Slik presenterer du på Google Meet

Alle online møteverktøy lar brukere foreta lyd- og/eller videosamtaler. Det har blitt en grunnleggende funksjon, men mange verktøy gjenkjenner at brukerne juli trenger også å dele skjermen eller presentere en lysbildefremvisning. Presentasjon er litt forskjellig fra skjermdeling ved at presentatøren må kunne se presentasjonen de presenterer og møtet juli må gå i bakgrunnen.

Presenter på Google Meet

Det er to måter å presentere på Google Meet; skjermdeling, eller den nåværende funksjonen. Den nåværende funksjonen lar deg presentere fra Google Slides. Det vil sette møtet i bakgrunnen og lar deg presentere enkelt.

Skjermdelingsalternativet lar deg presentere en fil fra skrivebordet, men du vil bytte mellom møtet og filen. Det gir en langt mindre praktisk presentasjonsopplevelse.

Presenter på Google Meet – Google Slides

Før du kan presentere på Google Meet ved hjelp av Google Slides, må du sørge for at du har gjort følgende.

Du bruker Chrome for å bli med i møtet.
Presentasjonen din er lastet opp til Google Slides.
Sørg for at presentasjonen ser riktig ut i Google Slides.
Åpne presentasjonen i en egen fane.

Du er nå klar til å begynne å presentere på Google Meet. Du kan presentere det andre du blir med på et møte, men vi anbefaler ikke tilnærmingen.

Bli med på et Google Meet-møte.
Klikk på delskjermknappen.
Velg Present fra menyen.

Velg Google Slides-fanen som har presentasjonen åpen.
Når du har byttet til presentasjonsfanen, klikker du på Present øverst til høyre.

Presenter på Google Meet – Del skjerm

Du kan dele en presentasjon (PPTX eller KEY) fra skrivebordet.

Åpne presentasjonsfilen du vil presentere.
Bli med på et Google Meet-møte.
Klikk på delskjermknappen nederst.
Velg vinduet fra menyen.

Velg app-/filvinduet.
Bytt til fullskjerm i filen.

Konklusjon

Google Meet har muligheten til å presentere filer, men det fungerer bare bra hvis du bruker Chrome og Google Slides. Google Slides vil kunne importere de fleste presentasjonsformater (PDF, PPT, PPTX og KEY), så selv om presentasjonsfunksjonen ikke er like fleksibel, vil du kunne bruke den til de fleste typer filer. Alt du trenger å gjøre er å huske å laste opp filen før møtet starter. Når det gjelder Google Meet-mobilappene, er presentasjon ikke mulig. Skjermdeling fungerer i mobilappene, men du vil presentere enhetens skjerm eller en annen app du har åpen i den.