Slik ser du flere tidssoneklokker på Windows 10s oppgavelinje

Enten du har kolleger, venner eller familie i forskjellige tidssoner, kan det kreve litt innsats å holde styr på det hele. Windows lar deg legge til flere tidssoneklokker på oppgavelinjen, noe som gjør dette mye enklere.

Dette er mye mer praktisk enn å søke på nettet etter «tid inn [city].» Det kan til og med være mer nøyaktig enn å prøve å huske tidssoner selv. La oss for eksempel si at du har kolleger i Arizona, som stort sett ikke overholder sommertid. Hvor mange timer foran eller bak din nåværende tidssone er Arizona akkurat nå? Du trenger ikke å huske – bare sjekk klokken.

  Slik kobler du automatisk til en VPN for spesifikke apper i Windows 10

For å finne disse innstillingene, høyreklikk på klokken på Windows 10s oppgavelinje og velg «Juster dato/klokkeslett.» Du kan også gå til Innstillinger> Tid og språk> Dato og tid.

Rull ned og klikk på «Legg til klokker for forskjellige tidssoner» under Relaterte innstillinger.

For å legge til en annen klokke, merk av for «Vis denne klokken», velg en tidssone og skriv inn et visningsnavn.

Dette navnet vil vises i verktøytipset som vises når du holder musepekeren over klokken på oppgavelinjen og i popup-panelet som vises når du klikker på klokkeslettet. Du kan skrive hva du vil. Du kan for eksempel skrive inn navnet på tidssonen eller navnet på en by. Du kan til og med skrive inn navnet på personene du kjenner eller teamet du jobber med i den tidssonen.

  Slik spiller du Chess Titans på Windows 10

Du kan legge til opptil to ekstra tidssoner her; det er det. Klikk «OK» når du er ferdig.

For å se de andre tidssoneklokkene uten å klikke noe, kan du holde musepekeren over klokken på oppgavelinjen. Du vil se tiden i de andre tidssonene.

Du kan også klikke på klokken på oppgavelinjen og se på toppen av panelet. Du vil se tidene i de to andre valgte tidssonene rett under den lokale tidssonen.

Vil du ha flere nyttige ting på popup-vinduet for klokken? Legg til kalenderen din! Du kan synkronisere Windows 10 med online-kalendere som Google Kalender, Apples iCloud-kalender og Exchange-kalendere.

  Slik fikser du den defekte maskinvareskadet sidestoppkode på Windows 10

Du kan også aktivere klokker for flere tidssoner i Windows 7 og 8.1. Bare høyreklikk på klokken på oppgavelinjen, klikk på «Juster dato/klokkeslett» og velg fanen «Ytterligere klokker». Det hele fungerer på samme måte, selv om panelet som vises etter at du klikker på klokken på oppgavelinjen ser annerledes ut på eldre versjoner av Windows.