Hvordan VR-trening på jobben kan øke dine ferdigheter og selvtillit

Mange bedrifter ser nå på VR-opplæring som en effektiv og billigere måte å hjelpe sine ansatte videre på arbeidsplassen. Arbeidere over hele verden bruker spesialiserte VR-programmer for å forbedre ferdighetene sine.

La oss utforske de viktigste fordelene ved å implementere VR-trening på arbeidsplassen. Hvis de faller i smak hos deg som arbeidstaker eller arbeidsgiver, begynn å se etter en passende leverandør.

1. Virtuell praktisk opplæring

Si at du trenger å øke din aktive lytting eller evnen til å kommunisere tydelig. Et VR-program for myke ferdigheter vil sette deg i en simulering, hvor du kan øve på å snakke og lytte til virtuelle mennesker.

Tilgjengelige simuleringer kan også inkludere vanskeligere situasjoner. Pixo VRs myke ferdighetstreningkan for eksempel hjelpe deg med kjønnsinkludering og identitet, forståelse og løsning av konflikter og bekjempelse av mobbing og trakassering.

Du får lære om alle disse problemene gjennom et headset, i motsetning til tradisjonell klasseromsbasert opplæring. Simuleringer kan være veldig realistiske og ikke mindre lærerike enn standard trening. Når det er sagt, å praktisere det du lærte med ekte mennesker gir dybde til din forståelse av hver sosial situasjon.

2. Oppslukende trening som motstår distraksjoner

Når det gjelder å måle effektiviteten til virtuell virkelighet for trening av myke ferdigheter, PwCs studie i 2020 avslørte mye etter at ansatte ble satt gjennom klasseroms-, e-lærings- og v-læringsøkter.

  Slik tilbakestiller du Apple Watch til fabrikkstandard uten Apple-ID

V-elever demonstrerte det høyeste nivået av følelsesmessig engasjement med treningsinnholdet. Sammenlignet med klasserom og e-lærere var den henholdsvis 3,75 og 2,3 ganger større. Den oppslukende naturen til VR-trening spiller en stor rolle i denne forbindelsen.

Tenk på den livlige audiovisuelle opplevelsen et hodesett trekker deg inn i. Kombiner det med et program som får deg til å fokusere på oppgaven, enten det er å forberede seg til intervjuer eller lære å koordinere et team, og du ender opp med en super engasjerende simulering uten distraksjoner.

Hvis VR-plattformer kan trene kirurger i realistiske miljøer og heuristisk teknologi, kan du også forvente gode resultater fra treningsprogrammer for myke ferdigheter.

3. Et trygt virtuelt rom for å lære og perfeksjonere dine ferdigheter

Utover sin praktiske og oppslukende natur, eliminerer VR-trening ubehaget og potensielle farene forbundet med personlig trening for visse ferdighetssett.

Dette kan være mer nyttig for leger, piloter eller politifolk, men det er ferdigheter kontorarbeidere trenger å øve like mye på, ideelt sett i et rom som er trygt og fri for dømmekraft.

Eksempler inkluderer førstehjelp, brannsikkerhet og til og med selvforsvar. Mykere saker, som å motarbeide argumenter, diskriminering og trakassering på arbeidsplassen, er like viktige.

For å sette saken i perspektiv, var blant PwCs funn at tre fjerdedeler av VR-deltakerne ble overrasket over å oppdage at de var mindre inkluderende enn de trodde.

Denne typen selvrealisering er et resultat av fokuset og tryggheten som VR-trening gir, som deretter gjør det mulig for brukeren å åpne sinnet, absorbere mer informasjon og bli mer selvsikker.

  Tjen penger på kunnskapen din gjennom Kajabi [+4 Alternatives]

Det eneste helse- og sikkerhetsproblemet å huske på er at VR-headset ikke skal brukes over lengre perioder. Det er viktig å ta pauser for å hvile øynene, ørene, nakken og armene. Strekkøvelser er også en god idé.

4. VR-simuleringer er muligheter for å gjøre og lære av feil

Noe annet som gjør virtuell virkelighet trygg å bruke som treningsverktøy er at du kan gjøre feil og bare begynne på nytt – ingen skader eller konsekvenser i tillegg til tapt tid.

Videre kan simuleringer opplyse deg om hva som skjer hvis en situasjon går galt. Hvis du er fordypet nok, kan opplevelsen gi deg ekstra insentiv til å trene godt, om ikke annet for å unngå de samme feilene og konsekvensene i det virkelige liv.

Etter hvert som du gjør fremgang med VR-treningen din, kan du holde styr på scenariene du slet med, samt prestasjonene dine. Noen plattformer er designet for å undervise så naturlig som mulig og hjelpe deg å vokse som person.

De læringsramme for Bodyswaps, for eksempel bruker personlige, viscerale opplevelser for å utløse selvrefleksjon og emosjonell resonans. Samtidig gir den tilbakemelding mens du øver med stadig mer komplekse simuleringer. AI-basert datainnsamling spiller en stor rolle i dette ettersom den vurderer oppførselen din, god og dårlig, for å gi deg råd og opplæring bedre.

5. Tren fra hvor som helst med virtuell virkelighet

VR-trening på arbeidsplassen betyr ikke at du må være på kontoret for å bruke headset og lære nye ferdigheter. Avhengig av hva arbeidsgiveren din kan ta imot, er det mulig å trene på en VR-plattform fra et eksternt sted.

  Hva er Call Sheets? [Explanation and Free Templates]

Så lenge du har et kompatibelt headset og en god internettforbindelse, kan du få tilgang til bedriftens treningsprogrammer hvor og når du vil.

For å strømlinjeforme treningsopplevelsen din, se på løsninger som å gjøre Oculus Quest 2 om til et Windows PC-headset og til og med budsjett VR-headset som fungerer like godt som dyrere modeller.

6. VR-trening kan være rimeligere

Hvis du er en del av en betydelig arbeidsstyrke som trenger å øke og vedlikeholde sine ferdigheter regelmessig, kan virtuell virkelighet for opplæring av ansatte være det mest kostnadseffektive alternativet.

De PwC-studie bekreftet at v-læring i stor skala er rimeligere. For å være nøyaktig var det ved 3000 elever at VR-opplæringen ble 52 % billigere enn klasseromsøkter.

Det faktum at v-elever fullførte programmene sine fire ganger raskere enn de andre gruppene var sentralt. Men det kommer også ned til at du ikke trenger å betale for trenere, spillesteder, undervisningsmateriell og så videre. Alt du trenger kan programmeres inn i VR-plattformen, klar for alle å bruke når de passer.

Imidlertid kan det hende at små bedrifter ikke drar så mye nytte av kostnadene. Lav forbrukeretterspørsel og komplekse design bidrar til årsakene til at VR-headset er dyre. Så hvis bedriftens økonomi og traineer ikke er nok til å gjøre prislappen akseptabel, kan tradisjonelle treningsmetoder være det beste alternativet.

VR-trening er praktisk og lærerikt, hvis det fortsatt er feil

Det er begrensninger for å bruke virtuell virkelighet for å øke dine ferdigheter og selvtillit på arbeidsplassen. I tillegg til at hodesett og teknologi er ganske dyrt, kan du ikke bruke dem lenge, og du trenger virkelige opplevelser for å forstå VR-leksjonene fullt ut.

Likevel er VR-trening fremtiden for avansement på arbeidsplassen. Hvis du har tilgang til relevante plattformer, enten eksternt eller internt, kan du forvente svært oppslukende og praktiske simuleringer som forbereder deg på en rekke situasjoner.