Windows

Slik oppdaterer du Windows frakoblet med bærbar oppdatering

Hvis det er en datamaskin som er i et isolert miljø, der den ikke får tilgang til internett, kan det virke umulig å oppdatere den. Heldigvis finnes det et program du kan bruke til å laste ned de nødvendige Windows-oppdateringene på en datamaskin som har internettilgang og deretter installere dem på den frakoblede datamaskinen. Den heter Portable Update, og vi skal vise deg hvordan du bruker den.

1. Last ned og installer bærbar oppdatering

For å sette i gang, må du koble PC-en til internett og laste ned Bærbar oppdatering, som vil være i en ZIP-fil. Gå til der du lastet ned ZIP-filen, pakk den ut og plasser den utpakkede mappen i en USB-stasjon, for eksempel en flash-stasjon eller ekstern harddisk.

  Reparer Battlefront 2-mus som ikke fungerer i Windows 10

PC-en du prøver å oppdatere bør ha samme Windows-versjon som den du først skal bruke Portable Update på for å laste ned oppdateringsfilene. Det betyr at hvis den frakoblede datamaskinen bruker Windows 11, bør den andre også bruke Windows 11.

Deretter dobbeltklikker du på PortUp.exe (mens den fortsatt er koblet til datamaskinen din) for å starte den bærbare, lette appen.

Etter å ha startet Portable Update, klikker du på Start for at appen skal laste ned filene den trenger for å kjøre. Denne prosessen bør ikke ta lang tid, og når den er ferdig, skal appen åpnes helt.

2. Søk etter oppdateringsfilene

Deretter må du få Portable Update for å søke etter oppdateringsfilene du trenger. Så klikk på Søk-fanen øverst, og klikk deretter på Start øverst til høyre.

  De 5 beste programvarene for å finne sangnøkler (Windows 10)

Når den bærbare oppdateringen fullfører søket, vil den liste de tilgjengelige Windows-oppdateringene du kan laste ned.

Nå, som du vet hva som er tilgjengelig, er det på tide å laste ned filene for offline installasjon.

3. Last ned Windows-oppdateringen du vil ha

For å laste ned filene, klikk på Last ned-fanen øverst for å se de nedlastbare filene, sammen med andre detaljer, for eksempel størrelse og alvorlighetsgrad. Klikk på avmerkingsboksen til høyre for oppdateringen du vil laste ned (du kan velge mer enn én), og klikk deretter på Start øverst til høyre på skjermen. Når du velger filene som skal lastes ned, sørg for at statuskolonnen deres sier Ikke installert.

Når nedlastingen er ferdig, forsvinner den fra listen. Portable Update vil plassere Windows Update-filene i Cache-mappen, som er der den vil se når du prøver å installere dem på den andre datamaskinen.

Nå er du klar til å flytte programmet over til den frakoblede datamaskinen.

  Hvordan finne IP-adressen til Windows, Linux, Mac og nettsted?

4. Installer de valgte Windows-oppdateringene

Koble fra USB-stasjonen med Portable Update på den, koble den til den frakoblede datamaskinen og start den. Gå nå til Installer-fanen, velg alle nedlastingene du vil installere, og klikk deretter Start øverst til høyre. Portable Update vil deretter installere oppdateringene.

Etter at Portable Update har gjort sitt, start Windows-datamaskinen på nytt for å la OS fullføre installasjonen av oppdateringene på sin side av tingene (som det vanligvis gjør).

Installer Windows-oppdateringer på en annen måte

Du kan enkelt oppdatere en frakoblet datamaskin med Portable Update. Så lenge du har programmet og alle nødvendige Windows Update-filer, bør prosessen være en lek. Det beste er at du kan oppdatere hvilken som helst annen datamaskin som trenger en oppdatering på denne måten, selv om den har internettilgang.

x