Slik setter du opp og tilpasser skjermspareren på din Mac

Viktige takeaways

 • Det er enkelt å sette opp en skjermsparer på Mac-en. Åpne Systeminnstillinger, gå til Skjermsparer og velg en fra de forskjellige tilgjengelige alternativene.
 • Du kan bruke Bilder-skjermspareren til å legge til dine egne bilder.
 • Du kan passordbeskytte Mac-en når skjermspareren vises. Gå til Systeminnstillinger > Låseskjerm og still inn Mac-en til å kreve et passord når den aktiveres.

Skjermsparere er animasjoner eller videoer som vises på datamaskinen din når den er inaktiv. De kan variere fra tilfeldige bilder til egendefinert tekst eller til og med en enkel klokke. Her er alt du trenger å vite for å sette opp en skjermsparer på Mac-en.

  Dataeksfiltrering og beste praksis for å forsvare seg mot det

Slik setter du opp en skjermsparer på din Mac

Som nevnt ovenfor er det ganske enkelt å sette opp og tilpasse skjermspareren i macOS. Så følg de enkle instruksjonene nedenfor for å komme i gang:

 • Åpne Systeminnstillinger på Mac-en og gå til Skjermsparer.
 • Du vil se et rutenett med skjermspareralternativer. Du kan velge mellom ulike kategorier avhengig av dine preferanser.
 • Klikk på skjermspareralternativet du vil bruke.
 • Hvis du velger skjermspareren Bilder, klikker du på Alternativer øverst på skjermsparermenyen for å legge til dine egne bilder. Du kan legge til bilder fra enten en mappe eller Bilder-appen ved å klikke på Kilde-rullegardinmenyen. Når du har valgt bildene dine, klikker du på Velg og deretter OK.

    9 beste teleprompter-apper for å levere talen din med klarhet

  Det er det! Skjermspareren din skal nå vises hver gang du lar Mac-en være inaktiv i en viss periode. Du kan bruke den sammen med andre tilpasningsalternativer på Mac-en for å gjøre den enda mer behagelig å se på og jobbe med.

  Hvis Mac-en din kjører macOS Sonoma, kan du velge antenneskjermsparere, som egentlig er videoer fra forskjellige steder. Du har til og med muligheten til å veksle mellom flere antenneskjermsparere. På eldre macOS-versjoner måtte du stole på et tredjepartsverktøy kalt Aerial Companion for å få Apple TVs antenneskjermsparere på en Mac.

  Hvordan passordbeskytte Mac-en når skjermspareren vises

  Du kan velge å kreve et passord for å logge tilbake på Mac-en når skjermspareren vises. Dette er en hendig funksjon og kan forhindre uautorisert tilgang til Mac-en din.

    Hvordan bruke aggregasjonsrørledningen i MongoDB

  For å passordbeskytte Mac-en når skjermspareren vises, gå til Systeminnstillinger > Låseskjerm. Velg rullegardinmenyen ved siden av Krev passord etter at skjermspareren starter eller visningen er slått av, og sett den til Umiddelbart.

  Dra nytte av skjermsparere på din Mac

  Som du kan se, er det ganske enkelt å sette opp en skjermsparer i macOS. Når du følger trinnene ovenfor, skal din personlige skjermsparer være tilgjengelig for visning når Mac-en er inaktiv. I tillegg har du kontroll over tiden det tar før skjermspareren vises, og du har til og med valget mellom å låse Mac-en når den aktiveres.

  Ved å tilpasse skjermspareren på Mac-en får du ett skritt nærmere å gjøre Mac-en din helt unik for deg.