Slik oppdager du ny musikk på Spotify

En av Spotifys kraftigste funksjoner er anbefalingsystemet, som lar deg finne flotte sanger du kanskje ikke har hørt ennå. Slik oppdager du ny musikk på strømmetjenesten.

Spotifys oppdagelsesfunksjoner

Bortsett fra å ha delbare spillelister generert av både fellesskapet og av selskapet, har Spotify massevis av måter å direkte anbefale deg ny musikk. Siden det er den største musikkstrømmetjenesten, har den omfattende data om all musikken du har lyttet til, samt hva andre brukere hører på. Det er derfor den har et robust sett med oppdagelsesverktøy som lar deg finne nye sanger eller sjangre som du kanskje liker.

Spotifys oppdagelsesfunksjoner inkluderer personlige spillelister som Discover Weekly og Release Radar, forslag til sanger du kan legge til i dine eksisterende spillelister, og radiostasjoner basert på spor, artister og album. Disse endres dynamisk basert på lyttevanene dine eller utvalgte sanger.

Discover Weekly

Den enkleste måten å oppdage musikk på Spotify på er via den svært personlige «Discover Weekly»-spillelisten. Hver ukestart får du en spilleliste fylt med 30 spor som du aldri har hørt på på plattformen. Disse sporene er valgt basert på hva du har hørt på den siste uken og er skreddersydd for hver bruker. Det er ofte mange mindre artister i disse spillelistene som du kanskje ikke har hørt om.

  Slik fikser du at Google Meet-rutenettvisning ikke fungerer

For å få tilgang til Discover Weekly-spillelisten din, gå til «Discover»-delen i Spotify. Det skal være den aller første spillelisten og vil ha ditt Spotify-profilbilde på forsiden.

Mens du lytter til Discover Weekly, kan du legge til favorittlåtene dine i ditt eget sangbibliotek ved å klikke på hjerteknappen ved siden av dem. Du kan også følge spillelisten din slik at du kan få tilgang til den når som helst, eller sette bryteren til «last ned» slik at den er tilgjengelig for offline lytting på enheten din når den blir oppdatert.

Slipp radar

I likhet med Discover Weekly er Release Radar en dynamisk spilleliste som fyller seg selv basert på dine lyttevaner og bibliotek.

Hver fredag ​​oppdateres spillelisten med 30 splitter nye sanger fra artister du følger for øyeblikket, samt ny musikk fra artister du kanskje ikke har hørt på. Denne spillelisten inneholder utelukkende spor som har blitt utgitt i løpet av de siste syv dagene.

  Gmail-tastatursnarveier til Master

Hvis du er en som ofte følger med på nye utgivelser, er dette en fin måte å holde styr på favorittartistene dine. Den inneholder ofte spesialversjoner, liveopptak og b-sider som ikke er like fremtredende på en artists side.

Spillelisteforslag

Spotify kan lage dynamiske forslag til hvilke spor som skal legges til en spilleliste basert på spillelistetittelen og sangene som allerede er i den. For eksempel, hvis du lager et album som heter «Disco Music» og legger til mest funk-, disco- og soul-sanger, vil det umiddelbart foreslå lignende sanger fra andre artister i løpet av epoken.

For å gjøre dette, lag en Spotify-spilleliste og gi den en beskrivende tittel. Legg til flere sanger til spillelisten som har å gjøre med sjangeren, stemningen eller perioden du prøver å fange.

Nederst på spillelisteskjermen for både mobil og stasjonær, vil du se en liste over flere sanger som du umiddelbart kan legge til. Bare trykk på «+»-knappen for å legge dem til, eller du kan også velge sangen du vil lytte til sporet før du legger den til.

  Slik bruker du iPad som en ekstern Mac-skjerm med sidevogn

Du kan også trykke på «oppdater»-knappen nederst på skjermen for å få et annet sett med anbefalinger. Forslagene har en tendens til å endre seg hver gang du legger til nye spor, så du bør også prøve å bla deg ut av spillelisten og gå tilbake til den for å se et helt nytt sett.

Spotify «Radios»

En annen fin måte å oppdage ny musikk på er å bruke Spotifys radiofunksjon. Den lar deg velge hvilken som helst sang, album eller artist, og generere en serie spor som ligner på sjanger, tema eller emne som du kontinuerlig kan lytte til i timevis.

Du kan finne radioen via knappen for tilleggsalternativer på hver sang, album eller artist. Mens du spiller radio, kan du lagre sangene du liker ved å trykke på hjerteknappen ved siden av hvert spor.