Slik setter du fokus og justerer eksponeringen i iOS 8-kameraappen

Apple legger jevnlig til noe nytt for å gjøre kameraet på iPhone bedre med hver påfølgende modell. Med de siste versjonene av iOS har Apple også gjort forbedringer i kameraappen. Funksjoner som panoramabilder, en timer, time-lapse videoopptak og til og med filtre er lagt til. Med iOS 8 var det mest bemerkelsesverdige tillegget til Kamera-appen muligheten til å stille inn fokus og eksponering separat. Dette er ikke noe bare nyere enheter kan gjøre. Lenge før Apple la denne muligheten til kameraappen, fantes det mange apper i App Store som gjorde at du kunne stille inn fokus og eksponering separat. Nå som det er en aksjefunksjon, trenger ikke brukere å lete etter en god app for å oppnå dette. Slik kan du stille inn fokus og eksponering i Kamera-appen i iOS 8.

  3 Android-funksjoner som (sannsynligvis) aldri kommer til iOS

Fokus

Eldre versjoner av iOS tillot deg å stille inn og låse fokuspunktet når du tok et bilde. Eksponeringen ble automatisk stilt inn for samme punkt som fokusområdet. For å sette fokus i iOS 8, trykk hvor som helst på bildet og hold til en solid gul boks vises. Hvis du har en skjelven hånd, kan du låse fokuspunktet ved å trykke og holde på skjermen til et AE/AF-låsemerke vises øverst i søkeren. Dette er nøyaktig det samme som det var i eldre versjoner av operativsystemet, selv om du kan bli forvirret fordi kontrollen raskt går over til eksponeringsinnstillingen.

  Del kontakter privat mellom Android- og iOS-enheter

Eksponering

Når du trykker på et område på skjermen, er den gule firkanten som vises med litt sol ved siden av eksponeringsinnstillingen. Du kan trykke på den og du vil se at lyset justeres for bildet tilsvarende, men hvis du til tross for at du prøver forskjellige punkter, ikke liker eksponeringsnivået du får, kan du øke eller redusere det for å passe deg selv.

Trykk på skjermen og når boksen med solen ved siden av dukker opp, skyver du fingeren (uten å løfte den etter innstilling av eksponeringspunktet) opp eller ned. Du vil se en glidebryter vises ved siden av boksen og det lille solikonet vil bevege seg opp og ned med fingeren. Å flytte den opp øker eksponeringen og å flytte den ned reduserer den.

  Hvordan iOS 13 vil låse opp NFCs potensial

Kontrollen er fin å ha, men litt klønete å bruke. Jeg ville ikke hatt noe imot litt større kontroller hvis det betydde at jeg kunne administrere dem bedre.