Slik setter du opp og bruker Google Disk på Macen din

Mens Apple-brukere enkelt kan bruke iCloud-lagringstjenesten, kommer den med kun 5 GB gratis lagringsplass. I stedet for å betale ekstra, kan du bytte til å bruke Google Disk på Mac-en, noe som gir deg ekstra plass og verktøy i prosessen.

Når du har installert og konfigurert Google Disk, vises den som en mappe i Finder-appen. Du trenger en Google-konto som er konfigurert og konfigurert for å kunne bruke Google Disk.

Installere Google Backup and Sync på Mac

For å få tilgang til Google Disk på din Mac (og ikke fra en nettleser), må du laste ned og installere Google Backup and Sync-programvaren.

Gå til Google Disk nettstedet og klikk på «Last ned»-knappen under «Personlig»-delen.

Godta vilkårene og betingelsene for å begynne å laste ned programvaren. Åpne DMG-filen når nedlastingen er fullført.

I DMG-installasjonsprogrammet drar du «Sikkerhetskopiering og synkronisering fra Google»-ikonet til «Applications»-mappen på den andre siden.

Etter en liten stund vil sikkerhetskopierings- og synkroniseringsprogramvaren for Google Disk bli installert på Mac-en.

  Hvordan endre papirstørrelsen i Microsoft Word

Du kan få tilgang til den fra Launchpad eller ved å søke «Sikkerhetskopiering og synkronisering» i Spotlight Search, tilgjengelig ved å klikke på søkeikonet øverst til høyre på Mac-skjermen eller trykke på CMD+mellomromstastene.

Avhengig av din versjon av macOS, kan en advarsel om bruk av sikkerhetskopiering og synkronisering dukke opp ved første oppstart.

Klikk «Åpne» for å la den starte.

Du må da gi Sikkerhetskopiering og synkronisering tilgang til filene dine og la den sikkerhetskopiere skrivebordsmappen.

Klikk «Ikke tillat» hvis du foretrekker å ikke tillate dette, men du vil konfigurere disse alternativene senere. Ellers klikker du på «OK» for å gi tilgang til sikkerhetskopiering og synkronisering.

Autoriser det samme for Dokumenter-mappen ved å klikke på «OK»-knappen.

Klikk «OK» for å autorisere den samme tilgangen for bildene og videoene dine. Dette vil tillate dem å bli sikkerhetskopiert til Google-kontoen din.

Med de riktige tillatelsene brukt, starter Sikkerhetskopiering og synkronisering.

Konfigurere Google Backup and Sync på Mac

Når Google Backup and Sync-programvaren starter med de riktige tillatelsene, klikker du på «Kom i gang»-knappen og logger deretter på med brukernavnet og passordet for Google-kontoen din.

  Slik multipliserer du tall i Google Sheets

Du må da velge hvilke mapper fra Mac-en du vil synkronisere med Google Disk.

Klikk «Got It» for å komme i gang, og velg deretter hvilke mapper du vil synkronisere i den øverste delen. Som standard vil mappene Skrivebord, Dokumenter og Bilder synkroniseres. Du kan fjerne merket for disse hvis du foretrekker det.

Du må velge kvaliteten på bildene og videoopplastingene dine. Velg alternativknappen ved siden av det foretrukne alternativet.

«Høykvalitet» vil konvertere bildene og videoene dine til en dårligere kvalitet, men disse filene vil ikke telle med i lagringskvoten din. Hvis du foretrekker å la disse være intakte, velg alternativet «Original Quality». Dette vil bruke den oppgitte Google Disk-lagringskvoten din.

Merk av for «Last opp bilder og videoer til Google Photos» for å laste disse opp automatisk til Google Photos, og klikk deretter på «Neste» for å fortsette.

Du må da bestemme hvilke mapper fra Google Disk-lagringen du vil automatisk synkronisere med Mac-en for å gi deg umiddelbar tilgang.

Klikk «Got It» for å komme i gang. Velg enten «Synkroniser alt på min stasjon» for å synkronisere alle filene fra Google Disk-lagringen din, eller velg individuelle filer ved å klikke på alternativet «Synkroniser kun disse mappene».

  Slik sletter du en gruppechat i WeChat

Det vil gi deg en liste over tilgjengelige mapper. Fjern merket for mappene du ikke vil synkronisere, klikk «Start» for å fullføre konfigurasjonsprosessen, og begynn deretter å synkronisere filene dine.

Få tilgang til Google Disk på din Mac

Når Google Backup and Sync-programvaren er konfigurert, vil et konfigurasjonsverktøy vises i macOS-menylinjen. Dette vil gi deg informasjon om fremdriften til eventuelle synkroniseringsfiler, i tillegg til at du kan konfigurere Google Disk i fremtiden.

Google Disk-mappen din vises slik at du kan få tilgang til den som enhver annen mappe i Finder, under «Favoritter»-delen i menyen til venstre. Du kan starte Finder fra Launchpad eller ved å søke etter det ved å klikke på Spotlight-søkikonet i menylinjen.

Denne mappen er der du kan legge til, redigere eller slette filer og mapper til Google Disk-lagringen din. Mappen vil også vises når du ser etter å lagre eller åpne filer i annen programvare.

Avhengig av synkroniseringsalternativene du valgte under konfigurasjonsprosessen, vil skrivebords-, dokument- og bildefilene dine også synkroniseres automatisk til Google Disk-lagringen din, uavhengig av om du har lagret dem direkte i Google Disk-lagringsmappen.