Slik overfører du Netflix-profilen din til en annen konto

Netflix er en av de største streamingplattformene i verden med mer enn 200 millioner betalende abonnenter. Men veksten har avtatt, og selskapet har til og med mistet massevis av abonnenter i 2022, på grunn av konkurranse fra slike som Disney+, HBO Max, Apple TV Plus og andre. For å bøte på dette jobber Netflix nå aktivt med plattformens passorddelingsproblem for å eliminere freeloadere, og presser dem til å ponni opp og få sine egne separate kontoer. Eller de kan velge å betale en liten avgift for å bruke samme konto som før og bli regnet som medlem av den husstanden. For de som velger førstnevnte og får sine egne kontoer, har Netflix introdusert en ny «profiloverføring»-funksjon for ikke å la deg henge tørr og høyt. I denne veiledningen viser vi deg hvordan du overfører Netflix-profilen din fra en eksisterende konto til en annen konto. Så la oss se hvordan du kan flytte Netflix-profilen din og holde anbefalingene dine intakte.

Overfør Netflix-profilen til en annen konto (2022)

Vi har forklart alle intrikate detaljer i den nye profiloverføringsfunksjonen på Netflix i denne guiden. Men hvis du ikke ønsker å tillate profiloverføringer på kontoen din, har vi også delt hvordan du slår av funksjonen. Du kan bruke tabellen nedenfor for å navigere til handlingen du ønsker å utføre når du bruker denne funksjonen.

Hva er «Transfer Profile»-funksjonen på Netflix?

Tilskuddet til Netflixs teknologitunge arsenal kommer i form av profiloverføringer. Denne funksjonen ble lansert i midten av oktober 2022 og er designet for å gjøre det enklere for brukere å sette opp en ny konto uten å miste sin dyrebare seerhistorikk og anbefalinger. Som et offisielt blogginnlegg beskriver, er Profile Transfer «en funksjon som lar folk som bruker kontoen din overføre en profil – beholder de personlige anbefalingene, visningsloggen, Min liste, lagrede spill og andre innstillinger – når de starter sine egne [Netflix] medlemskap.»

Profiloverføringsfunksjonen er tilgjengelig for alle Netflix-brukere over hele verden. Men hvorfor trenger Netflix en profiloverføringsfunksjon, spør du? Vel, det er et todelt svar på det spørsmålet. La meg forklare.

For det første er den offisielle begrunnelsen som Netflix ga for profiloverføringsfunksjonens eksistens 100 % gyldig. Du vil ikke dele en konto når du flytter husholdninger, avslutter et forhold eller nær ved å bli sparket fra andres konto. For det andre er det primære motivet for selskapet til å legge til en slik funksjon å slå ned på passorddeling blant venner og familie.

Netflix har bekreftet at de vil be deg om å betale ekstra kostnader for å dele en konto med andre utenfor husstanden din. Og hvis du ikke er villig til å gjøre det, må de som deler en konto med deg få et eget Netflix-abonnement. Så til syvende og sist er målet med profiloverføringsfunksjonen å gi brukere en måte å beholde sine anbefalinger og likes når de blir tvunget til å betale penger for en ny konto. Og vel, du vil se i trinnene nedenfor at profiloverføringen fungerer som annonsert, så det er en god ting.

  Hvordan endre posisjonen din i Hulu og se fra hvor som helst

Ting å vite før du overfører Netflix-profil

Nå, ikke gå foran deg selv. Du må huske et par ting før du bestemmer deg for å overføre Netflix-profilen din og registrere deg for en ny konto.

1. For det første må du vite hva all informasjon fra din eksisterende profil vil flytte til den nye. Den nye Netflix-profilen din vil ha følgende ting kopiert fra den originale:

 • Profilnavn og ikon
 • Visningshistorikk og vurderinger
 • Anbefalinger og overvåkningsliste
 • Alle innstillingene, inkludert avspilling, undertekster og mer
 • Lagrede spill og spillhåndtak (fjernet fra den opprinnelige profilen)

2. Den neste viktige tingen å huske er at du ikke kan flytte PIN-beskyttede profiler. Du må deaktivere profillåsen for å starte overføringsprosessen. Du kan heller ikke overføre Kids-profilen til en ny Netflix-konto.

3. Når du fullfører overføringsprosessen, vil ikke Netflix slette den opprinnelige profilen fra den eksisterende Netflix-kontoen. Den opprinnelige profilen vil eksistere som en sikkerhetskopi, men kontoeieren kan fjerne den når som helst.

4. Ingen betalingsinformasjon vil bytte hender under profiloverføringen. Du må legge til nye betalingsdetaljer under overføringsprosessen, som forklart nedenfor.

5. Netflix-profiloverføring støttes kun på den offisielle nettsiden, ikke mobil- eller skrivebordsappene. Du må få tilgang til kontoinnstillingene i en nettleser på datamaskinen, telefonen eller nettbrettet.

Hvordan overføre Netflix-profil til ny konto

Med det grunnleggende ute av veien, er du klar til å overføre Netflix-profilen din til en ny konto. Her er trinnene du må følge:

 • Åpne Netflix og naviger til profilen din. Klikk deretter på profilbildet ditt øverst til høyre og velg alternativet «Overfør profil» i rullegardinmenyen.

 • Alternativt kan du klikke på profilbildet ditt og gå til «Konto»-innstillingene. Utvid deretter profilen din under delen «Profil og foreldrekontroll» for å finne alternativet «Overfør denne profilen». Klikk «Overfør» for å fortsette.
 • Deretter vil Netflix gi deg det samme spillet som vi gjorde i delen «ting å huske» ovenfor. Klikk på «Neste» og skriv inn en ny e-postadresse og passord for å sette opp din solo-konto. Klikk på «Neste» igjen.

Netflix-profiloverføring av ny kontoskjerm

Merk: Hvis du ikke er sikker på hvilken plan du skal velge eller er i tvil om å bytte til en ny konto, kan du velge å pause Netflix-profiloverføringsprosessen i det øyeblikket og fullføre den på et senere tidspunkt eller tidspunkt. Bare klikk på «Fullfør senere» øverst til høyre.

 • Etter det, skriv inn kredittkortinformasjonen din til «Start medlemskap» for din nye Netflix-konto.

 • Og voila, du har opprettet en ny Netflix-konto og kan begynne å konfigurere den for å fullføre profiloverføringen. Først må du skrive inn telefonnummeret ditt, noe som vil være nyttig hvis du glemmer passordet ditt og må endre passordet til Netflix-kontoen din for å gjenopprette det.

 • Deretter må du fortelle Netflix om enhetspreferansene dine. Som, jeg kommer til å streame Netflix på datamaskinen og mobilen min.

 • Deretter, hvis du planlegger å dele ditt nye Netflix-medlemskap med andre familiemedlemmer, kan du opprette flere profiler for dem under selve overføringsprosessen.

Merk: Som Netflix påpeker i dette skjermbildet, kan du bare dele kontoen med folk du bor sammen med. Selv om det kanskje ikke er sant akkurat nå ettersom passorddeling er utbredt, er profiloverføringsfunksjonen designet for å jevne ut prosessen med å overføre detaljer og kunne sette opp din egen separate konto (hvis du ikke ønsker å betale ekstra for passord deling).

  Hvorfor du ikke kan blokkere BitTorrent på ruteren din

 • Til slutt må du angi innstillingene for innholdsspråk, noe som ville være overflødig i ditt tilfelle siden du allerede flytter anbefalingene dine fra den eldre profilen din.

 • Og det er det. Netflix vil bruke et par minutter på å sette opp kontoen din og vise profilvelgerskjermen. Her kan du se at mitt navn og profilikon er overført. Du vil også se en melding øverst som sier «Overføring fullført» når du åpner en profil.

Merk: For de som lurer på hvordan du overfører en Netflix-konto til en annen e-post, gjør den nye «Transfer Profile»-funksjonen akkurat det. Vi har forklart trinn-for-trinn-prosessen i denne veiledningen.

 • I tillegg vil eieren av den opprinnelige kontoen motta en e-postmelding om at du har overført profilen din til en ny konto. Det er nå opp til deres skjønn å beholde profilen din sikkerhetskopi eller slette den.

Hvordan overføre Netflix-profilen til en eksisterende konto

Nå er et av de vanligste spørsmålene de fleste Netflix-brukere vil ha – Kan jeg overføre profilen min til en eksisterende Netflix-konto? Kan jeg for eksempel flytte profilen min til en annen konto som eies av vennene mine, søsteren eller slektningene mine? Vel, dessverre er svaret nei. Du kan ikke bruke denne funksjonen til å «overføre en profil til en eksisterende konto,» sier Netflix på sin offisiell støtteside.

Selv om Netflix allerede har nevnt at det ikke er mulig på støttesiden, ønsket jeg å teste kravet deres og bekrefte det uavhengig. Så jeg prøvde å flytte profilen min til kontoen til søsteren min og fikk en feilmelding som lød – «Denne e-posten er allerede i bruk. Du kan ha en annen Netflix-konto ved å bruke denne e-posten.»

Nå, hvis du legger inn en e-post du er sikker på at du aldri har brukt til å opprette en Netflix-konto, foreslår vi at du sjekker ut denne offisielle støtteside for feilsøkingsinformasjon.

For å runde opp vil jeg si at profiloverføringsfunksjonen fungerer bra, men den er ikke gjennomtenkt. Det er absurd at Netflix ikke lar deg overføre profilen din til en eksisterende konto. Tenk deg at jeg inntil nå delte en Netflix-konto med vennene mine, men bestemte meg for å hoppe av skipet for å bli med på foreldrenes konto, så jeg slapp å betale ekstra for passorddeling. Men jeg kan ikke, siden profiloverføringsfunksjonen ikke støtter det. Jeg må skaffe meg min egen nye Netflix-konto for å unnslippe byrden med brudd på passorddeling.

Dessuten er det ikke slik at alle medlemmer av familien alltid vil bo under samme tak. Så du må uansett betale ekstra kostnader for å dele en Netflix-konto i en familie hvis du bor fra hverandre, noe som gir absolutt ingen mening. Dette er et argument som har blitt tatt opp gang på gang, men som ser ut til å falle for døve ører.

På grunn av disse argumentene virker funksjonene for profiloverføring og deling av passord i hovedsak som en kontanter. Men selskapet bryr seg ikke om kritikken og går videre i full fart, med en plan om å innføre avgifter for deling av kontopassord tidlig i 2023. Netflix mister abonnenter, med den første nedgangen (~200 000 brukere) registrert tidligere i april 2022, og er under press for å levere. Selskapets dominans i strømmeområdet er under angrep av konkurrenter som Disney+, HBO Max, Hulu, Apple TV+ og andre. Så Netflix prøver å vri penger ut av sine lojale kunder.

  Hvordan finne grupper i Telegram

Merk: Hvis du ikke er fornøyd med Netflixs holdning til kontodeling eller hvordan det går med problemet, kan du velge å kansellere Netflix-abonnementet eller slette Netflix-kontoen din. Vi har koblet begge veiledningene med trinnvise instruksjoner her.

Slik deaktiverer eller aktiverer du Netflix-profiloverføring

Profiloverføringsfunksjonen er aktivert som standard for alle kontoer over hele verden. Men hvis du ønsker å slå av profiloverføringer på Netflix-kontoen din, er det mulig å gjøre det. Følg trinnene nedenfor for å lære hvordan du gjør det:

 • Hold først musepekeren over profilikonet ditt øverst til høyre. Gå deretter til «Konto»-innstillinger.

 • Under «Innstillinger»-delen vil du se et nytt «Slå av profiloverføringer»-alternativet. Klikk på den.

 • På neste side klikker du på «Slå av profiloverføring»-knappen for å deaktivere funksjonen på Netflix-kontoen din. Nå vil ikke alle brukere som deler kontoen kunne flytte profilene sine til en ny konto.

 • Hvis du noen gang ønsker å aktivere profiloverføringer (eller vennene dine kan gjøre det også når du deler kontopassordet med dem), går du til kontoinnstillingene igjen. Deretter velger du alternativet «Slå på profiloverføringer».

 • På neste side klikker du på «Tillat»-knappen for å aktivere profiloverføringer igjen. Men det er en hake her, så les neste punkt.

 • Profiloverføringsfunksjonen er ikke aktivert umiddelbart, og du må vente 2 dager før den er tilgjengelig for bruk igjen. Men hvis du er ivrig etter å flytte profiler, les neste punkt.

 • Hvis du ikke ønsker å vente i to dager, kan du gå til den registrerte e-postkontoen din og se etter e-posten «Profiloverføringer vil være tilgjengelig snart» fra Netflix. Klikk deretter på «Aktiver øyeblikkelig»-knappen for å begynne å bruke funksjonen og overføre Netflix-profilen din til en annen konto.

ofte stilte spørsmål

Hva skjer hvis jeg slår av profiloverføring på Netflix?

Hvis du slår av funksjonen for profiloverføring på Netflix, vil du ikke kunne flytte noen profil fra kontoen din til en annen. Men hvis du allerede har overført en Netflix-profil, vil den forbli upåvirket av endringen. Du kan også slå på profiloverføringer via innstillingene når som helst. Vi har detaljert prosessen i denne veiledningen, så les den raskt.

Overfør Netflix-anbefalinger til ny konto

Hvis du er ute etter å få et eget Netflix-abonnement, er profiloverføringsfunksjonen utvilsomt en hendig funksjon. Du vil ikke gå glipp av historikk, anbefalinger og overvåkningsliste med denne funksjonen. Dessuten kan det hende at denne funksjonen ikke har mye bruk i den nåværende tilstanden, men vi vil se at den blir mye brukt når bruddet på passorddeling trer i kraft neste år. I mellomtiden bør Netflix gjennomgå strategien sin og komme med en løsning som i det minste lar familier som bor fra hverandre fortsatt kunne dele en felles konto. De skal ikke trenge å betale for individuelle kontoer.

x