Slik sikkerhetskopierer du Kindle-høydepunkter og -notater

Hvis du er i Kindle-økosystemet, vil bokhøydepunkter og notater synkroniseres mellom alle enhetene dine. Men hva med DRM-frie bøker? Hva om du vil eksportere alle høydepunkter og notater fra en bok til en notatapp?

Det er to måter å gjøre dette på. Hvis du kjøper e-bøker fra Kindle-butikken, vil alle høydepunktene og notatene dine bli sikkerhetskopiert automatisk fra Kindle-kontoen din. Du kan hente dem når som helst.

Hvis du har for vane å manuelt overføre DRM-frie bøker til Kindle, må du ta en annen rute. Kindle-en din har en løpende tekstfil der den lagrer alle høydepunktene og notatene fra hver bok i kronologisk rekkefølge. Hvis du planlegger å selge Kindle, bør du først ta en sikkerhetskopi av denne filen.

La oss ta en titt på begge metodene nedenfor.

Hvordan laste ned høydepunkter fra Kindle-kontoen din

Gå over til Kindle Notebook-side. Her vil du se en liste over alle bøkene med høydepunkter og notater i venstre sidefelt. Klikk på en bok, og du vil se høydepunktene og vedlagte notater. Du kan til og med klikke på rullegardinmenyen her for å lage et notat for et hvilket som helst høydepunkt.

  Bakgrunnsbrenner hjelper deg med å fjerne bakgrunn fra bilder

Hvis du bare vil referere til notater på et senere tidspunkt eller ønsker å kopiere og lime inn noen av høydepunktene fra notatene, kan du gjøre det fra denne siden.

Hvis du vil laste ned en kopi av høydepunktene dine og lagre dem for offline bruk, kan du bruke det gratis Bookcision-bokmerket.

Først åpner du Bookcision-side i Chrome eller Firefox (bokmerkestøtte i Safari på Mac mangler, for å si det mildt).

Deretter klikker du på knappen som sier «Dra til bokmerkelinjen» og drar den til bokmerkelinjen, under URL-linjen. Hvis du ikke ser bokmerkelinjen, bruk snarveien «Shift+Command+B» på Mac eller «Shift+Ctrl+B» på Windows.

Velg nå en bok fra Kindle Notebook-siden og klikk på bokmerket «Bookcision».

Du vil se en ny popup på siden. Dette vil vise alle høydepunktene og notatene fra boken. Du vil se en praktisk «Kopier til utklippstavle»-knapp. Du kan klikke på den for raskt å kopiere teksten.

  Slik viser du bilde EXIF-data

Klikk på rullegardinknappen ved siden av «Last ned» og velg «Som ren tekst» for å laste ned alle høydepunktene og notatene i en enkel tekstfil.

Når du åpner den nedlastede filen, vil du finne høydepunktene sammen med sidetallet i den gitte boken.

Du kan nå lagre notatene uten nett, e-poste dem til deg selv eller lime dem inn i notatappen du velger.

Hvordan eksportere høydepunkter fra Kindle-lagring

Hvis du endte opp med å slette en DRM-fri e-bok fra Kindle-enheten din, ikke bekymre deg, høydepunktene og notatene vil fortsatt være tilgjengelige i «My Clippings.txt»-filen på Kindle.

Hver Kindle – inkludert den første generasjonen – har en løpende fil med alle høydepunktene og notatene du har gjort. Denne funksjonen er bare tilgjengelig på Kindle e-boklesere og ikke på Kindle Fire-nettbrett eller for Kindle-apper.

  Hvordan bruke RSS-feeder

Først kobler du Kindle til Mac- eller Windows-PC-en med den medfølgende USB-kabelen. Gå nå til Finder på Mac-en eller File Explorer på PC-en og åpne «Kindle»-filkatalogen. Gå til «Dokumenter»-mappen.

Her, søk etter «My Clippings.txt»-filen og dobbeltklikk på dokumentet for å åpne det i standard tekstredigeringsapp.

Du finner en lang liste over alle høydepunktene og notatene du noen gang har gjort på Kindle. Avhengig av hvor lenge du har brukt Kindle, kan det være en lang liste.

Selv om det bare er en tekstfil, er høydepunktene og notatene organisert fornuftig. Hvert høydepunkt eller notat nevner navnet på boken, datoen og klokkeslettet for høydepunktet, og plasseringen av boken.

For å finne høydepunkter fra en bestemt bok, er alt du trenger å gjøre å gå til «Søk»-linjen og søke etter navnet på boken.

Når du har funnet høydepunktene, kan du velge å kopiere og lime dem inn i notatappen eller en annen dokumentfil.