrelsesforholdet i iMovie

Slik aktiverer du automatiske nyanseoppdateringer

Vi anbefaler at du sørger for at automatiske oppdateringer er aktivert, slik at du aldri trenger å bekymre deg for dette igjen. Det gjelder spesielt nå som vi ser sikkerhetsoppdateringer for Hue-programvaren – ikke bare feilrettinger og funksjonsoppdateringer.

Trykk på «Automatisk oppdatering»-alternativet på programvareoppdateringsskjermen for å finne disse alternativene.,

Sørg for at alternativet Automatisk oppdatering er aktivert her.

Du kan også velge tidspunktet på dagen du vil at Hue skal installere oppdateringer. Lysene dine kan blinke under denne prosessen, så velg et tidspunkt da dette ikke vil være irriterende for deg. Du vil sannsynligvis ikke at soveromslysene skal oppdateres (og blinke) mens du sover.

  Photolamus ekte artister lager fantastiske karikaturer av deg